karinochwilma

Direktlänk till inlägg 6 mars 2009

Fredagsträning på Nacka BK

Av karin - 6 mars 2009 13:18

Jag kände mig lite nedstämd och håglös idag, vilket nog Wilma kände för hon var loj och det var inget vidare tempo i någonting. Det är ju så där vissa dagar och då får man ju lägga ribban därefter. Jag hade en plan när jag kom dit som jag försökte att genomföra trots att vi båda inte var på topp.


För att få upp farten i inkallningen kastade jag en boll bakom mig när hon var över halva planen. Vi skippade ingångarna. Wilma fick i alla fall upp farten lite och tyckte det var kul att få springa.


Ingångarna körde vi separat från kortare avstånd och hon kom fint in och satte sig utan att hoppa upp mot benet. Ingen vidare fart men det tog vi ju separat och så får vi sätta ihop det någon dag när hon är mer på hugget. Även i hoppet kom hon in och satte sig fint utan att hoppa upp mot benet.


Sen körde jag lite fritt följ och det gick också bra. Inget vidare tempo och hon var lite disträ. Det gäller att inte bli irriterad för att det inte var samma rappa steg som vanligt utan vara nöjd med att hon höll positionen. Numera använder jag väldigt väldigt sällan ordet "nej". Om hon ignorerar mig helt och ställer sig och luktar på en kissfläck så är det förmodligen för att den är mer intressant och då får man jobba på att den inte är det. Jag kan visst ibland säga "öpp! öpp" som betyder ungefär "kom igen! vi håller faktiskt på att jobba här". Eller så hämtar jag bara henne från det som distraherar och börjar om. Jag försöker verkligen att inte snacka så mycket.


Jag tänkte även på att sträcka på mig och inte gå framåtlutad som jag har sett på film att jag gör.


Vi gjorde även lite ställande med doggy-zen. Lockade henne genom att skrapa på marken som om jag hittat något spännande och kastade pipisen runtomkring henne. Det fixar hon ganska bra nu.


Helena har missuppfattat det där med budföring...:-)


Vi avslutade som vi har gjort några gånger med budföring, det tycker hundarna är kul. Wilma blir helt låg i kroppen och försvinner bort som en avlöning. Full fart. Vilja har lite yvigare rörelser och det går fort som attan. Taxen Zappa hade också full speed på de små benen och med öronen flaxande i fartvinden.


Jag tror att Wilma är ganska trött för nu ligger hon vid mina fötter och snarkar :-)


 

 
 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

6 mars 2009 14:49

Ja vi glömde ju att kolla på ditt framåtlut men du klarade det själv förstår jag?! Skönt att du kunde få ut det som var positivt idag när humöret inte var på topp.....både vi och hundarna har ju såna dagar och då gäller det att anpassa träningen efter det så man kan känna sig nöjd ändå :-) Kramen

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

6 mars 2009 14:53

Tittar på FLyball på crufts TV verkar jättekul....skulle nog våra hundar gilla.....eller om vi skall träna in ett sånt där figursimnummer på land tillsammans med Zappa & Bluffa :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

6 mars 2009 14:56

Den var ju riktigt kul....jag lånar den till in blogg!!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

6 mars 2009 15:03

Ingen aning än så länge har jag bara tittat på liveTV.....ja visst vöre det kul med flyball som avslut efter lydnasdsträning :-) Funderade även på om man vill titta på det senare (efter helgen9 då det itne är live om man kan det och om det isf kostar?!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

6 mars 2009 17:38

haha kul bild:)så roligt att läsa om träningen.haha öpp öpp ..så låter jag nog också ibland..haha, fast jag har aldrig tänkt på det..men nu när jag läste så kände jag igen;)ha en fin fredag:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Skapa flashcards