karinochwilma

Direktlänk till inlägg 20 april 2009

En kylig måndagsjour

Av karin - 20 april 2009 21:10

Jag hann precis i tid för en platsliggning på Nackas måndagsjour. Hundarna fick ligga i 3 minuter och jag valde att gå bakom några buskar så att jag var delvis dold. Wilmas hals var låååång, men hon låg kvar.


Sen försökte jag klura ut hur jag ska träna bort att Wilma hoppar upp mot min hand/ben vid inkallning och hopp över hinder. Jag har ju tränat massor av ingångar och det fungerar på korta avstånd. Men så fort hon får upp farten så hoppar hon upp mot mig. Det var ingen ikväll som kunde ge mig några bra tips. Har ni några förslag så tar jag gärna emot.


Jag körde även en massa helt om marsch om och om igen och i högt tempo. Wilma var väldigt allert och hängde med bra.


Eftersom hon kändes väldig med på noterna så körde jag lite rutan efter att alla andra hade gått. Det gick riktigt bra. Jag skickade henne från lite olika håll från ganska långt avstånd och hon hittade rutan bra. Ibland ställer hon sig framför rutan. Kanske jag oavsiktligt har kört för mycket från ungefär samma avstånd hela tiden. Jag fick lägga ut targeten några gånger, speciellt på långt avstånd.


Avslutningsvis körde vi lite agility som kul avslutning. Slalomen börjar hon hajja riktigt bra, även om det inte går fort. Det kommer nog att bli lite dåligt med träning denna vecka. Jobben hopar sig. Wilma får vila lite istället. Jag ska nog försöka fokusera på ingångar, ingångar, ingångar.

 
 
vildaopebbels

vildaopebbels

21 april 2009 07:23

Kan man inte börja om med ingångarna och klicka när hon sitter men inte när hon hoppar upp? Typ att man börjar väldigt nära och långsamt? Du kan ju det där bättre än mig, men det var en tanke. :)

Såg att jobben hopar sig men du kanske har liiiite tid. Är du sugen på att träna lite agility i veckan eller helgen? Jag pratade (skrev) lite med Helena om det.

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

21 april 2009 07:45

Morrn !
Lite svårt att ge tips när man inte ser er irl ;) men eftersom wilma tycker att det är så himla kul att komma till dig, så kan du ju iaf testa att bara ta ett snabbt kliv fram mot henne alldeles innan hon är framme ( så att hon kommer av sig lite ) för att sen backa och kanske tom hjälpa henne med " fiskkroken " in i rätt position !

Sen du ju tex varva det med att ibland kasta bollen ( eller vad du nu använder ) när hon närmar sig, så att hon istället får springa förbi dig !

Eller är det så att hon först kommer in i position och sen tar ett skutt upp på dig ??

Men jag tror iaf hur som helst på nån slags " överraskning " för damen, utan att det för den skull blir nåt obehag, som gör att hon istället drar ner på tempot !

Kramizar

http://www.lizzieonline.net

 
'♥♥♥♥L med  Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

21 april 2009 11:01

tycker det som Birgitta skriver låter mycket bra:)kul med glada hundar, men inte föör lattjo ska det ju vara;)Duktig hon var som låg kvar på platsen:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

21 april 2009 17:34

Kommer ihåg att jag läste en grej som kanske ni kan använda (http://fyrbent.blogspot.com/2009/01/ny-inspiration-hos-maria-hagstrm.html)

Tipset är alltså att hålla en targetsticka i höger hand som "göms" bakom ryggen med targetspetsen strax bakom vänster skinkan. Detta var egentligen för att få djupa ingångar men kanske kan vara något... Kanske kan få henne att fokusera på det som finns bakom dig istället??!

http://vitherde.wordpress.com

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

21 april 2009 17:39

...tycker om hundar med fart!!!

http://vitherde.wordpress.com

 
Helena & Tina

Helena & Tina

21 april 2009 20:31

Vi hänger gärna med på agility nån kväll och/eller till helgen. Har du mycke tjobb eller kan du slita dig nån kväll. Jag kan när som.....är hemma efter 18 ons och torsdag och ledig fredag. Lördag kan jag gärna fm. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Pake

Pake

21 april 2009 20:47

Hej Karin! Jag belönar snett bakåt för att Cola ska svänga in baken. Jag belönar framåt för att hon har gått lite långt bak förut. Nu såg jag på filmen att det var tvärtom. Det är väldigt bra att se sig själv på film.
Ett tips till inkallningen, kan hon komma på inkallningen ifrån två meter utan att hoppa...prova tre meter. Sen öka avståndet sakta. Belöna aldrig när hon hoppar. Lycka till.

http://www.juniocola.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards