karinochwilma

Direktlänk till inlägg 27 mars 2009

Tillbaka i Sandviken

Av karin - 27 mars 2009 17:39

Nu är Wilma och jag i Sandviken igen. Denna gång ska jag hålla mig långt i från bollträdet. I morse fick jag mms av en kompis som sett den första tussilago i Stockholm. Nu när jag pratade med Peter yrde snön i luften. SUCK!


Jag och Helena tränade i morse. Jag började med ingångar och sen inkallning. Men varje gång jag lämnade Wilma så reste hon sig och följde efter eller luktade runt. Jag höll på att bli tokig, det brukar hon ju inte göra. Hon var extremt okoncenterad. Då tränade jag bara på att hon skulle sitta kvar när jag lämnade henne. Och gjorde sen en inkallning.


Sen tränade jag lite rutan med target och skickade Wilma från ca 7-8 meter. Det gick bra tills Helena kom förbi med Viljas pipis för den var mycket mer spännande.


Vi tränade lite på inkallning med ställande också. Fast bara stå-delen. Först genom att kasta godiset bakom henne och klicka när hon kom tillbaka och stannade. Sen satte jag avståndsbelöning bakom henne och ropade in henne till mig och kommenderade "stå". Hon tvärstannar inte men det gick ganska bra.


Efter det körde vi med att locka på hundarna under platsliggning. Först jag som lockade på Vilja när Helena stod en bit bort. Vilja var jätteduktig fast jag gjorde mitt bästa att locka henne. Även Wilma var duktig denna gång. Jag tror att hon till sist fattade vad övningen gick ut på och då gick hon inte på Helenas frestningar.


Sen gick vi en lååååång promenad. Helena som går i de där skogarna varje dag gick vilse. Vi gick runt i cirklar och till sist kände t o m jag igen att vi hade varit på samma ställe innan. H ringde mannen och fick guidning. Det var i alla fall bra för Wilmas del att få en rejäl prommis eftersom hon sen skulle ligga still i bilen 2,5 timmar. Tack för bra träning och promenad!

 
ANNONS
 
'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

27 mars 2009 18:18

hihi..jamen då passade det ju superbra med en låång prommis;)tack för tumm och tasshållning..det behövs nog..det är ju så lätt att något går på tok, och det är ju det som gör det så himla spännande:)a en bra helg i sandviken. oj, vad det började snöa här, hoppas du inte behövde köra i oädret!

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Helene & Wallander

Helene & Wallander

27 mars 2009 23:22

Kanske skall du & Helena investera i en gemensam GPS!!! Vilken långtur ni fick.

Wilma kommer snart att vara säkerheten själv som ni tränar med störningar av olika slag... otroligt nyttigt.

http://wallander.blogg.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

27 mars 2009 23:29

Skönt att höra att resan gick bra och du klarade dig kanske från snön?! Ja jag kan inte fatta att jag inte hittade men det så så annorlunda ut allting och när vi kom från andra hållet och så .......jag är ju inte direkt känd för att ha bra lokalsinne fast just här var det längesen jag gick bort mig :-) Men jag tänkte på WIlma som behövde en lång promenad när hon skulle ligga i bilen såklart!

Du ser väl in tegammal och trött ut på kortet.....du blundar lite men i övrigt tycker jag du är fin! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se