karinochwilma

Direktlänk till inlägg 9 mars 2009

Kaosträning!!!

Av karin - 9 mars 2009 20:55

Tävlingsträningen som blev en kaosträning. Nu ikväll var vi på Nacka BK tillsammans med resten av Nackas alla hundägare kändes det som. Många hundar, flera som var oroliga och gjorde utfall, skällde, gläfste och jagade runt.


Man ska följa sin maginstinkt

Vi började med en platsliggning. Jag tror det var säkert 12 hundar på en rad. Det kändes inte bra och jag skulle ha avstått. Jag hamnade nästan på promenadstigen bredvid appellplanen. Wilma reste sig flera gånger då hundar passerade och de skällde och stökade runt på appellplanen bredvid.


Rejält med störningsträning

Sen blev det aldrig någon riktig ordning på den där tävlingsträningen, jag tror inte att det var någon riktig ledare som tog tag i det. Det måste nästan vara en som har klart för sig hur det ska gå till när det är så många hundar.


Jag tränade istället för mig själv, på fritt följ, läggande och ställande. Och med stadga. Jag gjorde även språng marsch för att hitta ett bra tempo där Wilma kan trava snyggt. Hon försöker springa före mig. Då sprang jag långsammare och på stället, det verkar som om hon fattade då att hon skulle hålla positionen.


Fru Kvastskaft blev kommenderad av Fru Pingvin

Sen kommenderade Helena mig för att titta på hur fint jag sträckte på mig, men Fru Pingvin sa att det såg ut som om jag var stelopererad och hade en hel kvast uppstucken någonstans så jag fick traska runt utan hund och försöka spänna av lite. Det kändes helt naturligt... not! Men jag tror jag fick ganska godkänt till sist i alla fall. Tack Helena!


H klickade oss i linförigheten när Wilma gick bra eftersom jag inte riktigt ser henne. Trots att det var väldigt stökigt runtomkring så kunde Wilma ändå fokusera på det vi höll på med (utom just platsliggningen). Vilket känns jätteskönt. Och hon blev inte loj och dämpad som hon kan bli ibland när det är för mycket runtomkring. Det finns hopp för en stollig tollare.

 
ANNONS
 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

9 mars 2009 21:36

Visst är det bra att kunna " lämna över " klickern till nån som kan klicka när det ser riktigt bra ut !

Har´e gott och hoppas att den stökiga platsliggningen inte satte några negativa spår !

Kramizar från oss, som oxå " nosat " på andra spår av vår .. *s* !

http://icelolly.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

9 mars 2009 22:10

Tog ett tag innan jag hajade....L.K.B men nu ligger jag här och fnissar gott.....!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
lotta med juni o cola o Tuvaluva ;)

lotta med juni o cola o Tuvaluva ;)

9 mars 2009 23:06

kul att wilma ändå var så duktig! kul att vara 2 kompisar med samma intresse.o bra att kunna hjälpa varandra:)..å jag hade verkligen behövt några extra armar idag..så att wiiarmarna fått vila sig:)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Gazton

Gazton

10 mars 2009 01:44

Klart man inte kan ligga still om andra 4 beningar kommer och traskar. Tycker att Wilma gör det bra om hon är lite tokig =)

http://gaztons.wordpress.com

 
dat

dat

10 mars 2009 10:45

Tränar du på Nacka BK? Då måste vi bo nära varandra :-) Jag sökte en kurs på Nacka förut men det var fullt. :( Så, nu ska vi på agilitykurs på hundens hus istället ( start 24 mars), och så tar vi tävlingslydnaden senare i vår.

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

10 mars 2009 19:30

Gud vad duktig du var, Wilma, tycker jag! Oj, matte ropar att det är lax... Måste skynda mig på!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam,

//Latte:-)

http://latte

 
Dat

Dat

10 mars 2009 19:32

Tack snälla för inbjudan att hänga med någon måndag. Jag skrev till Helena också och frågade henne om det är ok att ta med en hund som är otränad. Hon är 100 % ig på inkallning så jag tror inte att hon kommer störa iaf. :/

Vad tror du?

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Ingen bild

Cliff

10 mars 2009 19:59

Hej Wilma!
Du är så söt på din blogg!
Vi ska få ses snart säger min matte, jag längtar efter dej! puss från Cliff

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se