karinochwilma

Direktlänk till inlägg 28 maj 2009

Viktigt att tänka positivt

Av karin - 28 maj 2009 19:28

Jag var på en bra föreläsningsdag i måndags. Den handlade främst om hur man blir en vinnare i lågkonjunkturen och vände sig mot entreprenörer och företagare. Men mycket som sas där går att använda dagligdags, privat som i jobb.


Visste ni att 87% av tankar vi tänker om oss själva är negativa. Och att människor oroar sig i onödan. Endast 8% av allt vi oroar oss för är befogat. Det andra är sånt vi inte kan göra något åt, saker som kanske aldrig kommer att inträffa, och oro som är kraftigt överdriven i förhållande till vad som är befogat.


Man talade också om vikten av att tänka framåt. Bakåtblickande grubblerier försämrar våra prestationer med upp till 60%. Föreläsare gav som exempel J-O Wallner som bara tittade på de matcher han vann och där han spelade bra. De andra fick hans tränare titta på och analysera. På det sättet såg han bara alla bra slag han gjorde och hade det inpräntat inför nästa match. Positivt tänkande skapar positiva resultat.


Det är också viktigt att visualisera och sätta upp mål, stora som små. Skriva ner dem och göra en plan. Då blir det mer handgripligt och lättare att bryta ner i delar. Se till att få belöningar på vägen och ha roligt.


Jag tänkte på hur man kan använda detta i hundträningen. Eftersom träningen är den större delen av all tid vi lägger ner på hunden, tävlingarna är bara slutdestination, kvittot, så är det så viktigt att träningen är rolig. När vi hundförare och hunden inte längre tycker att det är roligt så måste man kanske tänka om. Är målet för högt satt? Behöver man fler delmål för att få chans att lyckas fortare/oftare? Är belöningarna inte tillräckliga? Är utmaningen för liten?


Susanne Liljenberg, en av föreläsarna och skaparen av företaget Granit hade en bra devis. "Ta inte livet så allvarligt, du kommer inte levande ur det i alla fall". Med det menade hon att vi inte alltid behöver vara så himla seriösa, det är ok att vara en glad amatör som brinner för sin sak, det är ok att inte kunna allt och "göra bort sig".

 
 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

28 maj 2009 20:33

Heeej på er!
Vad fint ni gjort det härinne, superfin bakgrund, så somrig och fin! Fast här regnar det:( Har gjort det hela dagen... Har ni fint väder? Jo, angående er fråga! Självklart kan vi köra musik-freestylefilm någon gång så ni får se! Ska lägga det på minnet! Haha, tänk om freestylekursavslutningsprogrammet hade blivit bra, för det var musik i bakgrunden jag byggde allt efter...:-)

Nee... Hade ingen aning om att 87% av alla tankar är negativa, usch vad hemskt!

Kramiz,

//C&L:-)

http://www.lattisen.wordpress.com

 
Pebbels

Pebbels

28 maj 2009 21:16

"Ta inte livet så allvarligt, du kommer inte levande ur det i alla fall"

Underbart! Kram från en glad amatör!!!!

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

28 maj 2009 22:22

Vilken bra föreläsning....mycket tänkvårt!! Ja det funkar fortfarande :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

28 maj 2009 23:35

När man läser sådant här så får man sig allt en liten tankeställare... bra att bli påmind då & då.

Jag tillhör tyvärr den som säkerligen når upp till dom där 87% ganska ofta:-( men jag jobbar hårt på att försöka vara mer positiv och bara det måste ju vara ett steg i rätt riktning.

Är det snart dags att tävla igen då?

http://wallander.blogg.se

 
Agneta & Tyra

Agneta & Tyra

29 maj 2009 08:39

Ja, visst är det så! Tänka positivt är viktigt, just nu är det dock svårt!!! Man vi får försöka.....

Vad duktig hon är på att spåra!!! Jättefint! Det är ju bara att starta på anlagsprovet!!!!

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Anni

Anni

29 maj 2009 09:35

Hej! Vad kul att du hittade till min blogg :) Zoya är en Cane Corso. Hon har väldigt mycket allergier, b.la då torrfoder och även damm, kvalster m.m, men nu verkar allt bli mycket bättre så vi får hoppas det håller i sig! :)
Ha det bra. /Anni

http://www.anniibus.blogspot.com

 
Pebbels

Pebbels

29 maj 2009 09:42

Ska ni till klubben och titta i helgen?
Kram!

http://hundtraningen.blogspot.com

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

29 maj 2009 10:41

ska be Pake att tänka positivt imorgon då:)Har iallafall satt in lite filmer från gårdagens träning utifall det går åt skugen imorgon...som bevis att juni kan(ibland iallafall;))

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

29 maj 2009 15:44

Tack Kari, för att du delade med dig. Ska göra som J-O...

http://vitherde.wordpress.com

 
Pebbels

Pebbels

29 maj 2009 18:03

Jo, jag hänger på. En solig dag med trevligt sällskap på hundklubben slår det mesta :)

Tar ni med hundarna och tränar passivitet eller får de stanna hemma?


Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

29 maj 2009 20:01

Förutom våra egna tankar finns det inget som vi har full makt över .. ;))) lär Descartes ha yttrat :-) och då kan man väl utnyttja den makten till att tänka nåt positivt *s* !!

Alltid kul att lyssna på " såna " föreläsningar och även om det inte är nåt nytt och revolutionerande som bjuds, så tror jag att det är bra att bli " påmind " iblan ;)))

Kramizar från oss, som tänker ta oss vatten över huvudet i helgen !!! Iaf vissa av oss .. ;)))

http://www.lizzieonline.net

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

29 maj 2009 21:38

Jag lyckades faktiskt göra en ganska bra skiss i paint!! Tack för idag! Ses imorgon!

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards