karinochwilma

Direktlänk till inlägg 23 mars 2009

Rolig måndagsträning

Av karin - 23 mars 2009 20:54

När jag kom hem var jag trött, men jag ryckte upp mig och åkte iväg till måndagsträningen på NBK. Jag hade bestämt mig för att bara lattja och ha kul inte harva moment om de inte gick bra.


Nu ikväll var det träningstävling så vi var först med på platsliggning. Wilma låg fint och när en minut hade gått så testade jag att gå och gömma mig, det gick bra Wilma låg kvar och såg helt lugn ut i en minut. Duktiga flickan.


Eftersom det kommit sånt där hemskt vitt på marken så luktade det väldans gott överallt. Jag började leka med Wilma och den nynyaste inköpta bollen på snöre. Vi busade runt ett bra tag och Wilma var jättetaggad. Då körde jag lite läggande under gång och Wilma lade snabbt sig 5 av 5 gånger, mycket bra! (Tänkte på kommentaren Gunilla skrev i förra inlägget om att göra mycket kontaktövningar innan, det stämmer nog bra för Wilmas del också.) Helena fick kommendera mig en gång på ett läggande också och det gick jättebra. Så skulle hon ha gjort i lördags, hrrm...


Sen tränade vi lite ingångar, först bara på plats, som bakdelskontroll med pallen fast utan pall. Sen gick jag några meter och ropade in Wilma i fotposition. Jag längde avståndet ytterligare och till slut gjorde vi en inkallning med en bra ingång.


Vi  körde även några svängar linförighet och hade avståndsbelöningar, det kändes också bra. Jag har tittat på filmen från i lördags och funderade på varför inte Wilma hängde med i helt om marsch/helt om halt. Ikväll provade jag att trampa runt mer på stället fast i samma tempo. Jag tror det är bättre. Wilma är ju inte så stor och om jag vänder tvärt och kliver på så hinner hon nog inte med.


Vi  tränade även på hopp med avslut. Wilma vill gärna hoppa upp på mig. Jag började nu och hjälpte henne runt med handen. Tänkte prova det och minska hjälperna gradvis. Jag provade även att stå längre från hindret men det hade ingen effekt.


Jag fick en bra länk av Veronica idag, "Tävlingsförberedelser, agerande mellan momenten samt belöningsteknik" mycket läsvärt.


Veronica skickade även denna matnyttiga från en Eva Bodfäldt clinic.

 
 
Anna

Anna

23 mars 2009 21:13

Har du den nya bollen kvar ännu, eller sitter den i nåt träd? ;p

Skönt att träningen gick bra idag!
Ja, himla bra att filma träningarna, man kan se så bra vad som behöver ändras på!

Ha De :)

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

23 mars 2009 22:21

Jag vet hur man gör...ska se om jag lyckas förklara också :-) Man skriver nåt som man vill kalla länken eller ett ord som man markerar och sen tittar du uppe i menyraden och ser något som ser ut som typ en kringla eller ett konsummärke och klickar på den och då får du upp en ruta dör du får lägga in adressen till länken och klicka på en krumelut bredvid tror jag! Rörigt eller?? Lycka till kram!!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Dat

Dat

23 mars 2009 22:33

Låter som en bra träningskväll. Jag kommer snart och kikar på er träning på måndagar. Känns som om jag kan lära mig mycket av er. Tränar ni på påsklovet också? Visst var det fredagar med?

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

23 mars 2009 23:11

Du är ju en mönsterelev....såå lättlärd! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Agneta

Agneta

24 mars 2009 08:19

Hej hej!!!

Jag bara talade om för henne och visade henne vart positionen skulle vara. Sedan höll jag bara halsstuken/hi hii "kopplet" så att hon var i den positionen, minsta lilla avvikelse så sa jag åt henne och efter tre gånger så var det som om det sa "klick" och då gick hon där. Fick upprepa det tre gånger också då jag plockade bort halsduken för då blev det samma sak, lite släpande så fort jag plockat bort den. Sedan gick resten av promenaden jättebra. Nu är jag noga att då hon går bredvid mig så är det just på det stället hon ska gå, tror att det kallas att man är konsekvent, he heee, det har jag inte varit så mycket förut heheeee men nu är det andra bullar!

Jag tror också att det är jätteviktigt med kontaktövningar och jag ser att har vi bara fin kontakt då löser vi alla saker kanonfint tillsammans!!!! Fortsätt så! Det blir säkert jättebra!!!!

Jag ska nöta på fria följet och snabba sättningar samt läggande från sittande bredvid mig och även att sätta henne upp då hon ligger bredvid mig. Där kan vi förbättra oss massor!

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Annika o Diesel

Annika o Diesel

24 mars 2009 10:39

Mycket bra o intressanta länkar. Tack! Låter som ni fick till ett bra träningspass igår.//Annika

http://123minsida.se/annikashundar

 
Gunilla

Gunilla

24 mars 2009 14:06

Visst är det typiskt ;D Bra länkar *tackar och bugar*

http://vitherde.wordpress.com

 
Gunilla

Gunilla

24 mars 2009 15:55

Jo, det stämmer. Visst kommer vi vidare!!! Vi slog till med 185 p... (i ettan) Sedan har det strulat till sig med platsen för vår del (tävlade två gånger i tvåan). En gång avstod jag den och hade planerat att köra bara de två första momenten och i den andra bestämde jag mig för att köra hela programmet men bara se till att vi hade roligt och att Asta hade en bra attityd (reste sig på platsen men roligt hade vi och TL också ;)). Så nu har jag planerat in ngn tävling i ettan igen för att backa tillbaka tävlingsmässigt (har inga problem men platsen med synlig förare, lkl 1 och appellen). Klokt eller ej - men jag hoppas att hon ska tycka att det är roligt och ganska enkelt. Tror också att det kan vara bra att väva in de högre klassernas moment, dels för att lära men också för att få omväxling... Man kan ju bli lite less efter ett tag :D Och man ska ju ändå dit - någon gång, eller hur :D

http://vitherde.wordpress.com

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

24 mars 2009 18:34

Vad fasen! Har inte jag skrivit till er? Näää... Fy skäms nu! Trodde jag hade gjort det... Hoppas allt är bra! Roligt med träningen, förstår vi... Och vilken bra länk, massor att läsa! Ska läsa ännu mera nu.... TACK VÄNNER!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam,

//C&L:-)

http://latte

 
'♥♥♥♥L med  Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

24 mars 2009 20:13

bra jobbat, vad ni tränar. vilken energi!!!å vilka bra länkar, ska visa mannen också:)kanske finns nåt lärorikt han kan ha nytta av på Lördag;)
Haha, ja, vi får ta en vandring över gärdet till sommaren;)filmade förövrigt maken nu på kvällskvisten..när han testade sina, få se om den blir offentlig;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards