karinochwilma

Direktlänk till inlägg 1 juni 2009

Bra träning ikväll på Nacka BK

Av karin - 1 juni 2009 21:15

Jag fick hjälp att bli kommenderad på hela 1:ans program av Elias. Som ju heter Zackarias. (Tack Helena för att du håller ordning på mig ;-)


LINFÖRIGHET: Gick bra, Wilma var bra med mig och alert. Blev lite störd på slutet då vi hamnade nära en annan hund. Då tappade hon fokus och postition lite.


LÄGGANDET: Gick bra. Hon lägger sig inte pladask utan först baken och sen frambenen. Men enligt Elias (Zackarias) så gick det ganska så snabbt ändå.


INKALLNING: Wilma springer inte jättefort nu i värmen. Men hon galopperade och kom in och satte sig bra. Jag vet ju på tävling att hon har betydligt högre fart eftersom hon vill till mig. Då är det lätt att hon får för hög fart och "bromsar" mot mitt ben. Kanske det är bra att hon har ett lite lugnare tempo.


STÄLLANDE: Wilma satte sig!!! Det brukar hon inte göra.


APPORT: Jag fick ge dubbelkommando. Wilma såg helt frågande ut "vadå ska jag ta den där grejen i munnen?!"


HOPP ÖVER HINDER: Jag har tränat lite på hoppet här hemma. Satt Wilma snett på olika sätt så som det kan bli ibland och tränat återhopp. Har även provat om hon lyssnar på kommandot genom att stå med rygg emot när hon hoppar. Jag fortsätter med att köra första uthoppet med boll. Sen ett ut- och tillbakahopp utan boll och sen avsluta med uthopp och boll. Det gör att hon har bättre fart ut och kommer längre ifrån hindret.


Jag körde hela programmet utan godis eller bollbelöning. När hon genomfört allt så fick hon kattmat som extern belöning. Hon blir helt galen när jag tar fram kattmaten, ser ut som om hon aldrig har sett mat förrut.


Efter det kommenderade Helena och Zackarias varandra i fria följet och fjärren. Jag hoppade på och blev kommenderad på fjärren. Den gjorde Wilma jättebra. Jag hjälpte Helena med inkallning med ställande och det gjorde Vilja jättebra. Jag provade några gånger med Wilma. Men jag har ju inte tränat det så mycket eftersom inte vill strula till inkallningen i 1:an. Wilma har inte förstått det här momentet. Jag tänker vänta med det tills jag har kört 1:an.



 
 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

1 juni 2009 21:46

Dessa hussar .. *s* ! I fjol fick våranses husse verkligen gå på djupet sen ett galler ( tror jag det var .. ) alldeles av sig självt hoppat i spat från vårat akterdäck .. ;)) Konstiga prylar det finns nuförtiden !!!

Annars kan jag bara konstatera att jag blir jätteimpad att ni alls orkar träna nånting i den här plötsligt uppkomna tropiska värmen :-) !

http://www.lizzieonline.net

 
Agneta

Agneta

1 juni 2009 21:49

Verkar ju gå hur bra som helst det där!!! När ska du tävla?

Hoppas ni får härligt väder och en trevig dag imorgon

Kram

/Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Pebbels

Pebbels

1 juni 2009 21:54

Vad duktiga ni är som körde hela programmet utan godis eller boll!! Själv använder jag nästan alltid bollen jag köpte av dig, jag tror att den är magisk! ;)

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

1 juni 2009 22:23

Såå Elias var allså med ikväll? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

1 juni 2009 22:47

Så han passade bättre att heta Elias tycker du?

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
lotta

lotta

1 juni 2009 22:52

är du anmäld till någon tävling ännu?sååå sööt hon e:D

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

2 juni 2009 07:59

Vad roligt att det snart är dax att tävla igen... och det verkar inte som om det skall vara några större problem att för er att snart då ha rott LP1 titeln i hamn :-)

http://wallander.blogg.se

 
Agneta

Agneta

2 juni 2009 12:57

Vad spännande!!! Då ska vi hålla både tummar och tassar!!!!

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
LOTTA

LOTTA

2 juni 2009 17:58

lycka till i morgon då små gummor;)jag håller tummarna:)

http://juniocola.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards