karinochwilma

Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Haltande hund

Av karin - 17 maj 2009 17:24

Peter sa i fredags att Wilma hade rusat efter någon boll och sen kommit tillbaka haltandes. Jag såg inget då och tänkte inte mer på det. Tänkte inte heller på det igår när vi tränade. Men i morse såg jag att hon haltade. Jag kollade så att inte något satt fast i tassen och klämde och böjde. Men hon verkade inte ha ont någonstans. Var ute på eftermiddagen och tränade lite, men kunde inte heller se då att hon haltade. Kanske är någon muskelsträckning.


Jag märker att Wilma blir trött fort. Höglöpet är nog över nu och hon brukar bli lite trött efter löp. Vi får köra korta korta träningspass och bara några gånger av varje moment.


Idag tränade vi lite fritt följ och det kändes som om hon hängde med bra och höll position hyfsat. Det går bättre om jag går i ett lite högre tempo, gäller bara att jag tänker på att inte svänga för tvärt utan ge henne lite chans att reagera och hänga med.


Gjorde även några flip-flop. Sen inkallningar från några meter bara för ingångarnas skull. Sen två raka inkallningar. Wilma hade bra fart och ok ingångar. Hon vill fortfarande gärna göra ett litet skutt. Så länge det är ett litet skutt in så är det ok, det är när hon tar sats mot mitt ben och hoppar högt som det blir knas. Jag jobbar på att få en tvärnit och snygg vändning.


Testade även Ylle stå från sitt. Wilma reser sig så om hon får hjälp, sen när jag klickat så sätter hon sig genom att skutta framåt för att få godiset. Känns som om jag måste vänta med klicket för att hon inte ska hoppa fram mot belöning.


Om jag klickar och hon sätter sig så sker följande två saker: jag måste beordra eller få henne att stå igen, då ställer hon sig fast så som hon har lärt in förrut. Belönar jag då har jag belönat ett dubbelkommando och ett felaktigt ställande. Sätter hon sig efter klicket och jag belönar då så blir ju det inte så bra heller. Fattar ni?


Jag måste träna på att hon måste hålla position och får vänta på belöning även efter klick. 

 
ANNONS
 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

17 maj 2009 17:45

Om hon sätter sig efter klicket...kan du då inte hålla godisen så att hon reser sig bra igen och att hon då får godisen i rätt position...om du förstår hur jag menar. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Pebbels

Pebbels

17 maj 2009 20:34

Hoppas det inte är något allvarligt med Wilmas tass.

Här kan du ladda ner schemat.

http://www.klickerforum.se/forum/viewtopic.php?f=13&t=18

Det är ett exel dokument.

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

17 maj 2009 21:44

Klart jag har satt Perra på klyveriet.....du trodde väl inte att jag skulle göra det själv!?

Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

18 maj 2009 07:33

Attans med haltande hundar :-(( Hoppas att det snart går över, men även Wilman är ju av modell " bråttom " ( som viss annan hund; ingen nämnd och ingen glömd ) och då kan det ju bli lite tokigt ibland !

Lizzie lyckades i helgen med att både VÄLTA ett hinder över och välta ( fälla ) sin " moster " över sig .. fast iofs inte samtidigt ;)))

Du förresten, har visst missat nåt ..Flip flop ???

Kramizar

http://www.lizzieonline.net

 
lOTTA

lOTTA

18 maj 2009 20:01

ja, vad är flip flop?:)ja herregud, det är lite pillrande det där med att klicka rätt osv..inte alltid lätt att veta..och jag vet definitivt ingenting:)hoppas att inte haltandet kommer tillbaka o att Wilma inte behöver ha ont i sitt ben!

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

18 maj 2009 22:12

Stackars Wilmenlund...har matte grävt ner sig helt i jobbet nu.....vi saknade er på träningen ikväll. Se till att aläpa bort henne från datorn på torsdag. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
lOTTA

lOTTA

18 maj 2009 22:43

haha jamen då vet jag...då flip flopas det ganska ofta här hemma också...ja cola o pake alltså;)

http://juniocola.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se