karinochwilma

Alla inlägg under februari 2009

Av karin - 4 februari 2009 20:21

Idag har vi vilat oss i form. Eller rättare sagt Wilma har vilat. Hon och faster Alice fick vara själva idag eftersom jag var tvungen att sticka iväg på jobbmöte. Det var nog ingen vidare rolig dag för dem. I morse träffade vi i alla fall några ur hundgänget. Alice som nog är lite ovan vid att träffa andra hundar på det sättet brukar vara rätt så skällig. Men idag var hon jätteduktig. Hon och Wilma leker aldrig eftersom Wilma tycker att Alice är lite för brutal. Idag hittade Alice en ny kompis i den lilla Maltesern och hon var så försiktig när de lekte. Hon skulle lätt kunna sätta tassen på den lilla tussen och platta till henne. Wilma har blivit en riktig tant. Det var någon som sa att första hundåret är som 20 människorår, 2:a året är som 14 människoår och 3:e året är som 11 människoår. Efter lite gnuggande av geniknölarna och en miniräknare så kom jag fram till att vi är jämngamla, inte för att jag är en tant på något sätt!!!


(Något senare i bloggrymden... Hade visst missuppfattat: 1:a året - 14 människoår, 2:a - 11 år och 3:e - 7 år vilket gör Wilma 32 år. Ok! hon är yngre än jag, men fortfarande tant!).

Av karin - 3 februari 2009 18:19

Idag fyller Wilma 3 år. Jag gick kurs hela dagen idag så hon fick fira med Gerd, Lasse och hundkompisarna. Jag hade gjort lite tollarformade blodpuddingsgodis som hon fick bjuda kompisarna på. Självklart så fick hon en liten present när hon kom hem. Pappret var lika roligt som själva presenten.


"Yipee! Två presenter i en, först pappret, och så var det något i också!"


Eftersom faster Alice är här (Peters föräldrars hund) så fick hon också en present, för husfridens skull. Det blev lite look alike, Alice fick en ko och wilma en rödgul hund.


"Hm, den där kon ser mycket roligare ut..."

Av karin - 2 februari 2009 21:04

Nu i kväll var jag/Wilma och Helena/Vilja på Nacka BK. Det gick så bra! Wilma var verkligen med mig ikväll. Det blev en långkörare eftersom vi var där tidigt. Det blev förvånansvärt många på jourträningen, kanske det finns ett uppdämt sug att träna? På platsliggningen var det minst 10-12 hundar. Det var lite kallt för hundarna, Wilma reste sig först och hoppade runt på tre ben för att hon var frussen om tassarna :-( Det blev även en lite tandvisning som gick bra, det blir ju mycket skuggor när belysningen bara kommer ifrån lyktstolparna. Då kan det var läskigt med en stor svart skugga som böjer sig över en. Jag hjälpte till och kollade lite tänder på andra hundar och fick en fin kyss av en boxer. Känner att jag har lite fläskläpp :-/


Hopp: Eftersom Wilma var väldigt taggad så började vi med hopp över hinder. Jag tycker att hon har börjat skälla mycket när hon är uppe i varv. I tillbakahoppet så studsade hon upp på mig några gånger. Då körde jag bara ettans hopp några gånger och till sist så gjorde jag ett tvåans hopp och det blev bra. Jag avslutade även kvällen med ett hopp eftersom Wilma fortfarande var energisk (efter 1,5 timme). Det blev perfekt, så vi avslutade med det.


Kontakt/position/linförighet: Jag började med att backa och hade Wilma framför mig. Hon följde mig och vi hade jättefin kontakt. Tanken är att hon ska följa mig på det sättet fast med huvudet vid mitt vänstra knä (alltså i position fast bakvänt). Till slut vänder man sig rätt som i vanlig linförighet och har då hunden i position. Jag tror att denna kontaktövning gjorde att Wilma verkligen var med mig ikväll. Trots att det var mörkt/skuggor och en massa andra hundar runtomkring. Helena kommenderade mig sen och det kändes väldigt bra. Jag hade den där känslan av att "det här kan vi" så där självklart som när det går av sig självt. Lite som när vi spårar, jag oroar mig aldrig för att hon ska fixa det.


Inkallning: Jag gjorde några inkallningar själv och de gick bra. Sen kommenderade Helena mig. Då var det en stor vit hund som kommit ner från skogen med sin husse, och som stod och tittade på oss. Det gillade inte Wilma och hon blev lite osäker. Störningsträning!


Läggande under gång: Jag körde några lägganden själv och sen kommenderade Helena mig. Det gick ganska bra. Vi tränade på att Wilma skulle ligga kvar och sätta sig på mitt kommando och inte Helenas. Vilja låg bredvid och var lite störning. Ganska dålig störning för hon låg helt stilla... + att jag tror att Wilma tycker att Vilja bara är en självklar del av träningen.



Av karin - 1 februari 2009 11:02

Gålö augusti 2008


En liten bildutmaning från Helena. Man skulle gå till den 6:e mappen och välja den 6:e bilden och publicera den på bloggen samt skriva lite grann om den. Sedan skulle man utmana 6 personer till att göra samma sak. Jag uppmanar alla som känner sig utmanade.


Bilden är från Gålö i augusti i somras då det var Tollarspecialen. Det myllrade av små bruna hundar överallt. Meningen var att vi skulle ha varit med och tävlat, men eftersom Wilma precis hade löpt så avstod jag. Jag åkte istället dit och tittade. Det var en varm dag och folk badade både på havsbaden vid campingen och på klipporna på andra sidan. Jag var ganska glad att vi inte var med och tävlade, för jag tror värmen tog ganska hårt på hundarna. Men som besökare var det ju fantastiskt skönt.

Av karin - 1 februari 2009 00:45

The gang.


Så här gör vi på helgerna. Man kan ju tänka sig att vanligt folk har sånt som sovmorgon, men inte vi. Wilma väcker oss och vi är ute senast 7.30 Läste i SvD att många hjärtinfarkter sker på måndagar eftersom folk har haft sovmorgon och slappat på helgen och sen går upp tidigt på måndagen och börjar veckostressen. Om man ska gå efter det så ligger jag utom riskzon. I morgon får vi dock sovmorgon, så det är bäst att jag tar det lugnt på måndag :-). Wilma sover över hos dagmatte. Vi  har varit ute och käkat och jag har kommit in i andra andningen efter en kylig promenad från bussen. Nu ska jag dock gå och lägga mig. Go natt!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Skapa flashcards