karinochwilma

Direktlänk till inlägg 15 april 2009

Lite filande på momenten

Av karin - 15 april 2009 19:32

Jag satt i telefon alldeles för länge. Tanken var att jag skulle åka till klubben, men det fick bli en liten träning på fotbollsplanen här hemma istället.


Inkallning: Vi började med några inkallningar. Wilma kändes pigg och sprang med full fart. Hon hoppar fortfarande upp mot min hand i ett litet skutt innan hon kommer in och sätter sig. Jag skulle vilja att hon tvärnitade och svängde in rumpan. Jag har tränat tonvis med ingångar men det verkar inte hjälpa när hon kommer i full kareta. Jag har även provat att ha handen på lite olika ställen, långt ut ifrån kroppen och bakom ryggen, men det hjälper inte. Fick tips om droppa tennisbollen precis innan hon kommit fram för att hon då ska tvärnita. Men då måste jag ju först träna in att tennisbollen är no no tills jag säger varsågod.


Linförighet: Jag började med övningen jag fick av Annika, där Wilma sitter och jag backar ifrån henne, säger ett snabbt "ja!" och vänder mig om och springer, när Wilma kommer ikapp så har jag tennisbollen på snöre vid min vänster sida och vänder den sidan ifrån henne hela tiden så hon får jaga den lite.


Sen körde jag vändningar och korta distanser med många belöningar. Sen körde jag bara långa rakor linförighet. Efter det satte jag turbobelöningen (Shiba kattmat) på avstånd och gjorde en hel radda linförighet vändningar, korta och långa rakor och skickade sen till avståndsbelöning. Det kändes som om hon var ganska bra med mig.


Fritt följ: Jag har märkt att under läggande under gång så lägger sig Wilma utan kommando efter ett visst anta meter. Jag har förmodligen alltid kommenderat henne på ungefär samma ställe, vanemänniska som man är. Därför så tränade jag fritt följ och belönade på långa rakor och vändningar, utan läggande.


Läggande under gång: Jag ska inte peta för mycket i snabbheten denna vecka. Jag vill bara att hon säkert lägger sig och någorlunda snabbt. Jag började med några lägganden där jag backade med henne framför mig. Där var jag lite petigare med snabb läggande. Hon är ingen blixten men det är ok för nu. Sen körde jag vanliga läggande under gång, vilka gick bra.


Apportering: Jag gjorde både ettans och tvåans apportering och det känns inte som om det är något problem. Ska nog byta apporter med någon snart igen så att det blir lite nya lukter.


På det stora hela så kändes hon pigg och alert. Jag skulle vilja testa henne med en massa störning och hundar också, men siktet är inställt mot tävling på söndag. Så får vi se sen.

 
 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

15 april 2009 20:11

Kuuul att ni ska tävla till helgen !! Vi kan låna ut alla tummar och tassar för vi hinner nog varken få dispensen fixad eller träna nåt alls före helgen, så det får bli WO för vår del .. ;))

Annars har vi återvänt till " våren " och har närmast synkontroll på programmet i morgon .. ;)) Ja, alltså inte matten utan hunden .. *s* !

Kramizar

http://www.lizzieonline.net

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

15 april 2009 20:16

Ibland hinner man inte allt som man tänkt:-) Nu får ni slappa, efter att ha tränat idag igen... Själva så kör vi inte så hårt just nu, det får vi göra snart, men jag försöker "vila Latte i form" lite grann... Hihi:-)

Kramiz,

//C&L:-)

http://latte

 
vildaopebbels

vildaopebbels

15 april 2009 20:20

Ja, jag jobbar på fredag, tyck synd om mig ;)Men jag tränar gärna torsdag kväll (efter 19) eller fredag (efter 14) eller lördag om du har tid?

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

15 april 2009 20:27

Tramsig? Näää... Men vad roligt det ska bli med tävlingen! Vi håller alla våra tummar och tassar!

Kramiz,

//C&L:-)

http://latte

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

15 april 2009 20:58

Åh jag hade så gärna velat följa med och heja på er på söndag men jag skall nog till E-tuna då tyvärr :-(

Men vi kommer såklart hälla allt vi har antingen det behövs eller ej.

Kramen

http://homstorp.bloggagratis.se

 
Agneta

Agneta

15 april 2009 21:25

Tack för omtanken! Han är hemma från jobbet idag, tycker synd om honom för han hade kommit igång så bra med promenaderna och mådde så bra av dem. Visst allt ska ske med måtta men jag är väl inte riktigt någon sådan, måttlig alltså. Dit det bär dit bär det!

Hälen är nästan bra idag så jag hoppas det håller i sig.

Kram

/Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

15 april 2009 21:29

Jag tränar gärna på fredag som vanligt och jag kan även en stund på lördag men imorgon kväll skall jag träna jakt. Klart ni skall tävla på söndag.....Wilmenlund verkar ju vara på G.....eller?

ramen

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
vildaopebbels

vildaopebbels

15 april 2009 22:01

Ska vi "boka" lördag kl.10 då? Så kan jag beställa sol och fint väder till oss ;)

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

15 april 2009 22:13

Jag kollar med Tessan oxå.....hör av mig annars.....om jag vill åka med dig. Kram

http://homstorp.bloggagratis.se

 
Gazton

Gazton

16 april 2009 01:37

Men sjutton vad alla är duktiga med att träna än det ena och än det andra, inte tränar vi så här heller. Skall nog säga åt matte att jag också vill pröva med att träna.
Ni är duktiga!

http://gaztons.wordpress.com

 
Åsa & Tuva

Åsa & Tuva

16 april 2009 13:19

Halloj Vi kom aldrig till Norrköping på tävling:o( Blev ambulans till akuten istället för jag inte kunde röra mig och jag har fått diskbråck :o( Inte kul men det läker iallafall så småningom! Och efter lite medicinering och sjukgymnastik så känns det nu hyfsat bra. Det här med löp är inte kul, fast Tuva blir låg efter löp hoppas hon snart går ur sin skendräktighet och blir lite mer glad och positiv. Hade varit kul att se er på kursen men jag förstår att du inte vågar anmäla henne, är ju trots allt onödigt utlägg om hon skulle börja löpa och ni inte gå. Men vi kanske syns på någon träning framöver, hojta gärna till om ni ska träna på någon annorlunda plats då kanske vi kan hänga på. Ha det gott Åsa & Tuva mfl

http://www.reddelicious.se

 
'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

16 april 2009 17:40

å så spännande med tävling!!!Vi fick pm om 2a maj idag i mora. 9 hundar i 3an..oh, så spännande varenda gång det kommer ett pm:)håller tummarna för en på söndag:)STENHÅRT!!!

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

16 april 2009 18:04

Tjaba !
Tack och lov kan Lizzie fortsätta med " sitt eget synsätt " .. :-) för hon fick stämpel OK i häcken i dag !!
Anledningen att vi varit lite oroliga är att Lizzies pappa är anlagsbärare av PRA och en faster är drabbad .. :-( och det känns som om det räcker så bra med det " som är " om man säger så.. ;-)
Vi träffade för övrigt en helsöt tollare ( från kennel Aha ) på skolan och det hade tydligen varit många tollare där i dag för att antagligen testas mot ( eller för ?! hur säger man ?? ) Tollarsjukan !

Kramizar

http://www.lizzieonline.net

 
Ingen bild

Lizziemattenonlineagain ...

16 april 2009 18:06

PS Att fadern är anlagsbärare och en faster drabbad blev alltså uppdagat i höstas, så det var alltså inte heller nåt som vi visste när vi tog valpen ! DS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards