karinochwilma

Direktlänk till inlägg 15 maj 2009

Lite sliten efter en jobbnatt

Av karin - 15 maj 2009 14:06



Bra att någon drar lite i en så att vi kommer iväg. Vi åkte med Helena och Vilja till Nacka BK. Det är ju så underbart skönt ute. Sol!!! Jag måste ta en bild på vårt fina körsbärsträd och dammen. Vill bara vara utomhus och fixa i trädgården nu.


Idag hjälptes vi åt att vakta externa belöningar och tränade en hund i taget. Dels är det bra att ha någon som vaktar belöningen, men så tror jag dessutom att för Wilmas del så blir det en extra trigger att någon annan håller den.


INKALLNING MED STÄLLANDE: Wilma har ju inte riktigt greppat det där med varsågod betyder hämta extern belöning. Jag började med att ställa Wilma vid en kon och körde 2 raka inkallningar. Det fick räcka eftersom jag inte ville trötta ut henne.


Sen provade jag en inkallning med ställande från sitt. Men hon tog god på sig att stanna, var nästan framme vid mig. Jag gjorde istället så att jag backade några meter från externbelöningen med Wilma som följde efter och så fick hon ett varsågod. För att lägga det "högst upp i byrålådan". Nu förstod hon bättre.


Efter några såna så satte jag ner henne och gick bort ca 30 meter och kallade in och kommenderade ståvarsågod vid konen. Denna gången gick det bättre. Jag gjorde om men ställde mig på närmre avstånd till konen. Detta för att hon inte ska vänja sig att stanna vid ett visst avstånd från mig utan när jag säger "stå. Vi gjorde totalt 3 såna inkallningar med ställande och det gick riktigt bra.


RUTAN: Helena lade ut targeten när Wilma inte såg. Första skicket sprang hon till vänster om rutan mot Helena, nästa skick kutade hon i full fart till HÖGER om rutan, tvärnitade och tokluktade på något FRUKTANSVÄRT intressant. Hm... Funderade på att vrida om nacken på henne men bestämde mig istället för att vifta lite med targeten och skicka henne igen. Denna gång sprang hon in och ställde sig fint i rutan. Jag gjorde om en gång till med target och externbelöning som Helena vaktade på andra sidan rutan, gick också bra. Sen gjorde jag ett sista skick utan target men med avståndsbelöning och Wilma stannade klockrent i rutan. JÄTTEBRA!


HOPP ÖVER HINDER: Helena fick vara target-handyman och kommendera. Först körde vi två uthopp med boll. Sen ett med target. Sen utan target, ett ut- och tillbakahopp. Uthoppet gick bra men vid tillbakahoppet tittade hon på Helena med minen "var är den där externbelöningen då?". Gjorde om en gång till, samma sak. Gick tillbaka till att köra enbart ett uthopp med boll. Och sen två tillbakahopp.


FJÄRREN: Körde först bara sitt från ligg på fem meters avstånd. Sen sitt-ligg. Sen sitt-ligg-sitt. Det är när det börjar bli flera gånger i rad som Wilma börjar bli frusterad så jag ska träna på att lägga till en sak i taget.


PLATSLIGGNING: Hundarna fick ligga drygt 3 minuter medans vi var gömda. Inga problem för någon av dem. Wilma är ju ganska loj nu så det passar ju bra att träna på detta när hon ändå är i rätt sinnesstämning.


Tack Helena, Vilja och Tina för trevligt sällskap!

 
 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

15 maj 2009 15:16

Tack själv!! Säg till när/om du hinner redigera lite film och lägga ut sen :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Agneta

Agneta

15 maj 2009 17:34

Nu börjar det väl bli riktigt bra då!!!??? Hon verkar ju ha fattat galoppen o vad det är du är ute efter, kul!!!!

Hoppas du får en riktigt skön helg!!!!

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

15 maj 2009 20:01

Visst är det härligt när poletten trillar ner !!
Måste ju säga att dagens träning verkar väldans strukturerad :-) !! Kul !!

Kramizar från oss, som oxå faktiskt tränat igenom så gott som allt ( utom vittringen då .. ) utom gruppmomenten idag !!

Hoppas at ni får en hunderbar helg !! Själva ska vi nog ner och bryggsegla i nordanvinden i morrn !!

http://www.lizzieonline.net

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

15 maj 2009 21:23

Tack för filmen! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Pebbels

Pebbels

15 maj 2009 21:41

Kanon ju! Vad duktiga ni är!!!

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Pebbels

Pebbels

15 maj 2009 22:33

Nej vi klickar inte på störningsträningen. Bara belönar när de sitter kvar, oavsett vart de tittar.Jag är så glad att hon inte lägger sig ner, hon har liksom fattat att hon ska sitta.

Att klicka vid rätt beteende vid störning kanske är nästa steg, jag vet faktiskt inte.

Ju mer jag lär mig , ju mindre förstår jag att jag att kan om du förstår vad jag menar :)

Japp, ses kl 10 imorgon, natti!

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

16 maj 2009 08:38

Morrn !
Nu har jag sett filmen oxå ! Blir lite full i skratt när jag ser Wilmans snabba " check " ( för att se om det skulle finnas nåt att " skåla " för * ler * ! ) när hon stampat till på targeten i rutan .. ;))) !

Kramizar

PS Stjärnan hade matte monterat dit på bilden,( annars blev det ju ingen stjärngumma ..) men konen mellan öronen fick hon sas på köpet, för Gävle har lika stora vägarbetarkoner som Nacka tyx ha ! DS

http://www.lizzieonline.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards