karinochwilma

Direktlänk till inlägg 14 mars 2009

Tävlingträning på Nacka BK, 7 ekipage i lk1

Av karin - 14 mars 2009 13:49

 

Wilma är trött efter en tuff tävlingsträning. Foto: Helena.


Precis som på tävlingar så tog det lite tid och var lite rörigt innan träningstävlingen kom igång.


Platsliggning: Wilma låg jättefint i platsliggningen. Bredvis oss låg en liten Pumi som var både osäker på människor och hundar. Först tyckte jag att Wilma spanade in honom och tänkte att nu blir det tok. Men alla hundar låg kvar stilla.


Tandvisning: Man tar ju för givet att hundar ska kunna visa tänderna, och vara vana att bli hanterade. Men det är ju en ganska konstig grej att en vilt främmande människa kommer fram och börjar pilla hunden i munnen. Domaren idag hade dessutom en stor svart täckjacka. Den lilla Pumin reagerade starkt och det såg t o m ut som den försökte att nafsa. De fick försöka flera gånger och locka lite med godis. Men den var väldigt tveksam och ryggade bort ifrån domaren. Jag har ju tränat  med Wilma på att visa tänderna och tagit det steg för steg och klickat henne. Numera är det inga problem.


Linförigheten: Idag liksom igår så var det en massa lukter på appellplanen och jag såg en hel del kissfläckar. Det verkar som om snön gör dofterna ännu mer läckra, kanske koncentrerade. Jag fick omdömet att Wilma hade bra kontakt i början men släppte sen fokus på mig efter ungefär 20 meter. Efter varje halt hade hon återigen bättre fokus. Har kollat på film efteråt och såg att det var på två ställen hon släppte och började nosa lite. Jag måste alltså förstärka den svaga biten nu veckan som kommer.


Läggande: Kanske att vår träning har gett resultat för läggandet var bra. Jag såg på filmen att det kanske inte var världsasnabbt, men domaren tyckte det såg bra ut. Och hon låg kvar även när jag kom tillbaka och väntade på mitt sittkommando.


Inkallning: Vi försökte två gånger och båda gångerna stannade hon till på ett speciellt ställe för att lukta. Andra gången hann hon inte stanna eftersom jag tjoade på henne. Hon brukar ju aldrig tveka på inkallningen, men idag var det något hon inte kunde motstå. Provade igen efter tävlingen och det  var samma sak. Sen bad jag Veronica kommendera mig en inkallning på en annan appellplan och lade ut en avståndsbelöning, då gick det mycket bättre. Men Wilma hade fortfaranden ingen vidare fart.


Ställande:  Ställandet var också snabbt och bra.


Apportering: Apporten var lite läbbig tyckte Wilma. Det har varit två gånger nu då apporterna är lite söndertuggade. Hon tog apporten men jag var tvungen att ge henne ett dubbelkommando. Jag måste träna med andras apporter, ju trasigare dessdå bättre.


Hopp: Hoppet gick bra, och ingången var hyfsad. Men Wilma var nära att börja lukta direkt efter att hon hoppat över hindret. Det var nästan som om hon hoppade och höll på att ställa sig på nosen.


Helhetsintrycket: Var att hon är okoncentrerad mellan momenten, de där lukterna var för spännande och spciellt den där fläcken hon drogs till hela tiden. Vi får träna på fokus, men störningar runtomkring. Kanske jag skulle ha skickat henne till luktfläkten som avståndsbelöning.


Sen blev det ytterligare lite väntan och när Wilma lade sig i bilen somnade hon och var helt slut.








 
 
Helena

Helena

14 mars 2009 14:27

Jag har en jättegammal och söndertuggad apportbock som du kan få låna :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Elenor och flatten Zidane

Elenor och flatten Zidane

14 mars 2009 16:38

Träningstävlingar är så himla bra, för man kan göra det efter hundens behov och stötta lite varstans. För mig som har en hane, tycker jag det låter intressant att även tikar kan bli helt ofokuserade bara för att det luktar så gott. Troode som sagt det var en hane-grej. Vad tror du det luktade?

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

 
Gazton

Gazton

14 mars 2009 18:04

Platsliggning som är så tråkigt, vem vill ligga still i flera minuter?? En domare skrämde min mormor på tandvisning så hon ville inte alls visa tänder sen. Hur han gjorde, han drog med sina vassa naglar på hennes tandkött så hon bödde som en tok. Matte blev helt galen på honom, men all rätt. Håll koll på domarna säger jag, dom kan göra så att vi vovvar blir rädda för livet.

http://gaztons.wordpress.com

 
'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

14 mars 2009 19:52

träningstävlingar e superbra. önskar att vi hade kunnat vara på en sådan nu innan tävlingen...herregud, det blir en riktig rivstart för junis;)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

14 mars 2009 22:53

jo, fast sista tävlingen var ju i höstas..5 gånger inklusive km..har juni bara tävlat, så det är inte så många..och just för att kolla av..tex med andras apportbockar..inte så lätt för veka (juni)hundar att hålla i en apport som andra hållit i osv...men jag hoppas det ska gå vägen ändå :)....börjar nog bara bli lite nervis..å då sitter jag ju ändå bara på läktaren..haha, det är nog tur det;)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Helene & Wallander

Helene & Wallander

14 mars 2009 23:48

Trodde faktiskt inte att tikar reagerade lixom hanar på andra löptikar, ja där ser man. Jag vet inte om jag kan hålla med de som säger att hundarna lär sig hantera löptikar ju mer dom får vara tillsammans med dom. Vad bra att ni tävlingstränat, man får lixom ett kvitto på var man står då!

Vilken trötter tjej i bilen!

http://wallander.blogg.se

 
Lena

Lena

15 mars 2009 08:07

Hej! Kul att du var in på min blogg..
Jag kommer från Nacka..Finntorp...Har bott i Orminge några år när mitt första barn kom. flyttade till sandviken 80 o ut till hammarby 82, å här har jag stannat..
Kul att följa din söta vovvsing..
Mvh Lena

http://lenakandersson.blogg.se

 
Lena

Lena

15 mars 2009 08:14

Hej igen!
Nu har jag varit inne på Wilmas hemsida..
Jättefina kort, fin hemsida..
Jag skulle vilja ha en hemsida till mina hundar..men jag hittar bara såna som kostar..
Har du någe tips?
mvh Lena

http://lenakandersson.blogg.se

 
Lizzieonline ...

Lizzieonline ...

15 mars 2009 16:04

Tjaba !
Tänk så praktiskt om du lär in tex en doftande blomma som externbelöning ;) ( Lätt att med..) då kan Wilma likt Ferdinand sen springa till sin korkek och som belöning få sitta och lukta ..*s* !

Fast jag måste ju säga att jag blir impad över att ni är så duktiga på att träna !!

Förresten kan jag berätta att jag tänkte börja med " boxövningar " och i brist på bröd så tar man ju som bekant telefonkatalogen .. ( Ähum, blev visst lite fel där.. ) och " madamen " gjorde tappra försök att snabbt apportera densamma .. antagligen lite influerad av ABBAs ring, ring .. eller så blev det bara kring, kring ändå .. = Suck !

KRAMIZAR

PS Vore självklart kul att ses om tänker lägga kursen nordvart i sommar ;) ! DS

http://icelolly.bloggagratis.se

 
Latte

Latte

15 mars 2009 16:16

Du var allt duktig du, Wilma! Så duktig du är!!! Skönt nu med att få vila, du ser så trött ut på bilden... Det förtjänar du nu, för du var ju så duktig såååååå!

Kraaaaaaaaaaaaaaaam,

//Latte

http://latte

 
Anna

Anna

16 mars 2009 10:47

Åh vad kul med träningstävling!!
Vill verkligen komma igång jag med, och i slutet av denna månad sker det!
Unghundskurs. En ingång på bhk :)
Har aldrig gått Bhk med nån av de andra odjuren, av förklarliga anledningar egentligen..
Så det ska bli roligt!
Hoppas på att träffa lite vettigt, trevligt hundfolk som man kanske tillomed kan umgås med, hur kanon vore väl inte det?! :)

Ha en bra dag!

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Skapa flashcards