karinochwilma

Direktlänk till inlägg 17 april 2009

Nu finns det bildbevis på att jag är smidig som en gasell...

Av karin - 17 april 2009 14:58


Ni som är seriösa agilitytränare ska nog inte titta på detta förkastliga sätt att forcera en agilitybana :-)


Jag har aldrig tänkt träna agility bara för att jag är så lat. Det är så mycket som ska lyftas fram och det är svårt att träna hemma. Men det är ju kul! Så jag får kanske tänka om. Kanske när vår lydnadskarriär har gått i stöpet att vi kan satsa på agility istället :-) Just nu känns det som om vi har fullt upp att hålla fötterna i styr bara på linförigheten.


Linförighet: Först kommenderade Helena oss. Wilma luktade, luktade, vinglade, gick för långt ut/bakom/framför... Det enda hon inte gjorde var att gå i position. INTE precis vad jag ville ha idag. Efter en platsliggning fick Veronica kommendera mig. Då körde vi helt om marsch, flera på raken med beröm mitt i svängen för att Wilma skulle förstå att hon skulle jobba på och hålla position. Sen gjorde vi några längre raksträckor fram och tillbaka och jag klickade på lite olika ställen. När det blir långa rakor är det som om hon tror att vi är ute på promenad helt plötsligt och släpper fokus.


Läggande: Helena kommenderade mig och Wilma lade sig men inte fort.


Inkallning och ställande under gång: Vi körde dessa två moment på raken med avståndsbelöning under kommando. Ingångarna är som de är även om Wilma inte hoppade upp på mig fullt så mycket idag. På ställandet under gång hade jag avståndsbelöningen framför Wilma (inte genomtänkt). Det gjorde att att hon tog några extra steg eftersom hon hade siktet intällt på avståndsbelöningen längre fram. Klantigt, borde jag ha tänkt på.


Apport och hopp:  Apporten var inget problem fast vi lånade Zappas. Wilma tog den fint och höll utan tugg. Hindret gick också jättebra, idag hoppade hon faktiskt inte upp mot min hand i ingången.


Som slutbelöning avslutade vi med några budföringar för alla hundarna och en fika för oss tvåbenta. Och så klart den riktiga slutbelöningen - agilitybanan! Helena, jag kan definitivt se framför mig hur vi seglar fram mot prispallen :-)

 
ANNONS
 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

17 april 2009 17:40

Ja vi får väl komma över latmasken och släpa fram lite hinder och avsluta med agility som pangbelöning varje gång! För det är ju så himla kul. Så vi kanske har en tävlingskarriär framför oss även i detta gebit (jag tror jag skall tävla KM på Nacka med Tina i år :-)). Tack för idag! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

17 april 2009 17:45

Nu kommer det absolut att gå kanon på söndag, för genrep ska ju gå just " sisådär " bra ;-) !
Både Lizzie och matte är för övrigt mycket impade över tyska hoppet i pik .. *s* vid forcerandet av gungan !
Dessutom är det lajbans att ni oxå kör med både budföring och agility som avslutande " exterbelöningar " :-)) !!

Kramizar !

http://www.lizzieonline.net

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

17 april 2009 17:46

Nej, nej er lydnadskarriär kommer inte att gå i stöpet. Men ni är helt klart gjorda för agility båda två ;) Såg jättehärligt ut - särskilt svanhoppet på slutet :DDDD
Ha en underbar helg!

http://vitherde.wordpress.com

 
vildaopebbels

vildaopebbels

17 april 2009 21:23

Men så söööt hon är! Jätteduktig ju. Tror att det är bra att ni tar det lugnt och fint i början.

Jag tror absolut inte att lydnadskarriären kommer gå i stöpet, ni är ju superduktiga!

Ni kan ha en multikarrär :)

Tror inte jag tar med Vilda i morgon, Pebbels skäller som sjutton när Vilda tränar och hon får titta på.

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
juni o cola

juni o cola

17 april 2009 22:06

ojaaa, å ensmidig gasell till på köpet:)ser ju jättekul ut!vad roligt:Dhåller med vilda o pebbles...ni kan ha en multikarriär:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

17 april 2009 23:15

Haha, vilket gulligt team ni är, du och matte, Wilma! Du är så snabb, inte konstigt att din matte måste hamna "efter" ibland, fast inte så konstigt... Ni tollare är ju så snabba av er! Jättekul att se ditt hopp också på vippbrädan, det gillade jag skarpt! Jag är likadan, ska du veta... Kan vi inte ta och träna tillsammans någon gång? Hoppas, hoppas!

Kramiz, ha en underbar kväll!

//Latte, med matte:-)

http://latte

 
Helene & Wallander

Helene & Wallander

18 april 2009 11:32

Ni kommer att fixa både det ena OCH det andra galant!

Kört hårt bara... vi skall hålla tummar & tassar för er imorgon (förstår att det är dax då).

Ha en bra & härlig lördag!

http://wallander.blogg.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

18 april 2009 19:04

Tittar bara in för att säga att både tummar och tassar är nyvässade inför morgondagens hållande .. *s* !!

Go for it girls !!!

http://www.lizzieonline.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se