karinochwilma

Direktlänk till inlägg 14 juni 2009

Våtdräkt hade ju varit mer passande...

Av karin - 14 juni 2009 20:27

Det har REGNAT och när det inte regnade så JÄTTEREGNADE DET!!! Men vi är ju ruttade hundmänniskor, så det var bara att sätta på sig regnstället och gå ut. För er som har saknat oss så är det noll täckning på mobil och bredband på landet utanför Hedemora. Men vi har kört så hårt så jag hade nog ändå inte orkat blogga.


Efter kursen kan jag konstatera att jag och min crossover stollare har lång lång väg kvar. Jag har gjort så mycket fel och blandat olika metoder. Aja baja enligt strickt klickerträning. Jag har hållit på för länge med en grundfärdighet och bara tränat det på ett sätt. Jag har dålig tajming och är inkonsekvent. Inte många rätt i skolboken. Jag får glädja mig åt att jag kan ägna mig åt hundträning en lång tid framöver och att det finns mycket att lära :-)


Diesel, 4 månader satt ALDRIG still, det är ett under att han överhuvudtaget fastande på bild!


Det var 3 ekipage på kursen. Maria med världens sötaste lilla Löwchen, Diesel 4 månader och Florens med ståtliga Aussien Milton, 5 mån. Fräscha och oförstörda hundar. Och så Wilma stollare. Och Marys 2 tollare som inte fick göra mycket på hela helgen.


Milton, 6 mån (och en Dieselsudd i förgrunden).


Vi har jobbat med draglek för att bättra på gripande och hållande av apportbock, timing, kriterier, förstärkningsfrekvens, förstärkningskvalitet, handtarget som sen ska leda till säker inkallning i vardagen, bakvänd lockelse som kan användas i träningen lika mycket som själva klickern. Vi tittade även lite kort på burlekar, vilken nytta man kan ha av det.


Lyckades filma lite trots regn, lägger upp när jag har gått igenom om det bidde något.


I morse hade Mary lagt Viltspår. Wilma var jätteduktig och spårade jättefint och metodiskt. Jag måste träna på att hon inte ska pipa och skälla innan för att hon är så exalterad. Milton har tagit personspår men blodspår var något nytt. Det tog ett tag innan han riktigt förstod, men han hittade klöven och blev till sist lite besatt av den fast matte tyckte den var äcklig. För lille Diesel, 4 månader har nästan allt varit nytt denna helg. Men han har angripit allt med stor entusiasm och glädje. Viltspåret förstod han inte riktig, men han hittade klöven och blev lite besatt han också. Så nästa gång kommer han definitivt att veta vad det handlar om. Efter det var vi dyngsura och åkte tillbaka till Mary för att byta till de sista torra kläderna. Det tar på krafterna att bli nerkyld och blöt.


Wilma med sin nya pipis...


Det var en späckad helg och nu är jag så himla trött. Mellanlandade i Sandviken hos mor nu ikväll. Det är alltid lite smått hysteriskt när vi kommer hit för Wilma har så stora förväntningar, när gammelmatte sen dessutom mot bättre vetande har köpt en pipis i present så ligger nerverna på ytan. Det kommer att bli en tidig kväll!!!


 
ANNONS
 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

14 juni 2009 21:53

Låter som om Mary varit hård med dig :-( Så illa kan det väl ändå inte vara?
Kul med så olika raser och åldrar, skall bli kul att höra mer....om alla fel som jag gör!

Då skall du inte till klubben imorgon, eller? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

14 juni 2009 22:01

Tufft att gå på klickerkurs för oss övercrossare ;))) men vi ser fram mot en något mer " detaljerad " uppis när du både torkat och tinat upp :-))

Kramizar

PS Om du orkar så kan du ju kika över till oss, så för du se hur vi har haft det oavbrutet sen fredag lunch .. * harkl * DS

http://icelolly.bloggagratis.se

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

15 juni 2009 07:34

BRA att det är så kul att träna hund då, om det öär det du ska pyssla med på heltid nu;)jag börjar oxå bli riktigt sugen på att träna hund..egen hund!!!Jag läser om träning o era bloggar o känner mig lite utanför, som bara är medhjälpare..kanske om något år...en liten rackare, vi får se :)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
lOTTA

lOTTA

15 juni 2009 11:19

vad synd att du känner så..men jag vet, ibland kommer det svackor!Men mys med wilma några dagar o kör sedan när det känns kul igen då...det blir ju så där ...men det är ju ingen brådka, eller tid att passa, så ta det lugnt o hitta glädjen igen du:)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Pebbels

Pebbels

15 juni 2009 11:21

Hård kritik du ger dig själv, jag tycker att du är superduktig. Du har ju kvitto på det, bara titta på hur duktig Wilma är! Jag är ändå väldigt nyfiken på att höra mer av vad du lärt dig. Pebbels är ju också en crossover hund men världen underbaraste crossover ;) Tror också att man suga åt sig av det som man själv känner låter vettigt och inte lyssna blint på någon annan. Jag tror att du har gjort en massa bra saker med Wilmenlund!

Hör av dig om det blir träning, efter tisdag kan jag nästan när som helst för då har jag sommarlov!

Stor kram!

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

15 juni 2009 21:11

Jag tycker förstås att du kan vara riktigt stolt över att Wilma och du tex fixat två ettor i ettan TROTS de störningar som varit på tex platsliggningen !!!

På´t igen bara och ta till dej det som Pebbels matte skriver om att just ta till sig det som stämmer med en själv och den hund man har !

KRAAAAMAR

http://icelolly.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Stina & Tengel

16 juni 2009 07:38

Finns inget som heter strikt klickerträning vännen! Om det bara fanns ett sätt att träna klickersk, om alla andra sätt skulle vara fel så skulle det klickerska snart fyllas med krav och ångest! Alla sätt är bra - utom dom dåliga!
Enligt mig finns det lika många sätt att tränaklickerskt som klickertränare och så länge ditt sätt funkar för dig så är det RÄTT för dig! Bara grundtänket är det samma "positiv förstärkning - inga bestraffningar - spontana beteenden" så kommer man långt!

Nä, tacka vet jag "The Maria Hagström way" - hon lär människor träna klickerskt med respekt och ödmjukhet....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se