karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 mars 2009

En liten söndagsträning

Av karin - 22 mars 2009 15:21

Peter åkte till båten i morse. Jag vaknade kl 04.00 och gick upp och jobbade lite, när Peter gick upp så han fick ta morgonpromenaden med Wilma för jag var dödstrött och gick och lade mig en stund till.

 

Jag borde kanske ha städat här hemma, men det lockade inte så mycket så jag och Wilma åkte till klubben istället. Där var nacka ungdom och tränade agility, och något annat gäng som jag inte vet riktigt vad de gjorde. Det verkade mest som om hundarna smet och röjde runt i skogen, en liten bullterrier tyckte det såg mycket roligare ut hos oss så han kom för att leka med Wilma. Varje gång hans matte skulle försöka ta honom så hoppade han undan. Det tog ett tag innan det blev ordning.


Vi harvar på med ingångar och motvilligt läggande

Wilma och jag tränade lite ingångar och inkallning. Sen körde jag lite läggande och varvade med att vara där det var torrt och där det var lite blött, vilket det är nästan över hela appellplanen. Wilma var även idag motvillig till att lägga sig. Det gick någorlunda bra men långsamt när jag lade henne framför mig, men från sidan ville hon inte lägga sig förrän jag gjorde ett rejält dubbelkommando. Varje gång hon inte lade sig satte jag mig bara på huk och höll i hennes halsband, tanken var att det skulle vara riktigt tråkigt att inte lyda kommando. När hon sen lade sig, om än motvilligt, blev det full fest med bollar och godis.


Att lägga sig fast det är blött

Hon kan kommandot "ligg" för när jag tränar inomhus och det är torrt så lägger hon sig. Jag har kört lite stimiluskontroll, sagt andra ord också och det fungerar. Att hon inte vill lägga sig när det är blött är väl kanske inte konstigt, men samtidigt så kan hon ju ligga och gnaga på en tennisboll fast det är lite blött, så lite larvig är hon allt. Klart hon kan, jag måste bara hitta rätt incitament och en dunderbelöning som motiverar henne.


Rutan

Jag körde även rutan för att få göra något annat än att bara harva ettans moment. Det var ju ett tag sedan jag körde rutan. Jag började nära med target från alla håll runt rutan. Sen varvade jag med att ta bort targeten och flytta ut ca 10 m med och utan target. Det var någon gång hon ställde sig framför rutan, men när jag inte gjorde något så hittade hon till slut rutan och ställde sig precis innanför. Annars gick det bra.


Avslut efter hopp

Vi avslutade med lite hopp över hinder för att träna ingångar. Hon hoppar upp på mig ibland. Jag tränar ju ingångar separat men frågan är om man kan träna ingångar efter hoppet på något annat sätt? Jag funderar om det skulle hjälpa om jag ställde mig längre från hindret så att hon får längre tid på sig att ta sig in till position.

 
 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

22 mars 2009 16:29

Jaa jag kände mig faktiskt duktig som gick upp och trånade imorse men nu är jag tröööött! Och du var också duktig ser jag! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Dat

Dat

22 mars 2009 16:37

Jag var förbi "min" klubb idag. Men det var ingen där. Helt bommat. jag vet inte om du varit där men den ligger i Sätra och jag har använt den några gånger för socialträning och agilityträning för Vilda. Det är en liten stuga nere vid båtklubben, de har inga kurser där men man kan åka dit och träna privat eller vara med på socialträningen. Jag har varit med på en utställningsträning där nån gång också. Det är gratis om man är med i SKK men som sagt., ibland är det ingen som kommer dit och öppnar.

Just nu känner jag att jag behöver din träningsenergi, låter som att du varit riktigt duktig idag :)

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Agneta & Tyra

Agneta & Tyra

22 mars 2009 20:17

Vi hade heller inget riktigt flyt idag på tävlingen. 157,5 poäng blev det för oss och ett andrapris. Bättre lycka nästa gång i april då vi tar nya tag!

Kram

Agneta & Tyra

http://www.nogg.se/tyra

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

22 mars 2009 20:49

Ja.. Det var ju LITE söndagsträning, hihi:-) Hoppen över hindrerna verkade roligast tycker jag, påminner om agility:-) Nää... Nu har jag bråttom, Beck börjar snart!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam,

//Latte:-)

http://latte

 
'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

23 mars 2009 11:59

vad kul när det börjar att finnas folk(å hund;))på klubben. våran är än så länge inbäddad i massor med snö, så det lär ta ett tag till:(nu är det iallafall tävling snart i ridus och sedan 4 april är det träningstävling i den där fina konstgräshallen som jag hade i bloggen föryt..så liite kul är det iallafall på G...även här i dalarna;)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

23 mars 2009 13:30

här tror jag det kostar 100kronor i timmen att hyra ridhuset, så är man 4-5 stycken så är det ju billigt...men då ska man samla ihop ett gäng o komma överrens om en tid också..inte så bara;)nää, har inte testat de dyra..den affären kommer jag till imorgon..men jag tror jag chansar på de billigare till att börja med!

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Gunilla

Gunilla

23 mars 2009 14:50

Har också fått kämpa lite pga miljön med min höna - hon vill helst ha helkoll på allt runt om och det är svårt när hon samtidigt ska ha koll mig mig ;) Och läggandet under gång är svårast om hon blir lite otrygg. Dagarna innan tävling försöker jag därför köra myyyyycket kontaktövningar och innan uppvämnig likaså. Funkar det - då går hon hur bra som helst... Då finns bara jag ;) Håller också på att träna in finger eller tandtarget som jag tänkte använda i lägen (mellan momenten) för att få med henne och som trygghet. Det verkar lovande - på träning iaf :)

Såg att hon även hoppade i ingången vid slät inkallning... Hon tycker helt klart att det är kul att komma till matte ;)

Vad roligt - en volleybollare :D Jag trodde också att jag skulle slå ihjäl mig, men jag klarade mig med träningsvärk lår och mage. Vi hann ifs träna hela fyra gånger innan ;)

http://vitherde.wordpress.com

 
Agneta

Agneta

23 mars 2009 18:58

Vi satsar på att fixa det nästa gång! Nu ligger vi i hårdträning! Hoppas ni också fixar det!

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

23 mars 2009 20:09

Tjaba !
Våranses husse räknar med mycket sooool i sommar, för han monterade 2 solceller till på kartongen i helgen ;);) !

Men i helgen hade vi ju just sol hela lördagen, och vad som hände på söndan kan man ju undra, för nu är det så där konstigt VITT på backen igen .. Suck !

Kramizar

http://www.lizzieonline.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards