karinochwilma

Alla inlägg under maj 2009

Av karin - 8 maj 2009 09:58

Med inte så många timmars sömn per natt blir man ingen bra hundtränare. Passar rätt så bra att Wilma höglöper så att hon är lite trött. För jag har inte tid att hålla på med henne så mycket.



Valdemar tyckte att Wilma luktade JÄTTEGOTT! Hon låter honom lukta men snäser sen av honom så hon är nog inte riktigt redo även om hon ställer upp sig bredvilligt. Någon dag till så här hon nog riktigt på G.



I morse gick vi ner för att träffa det vanliga gänget. Hundarna har gjort en lite promenadstig på den här muren eftersom det är där Lasse brukar ge dem godis. Han har lite svårt att böja sig ner och då är det ju bra att ha hundarna på en bra höjd.


Solen skiner idag och det är fantastiskt vackert. Nu har det börjat blomma på allvar. Vårt körsbärsträd står i blom och bredvid det något slag rosenblomsträd som också blommar snart. Ha en underbar helg alla!

Av karin - 7 maj 2009 18:35

Jag blir galen på alla rådjur. De är en sanitär olägenhet. De promenerar genom trädgården som om de är på söndagspromenad, och passar på att ta sig en munsbit i mina rabatter. Jag springer ut som en galning och hojtar på dem och de vänder sig knappt om och tittar efter mig.


Idag när jag hämtat Wilma och var på väg hem var det fyra rådjur som inte kunde bestämma sig vilken sida av vägen de skulle vara på. De sprang fram och tillbaka, stannade och tvekade för att sen springa rakt framför nosen på oss. Hade jag haft en bössa hade det blivit rådjursstek till middag.

Av karin - 6 maj 2009 19:05

Jag går just nu in i min värsta jobbpeak och allt annat blir lidande, sambo, hund, vänner, trädgård... Det är så varje år så det är bara att gilla läget och tänka på att det går över :-)


Wilma tycker att jag är aptråkig och gör sina tappra försök att aktivera mig. Idag körde vi en liten mikroträning i trädgården. Skönt att får vara ute och leka lite med Wilmenlund.


Hopp över hinder: Jag varierade hela tiden med att kasta boll, lägga ut target, ta bort alla hjälper. Jag körde många uthopp och lade sen in några återhopp då och då. Wilma fick bra tempo och hoppade långt ut och tvärnitade. Kändes som en bra och fartfylld träning.


Fjärrdirigeringen: Först fattade Wilma inte att hon skulle sätta sig på första. Jag gick lite närmre och då satte hon sig på första. Jag berömde supermycket. Lade ner henne och gick 6-7 meter bort och började om. Då satte hon sig på första. Gjorde några sitt från ligg i rad. Började om och gjorde sitt, ligg, sitt, ligg. Nu ville hon inte sätta sig på på andra. Jag började om, gick närmre och gjorde bara sitt, ligg, sitt och då gick det bra. Började om och backade 6-7 meter och gjorde samma sak och då gick det också bra. Jag tror jag får köra så här lite ping-pong och introducera olika varianter av sitt-ligg-sitt eller ligg-sitt-ligg.


Apportering: Vi körde bara ingångar med apportbocken. Wilma vill gärna sätta sig lite snett och långt ut. Det får vi träna mer på.


Fritt följ: Vi gick lite raksträckor så långt som gräsmattan tillät och Wilma var med mig bra. Vid halter på rakor sätter hon sig gärna lite långt fram. Om jag saktar ner lite och sen gör halt så sätter hon sig bättre, vet inte om det räknas som dubbelkommando? Vi gjorde även flera helt om marsch på raken och flera repetitioner av vändningar åt båda håll. Wilma är med mig men hamnar ur position då och då. Jag har dessutom svårt att se henne eftersom hon är så liten och jag är så stor. Hon kan ju knappast blir större så jag får väl försöka att bli lite mindre. Och göra som amazonerna skära bort ett bröst...


Nu ska jag jobba lite igen, go kväll go vänner!

Av karin - 3 maj 2009 23:27

Idag var en trååååkig dag, förutom att Wilma fick hålla lite koll på Flisan i morse och leka med hennes kattleksaker. Igår kväll letade hon upp Flisans lilla leksaskråtta som låg under mors stereobänk. Hon gav sig inte förrän jag tog en galge och fiskade fram den. Tänk vad roligt man kan ha med en liten tygmus!!!


Sen blev det lite bollkastning av skinkan 1 och skinkan 2 (min bror och far brukar alltid ge Wilma skinka, därav smeknamnen). Sen blev det bara ligga i bil och passivitetsträna. Har iofs aldrig varit något problem att åka bil för Wilma. Men det blev en ganska lång dag. Sandviken – Stockholm i 60 km/timmen tar sin tid. Vi hämtade ner min fådda båt idag.


Väl hemma fick vi alla en lång promenad och dusch innan det var dags att åka till våra vänner Jenny och Kjell för en grillmiddag. Supergott grillat lamm och rotfrukter i ugn. Och till Peters stora förtjusning en princesstårta eftersom Kjell fyller år idag. Vad är det med män och princesstårtor??!! Kjell sa att alla män har ett speciellt förhållande till princesstårta...??!!

Av karin - 2 maj 2009 13:57

Vi träffade Susanne/Pebbels och Vilda, Helena/Vilja idag igen. Wilma var om möjligt ännu knäppare idag. Hon skulle sniffa överallt och var seg när jag försökte att göra något (springa efter bollar går fortfarande bra). Vi körde samma moment som igår, inkallning med ställande, rutan, hopp över hinder och apportering. Fick lite bättre bilder idag, men vi skulle ha tänkt på var solen var :-/. Man kan ju inte vara bra på allt :-)


Wilma hoppar för glatta livet och ställde sig sen och flåsade.


Jag har problem med att Wilma i hoppet sätter sig för nära hindret, ca 1 meter. Jag skulle vilja ha ut henne mer så att hon får lite marginal eftersom hon på tävling har en tendens att sätta sig närmre. Lägger jag ut targeten så sätter hon sig vid den på mitt kommando. Tar jag bort den sätter hon sig 1 meter ifrån hindret. Vi provade att kasta boll över huvudet på henne och då springer hon ju längre ut. Kastar jag inte bollen så springer hon också längre, men gör jag så för många gånger springer hon åt sidan och väntar liksom ut att jag ska kasta bollen. Som Helena sa, när man har hundar som tänker för mycket själva så måste man variera sig och vara lite oförutseende för hunden. Jag tror jag får varva alla metoderna ofta, så att hon aldrig riktigt vet vad jag ska göra.



Idag var Vilja tröööött. Tror aldrig jag har sett henne så här såsig. Hon lyckades t o m hoppa över hindret i ultrarapid. Men är man löpig så får man vara trött. Värmen gör ju sitt till också.



Pebbels däremot kunde hoppa hur många gånger som helst. Där fanns det energi för oss alla. Pebbels fick träna på att hoppa ifrån matte på kommando hopp. Även här kastade Susanne boll, men Pebbels är ju också en snabb och smart hund. Hon nästan vände i luften för att kunna se bollen komma.



På besök kom Viveka med lilla jaktlabben Tara. Väldigt söt och väldigt många vassa tänder.


Vad är det där för konstig liten typ? Undrade Vilja.


Jag tror inte bara det var Wilma som var en såskopp idag. Jag kände mig också förvirrad och trött. Jag kan faktiskt inte säga om resultatet var bra eller dåligt idag. Men vi hade en rolig träning i alla fall trots alla trötta skallar. Tack alla träningskompisar!


Av karin - 1 maj 2009 15:12

Det blev inget demonstrerande idag. Hundarna fick däremot demonstrera sina konster på appellplanen. Både Wilma och Vilja var löpsega. Pebbels däremot hade en raket i baken. Vi försökte att fota lite snygga hopp. Jag hade inte riktigt huvudet med mig, det var länge sedan jag använde min systemkamera. Skulle naturligtvis ha använt sportfunktionen. Nu kom skärpan på hindret och hundarna blev suddiga.


Vilja gick snyggt i fritt följ.


Inkallande med ställande: Vi kör på med avståndsbelöningen. Helena påpekade att jag förväxlade olika delar av momentet, vilket ju stämde. Jag har haft Wilma stående när jag har lämnat henne både då jag har kommenderat stå halvvägs och när jag har kallat in henne hela vägen. Om man tänker baklängeskedjning så är ju första delen av momentet att hon ska starta från sittandes och stanna halvvägs, nästa del är att komma i full gallop från stående och hela vägen in.


Pebbels forcerar hinder.


Pebbels gick det inte att köra slut på i första taget.


Rutan: Gick ganska bra idag. Wilma har en tendens att prova att ställa sig vid någon av konerna. Hon gjorde det någon gång och då väntade jag ut henne tills hon ställde sig i mitten. Idag körde jag rutan från långt avstånd, på de riktigt långa med target.


Fjärren: Jag körde enbart ligg i en sekvens och enbart sitt i nästa. Vi har ju tränat detta inomhus, men när vi har kommit ut har jag fått backa tillbaka. Jag började helt nära och utökade med ett steg bakåt efter varje klick tills jag stod 5 meter ifrån.


Platsliggning: Vi körde en 3 minuters platsliggning där jag och Helena gömde oss. Wilma låg lugnt och still kvar hela tiden. Bra att köra när hon är lite trött.


Vilja blev snabbt trött, det märks att hon löper.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Skapa flashcards