karinochwilma

Direktlänk till inlägg 21 mars 2009

154,5 poäng

Av karin - 21 mars 2009 14:35


Jag önskar att jag kunde ha skrivit att jag badar i champagne. Men det räckte inte riktigt hela vägen denna gången heller. Inte ens fast vi hade Vilja, Helena och pudelen med som maskotar. Vilket var jätteskönt ändå, för Helena kunde distrahera mig lite från alla tankar som snurrar runt i huvudet.


Jag var skitnervös. På platsliggningen var jag tvungen att göra lite yogaandning för att kunna stå upp utan att knäna skakade. Jag tror kanske en kombination av de senaste dagarnas ansträning, lite sömn och tävlingsnerver spelade in.


På platsliggningen fick vi en 9:a, jag var tvungen att ta till ett dubbelkommando för att Wilma skulle lägga sig. Tandvisningen 10, men den är ju inte så svår.


Linförigheten fick vi en 7:a, vilket förvånade mig lite. Jag tycker jag har gjort sämre linförigheter, men det är ju så olika vad domaren tycker. Helena filmade så jag fick se hur det såg ut. Förutom att Wilma inte satte sig vid ett tillfälle så tycker jag möjligen att det ser lite segt och släpigt ut. Jag känner mig inte så i form och glad p g a min mammas sjukdom och oro och Wilma är ju som en liten spegel av mina känslor så det kanske beror på det. Omdömet var: ur position, extrahjälper. Ska titta på filmen och se vad jag gjorde.


Läggande under gång var det jag var orolig för och det har jag tränat extra på den senaste tiden, men tydligen finns inte stadgan ännu. Vi nollade och det var spiken i kistan för hela poängsammanräkningen.


Inkallningen fick vi 9.5 på, omdöme slarvigt avslut. Vi har ju tränat på avslut och ingångar, men det är väl bara att fortsätta eftersom Wilma har en tendens att hoppa upp mot mitt ben.


Ställande under gång fick vi en 8:a, omdöme: något extra steg och gnäller.


Apporteringen fick vi en 10:a


Hopp över hinder 9.5, slarvigt avslut


Helhetsintryck 8:a, allert men ngt osäker, gnäller.


Ja, ja vad är väl en bal... det är ju bara en hundtävling och i perspektiv till allt annat som hänt denna vecka ganska obetydligt. Men det är klart jag hellre hade haft ett förstapris. Men marginalerna är små, trots hyfsade poäng så räckte det inte ända fram.


Om man nu ska plocka några russin ur kakan, så kändes det trots allt som om Wilma var med mig och hade fokus på mig och inte allt annat runtomkring som hon brukar. Hon kändes stabilare och det kändes som om hon höll hela tävlingen utan att tappa efter några moment.


Jag får se om jag lägger in någon film. Nu ska jag vila en stund.

 
 
Ingen bild

Stina

21 mars 2009 15:43

Men hallå! Vad duktiga ni är!!! Bara harva på med läggandet!!!

För övrigt var det ju kalas poäng!!!

 
Ingen bild

Veronica & zappa

21 mars 2009 17:29

Tycker ni varit superduktiga. Det var ju jättebra poäng överlag och 1:a priset hade varit ert om läggandet infunnit sig. bra jobbat tycker i alla fall jag och Zappa. Själv har jag ännu inte tagit ställning till om vi ger oss iväg i morgon... Det börjar bli dags att göra det nu!!!! :-O

Kram Veronica & Zappa

 
Dat

Dat

21 mars 2009 18:17

GRATTIS, jag tycker att det låter kanon!

Jag ser gärna en filmsnutt. :)

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Anna

Anna

21 mars 2009 19:49

Tyckte det såg jättebra ut!!
Riktigt synd det där med läggandet, men det sätter ni till nästa gång :)
Vad inspirerande att titta!! :D

Fortsatt bra lördag till er :)

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

 
Åsa & Tuva

Åsa & Tuva

21 mars 2009 20:41

Tyckte ni var jätte duktiga, synd på läggandet men ni tar det nästa gång. Wilma hade jättefin kontakt hela tiden.
Ha det gott

Kram Åsa & Tuva,Dolly,Leva & Viina

http://www.reddelicious.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

22 mars 2009 02:49

Jag tycker fortfarande att detr ser bra ut och att domaren var snål på linförigheten.....hon ser inte alls seg ut! Kram o gonatt!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

22 mars 2009 08:02

jag tycker också att domaren var snål med poängen!men så där är det ju, och som du säger så speglas ju alla känslor man har i våra lyhörda hundar!men va duktig hon var..å på slutet med det högljudda flygplanet.DUKTIGA FLICKOR!!
photoshop elements 7 har jag..inte enns det fatta jag att det var olika;)känns så tråkigt när man ser och förstår att det finns SÅ mycket att göra, men inte fattar grunderna i det hela.hur man får kort till olika lager osv..men lite sa de iallafall i den där onlinekursen!!Skulle behöva gå en riktig kurs känner jag, men det är SÅ sällan vi är hemma båda 2 en kväll..å barnvakt är inte det lättase att fixa....men snaaart kan kanske barnen vara ensamma en timme eller 2, DÅ ska jag kursa på både det ena och det andra:)
Ha det bra och hem och finslipa , du och Wlima kommer att ta hem 1a priset nästa gång!!kramis

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

22 mars 2009 08:29

Morrn !
Kan du " stänga av ljudet " och säkra läggandet så har ni ju ettan som i en liten ask ! För övrigt såg det himla trevligt ut !!

Nu vet du ju dessutom att TROTS att omständigheterna ikring inte varit dom bästa, så är det ändå såå lite som fattas !

På´t igen bara :-) !!

Kramizar


http://www.lizzieonline.net

 
Dat

Dat

22 mars 2009 09:15

Jag tycker att ni var jätteduktiga! Jag drömmer om den dagen jag vågar /kan starta med någon av mina hundar.

Någon mer tävling inplanerad?

Jättekul att få se filmen!

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Ingen bild

Ing-Marie Blenda o Bluffa

22 mars 2009 12:40

Vad duktiga du och Vilma är. Jag har tittat på filmen och det ser mycket bra ut, ni hade höga poäng synd bara på läggandet.
Det är bara att försöka igen:-).
Kram Ing-Marie o bernertjejerna

 
Ingen bild

Jenny och Tindra

22 mars 2009 20:54

Hej Karin! Tittade just på filmen från tävlingen och jag tyckte det såg jättefint ut. Tråkigt såklart att ni nollade läggandet men det gjorde Tindra också när vi träningstävlade, och i hennes fall hade det aldrig hänt tidigare. Att få en 8:a som helhet tycker jag verkar jättebra! Ni är inte långt ifrån så jag hoppas att ni fortsätter tävla!!

Mvh Jenny och Tindra

 
Gunilla

Gunilla

23 mars 2009 10:57

Hejsan! Var tvungen att kolla hur det gick... Har ju hört talas om er genom Helena! Attan att det blev en nolla där - såg ju så bra ut! Nästa gång så tar ni det!!!

http://vitherde.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards