karinochwilma

Direktlänk till inlägg 25 maj 2009

Tävlingsträning på Nacka BK

Av karin - 25 maj 2009 21:19

I väntan på att vi är klara med 2:an så tänkte jag tävla någon 1:a till. Vi har ju mest tränat 2:an den sista tiden så ikväll på träningstävlingen så tänkte jag testa 1:an. Det var så himla skönt ikväll. Klockan var 21 när vi åkte hem och jag hade fortfarande kortärmat på mig.


PLATSLIGGNING: Det var många hundar, men Wilma låg lugnt 3 minuter, med mig synlig. Hon är ju fortfarande löpseg så det är väl bara att utnyttja.


LINFÖRIGHET: Wilma var lite för långt framför mig och släppte någon gång i svängen, men annars med mig bra.


LÄGGANDET UNDER GÅNG: Jag såg inte hur fort hon lade sig, tyckte jag såg i skuggan att det inte gick jättefort, men hon lade sig direkt på kommandot.


INKALLNING: Inget vidare tempo, men hon kom in och ingången var utan hopp mot benet.


STÄLLANDE UNDER GÅNG: Såg ju inte heller här men mannen som kommenderade mig sa "bra" och det kändes som om hon ställde sig utan extra steg.


APPORT: Jag fick ge ett litet dubbelkommando, men sen tog hon den och höll fint.


HOPP ÖVER HINDER: Vi har ju tränat uthopp mest den sista tiden och utan någon som kommenderar. Wilma hoppade på tävlingsledarens kommando första gången. Vi gjorde om och då gick det bra.


Generellt så är Wilma seeeeeg. När jag försökte leka med henne och kastade bollen tittade hon bara på den och sen på mig med ett "hämta den själv om du tycker den är så kul". Jag lade ner träningen och fick nöja mig med att ha kört igenom alla moment. Jag kan inte säga att jag tycker 1:ans moment är jätteroliga heller :-)


Den nya jaktträningen däremot tycker Wilma är JÄTTEKUL! När jag tar fram dummisarna blir hon helt galen. Idag innan jag åkte till klubben så packade jag om träningsväskan och lade ur dummisarna på golvet. När vi skulle gå så tog hon en av dem och rusade ut. Där kommer jag att få göra motsatt. Ta bort dem och tråkträna i skogen tills hon har lärt sig att man inte får något genom att gnälla och skälla.



 
 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

25 maj 2009 21:48

Jadu Wilma nu
blir det tråkträning med dummisarna......de som är så kul!!

Eller så får vi avsluta med någar dummisövningar som dunderbelöning efter ett lydnadspass :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Lizzieonline ...

Lizzieonline ...

25 maj 2009 21:51

Tvärtom kan man väl säga ... ;)) eller snarare så att vi knappt hämtat oss än .. :-) men firar gör vi genom att gå på en tvådagars kurs i tävlingslydnad på Kydingeholm !

Kursen hålls i Svartbergarna regi, men det är två tjejer, som representerar finska landslaget i lydnad som " grillar oss " och kan du tänka dig, det är 6 BC, en jaktlabbe och en liten springer, åsså TRE TOLLARE .. Ooops !!!

Kramizar

http://www.lizzieonline.net

 
Lizzieonline ...

Lizzieonline ...

26 maj 2009 21:17

(S)tollarna var himla mysiga och inte vet jag varför :-) men gruppen jag hamnade bestod ( förutom av lilla mej då .. ) just av de tre " orange hundarna " plus två såna där racerhundar .. ( BC )

Förutom att Niina Svartberg som ju har tollaren Skoj och Sanna med Sniffa i åskådarledet åsså en pytteliten stollare, som var ursöööt och fick träna ingångar och position .. ;))))
Ska viss böjas i tid har jag hört .. * ler * !!

Nosgnugg från mej och kram från min matte !

http://www.lizzieonline.net

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

29 maj 2009 15:42

Hahaha, tänkte precis som Helena... Vilken bra belöning du hittat i dummisarna :D

http://vitherde.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Skapa flashcards