karinochwilma

Direktlänk till inlägg 16 juni 2009

Jag hade så gärna velat knipa det där Lp1

Av karin - 16 juni 2009 22:32

Den här dagen har varit mastig. Vi började med att åka från Sandviken strax efter lunch. När vi kom till Järva krog tog det stopp. Köerna ringlade hela vägen mot Norrtull, Essingeleden och ner i Södra länken. Stress!!! Det tog 1,5 timme extra att komma hem. Jag hann precis slänga in grejerna hemma klämma i mig en macka och sen bar det i väg igen, tillbaka samma väg i ytterligare köer. Pust, vi hann precis till samlingen i Vällingby. Stackars Wilma fick ligga i bilen största delen av dagen.


Trots det hade hon väldigt bra attityd. Även om vi inte lyckades knipa ett förstapris så är jag nöjd med Wilmas attityd. Till råga på allt så var det en skjutbana bredvid. Det lät som något militärt för det smattrade hela tiden, som ett knatterband. Wilma noterade det men brydde sig inte nämvärt!!! Skotten var inte helt nära men jag är ändå jätteglad att hon inte reagerade mer, med tanke på tävlingssituationen och allt.


Nu vet jag inte om jag ska försöka mig på ettan igen, vad tycker ni? Det vore kul att knipa ett Lp1 samtidigt som jag gärna skulle vilja börja träna in 2:ans moment på allvar.


Kvällens resultat:

Platsliggning 10

Tandvisning 10

Linförighet 8,5 omdöme: sneda sitt varierande position (idag var jag noga med att inte ta några extrasteg och sprang ordentligt i språng marsch, tävlingsledaren sa att det var ett av det snyggaste linförigheter ikväll)

Läggande 6,5 omdöme: kliar sig, ngt segt (Wilmenlund fick ett anfall av loppor precis när vi skulle börja fria följet...)

Inkallande 9,5 omdöme ngt segt tempo

Ställande 0 (Wilma satte sig!!!)

Apportering 7 (hon släppte apporten, det var en ganska tunn pinne på apporten och hon höll den vingligt, jag har börjat träna på greppande så vi ska nog få ordning på det också)

Hopp över hinder 10 (jag är jättenöjd med hennes ingång)

Helhetsintryck 8,5 (det är kul nu att hon faktiskt börjar att bli lite säker i tävlingssituationen)


Synd på ställandet, det brukar hon nita bra på träning. Vet inte om jag var otydlig och sa det på något annat sätt än jag brukar. Och jag tror vi hade haft bättre på läggandet om inte Wilmenlund börjat klia sig. Om inte om fanns...


Några tyckte att domaren gav låga betyg. Jag vet inte, jag tycker alltid att det är någon som säger det på tävlingar. Jag tycker att det viktigaste är att domaren är jämn, inte som i Haninge förra veckan då en hund fick charmpoäng och lika många poäng som en Malle som var jätteduktig. Då blir man fundersam. Jag tyckte nog att domaren ikväll var rättvis, mina poäng var nog vad jag förtjänade.


Vad tycker ni? ska vi ge ettan en chans till?

 
ANNONS
 
Pebbels

Pebbels

17 juni 2009 00:48

Åh jag hade velat komma dit, men jag hann inte läsa ditt meddelande innan jag åkte från jobbet. Jag satt i ringlande köer i nästan två timmar på Essingeleden.

Självklart ska du testa ettan igen, nästa gång fixar ni det. Wilmenlund och du är jätteduktiga! Fantastiskt att det gick så bra fast det smattrade, vilket framsteg! :)
Och kul med kommentaren om linförigheten!

Jag tänker också på förra veckan när den spralliga hunden fick charmpoäng medans Mallen som var superduktig inte alls fick det som den förtjänade. Iaf inte om man jämför de två. Så är det väl ibland men det är bara att gå på den igen.

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

17 juni 2009 01:05

Tycker ni ska försöka igen, ni har ju allt som krävs. Tycker ni är kanonduktiga, är superimponerad!
Lattisen tackar för allt grattis, och visst har han haft en kanondag. Kolla in alla bilder och filmer på bloggen så får du se:-)

KRAM,
//C&L:-)

http://www.carolatte.webb.se

 
Ingen bild

Stina & Tengel

17 juni 2009 07:58

Ni har väl 2 första priser? I så fall är det ju klart ni ska ge er den på att ta ett 3'e också!!! Heja, heja, heja :)

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

17 juni 2009 08:34

Säger som de andra....klart ni skall ta en etta till nu när ni är på gång......ni har ju hittat tävlingsformen! Nästa gång sitter den. Du kan ju lära in 2:an iallafall och bara köra lite raka inkallningar innan tävling :-) Wow va kul med fria följet....bäst ikväll och det av en stelopererad 90-åring - inte illa!!! För att vara lite petig så en liten anmärkning....det var en tervueren och ingen Malle :-)

Kramiz

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
juni o cola

juni o cola

17 juni 2009 08:44

jag tycker att du ska köra på Lp..träna in 2an iallafal, men veckan föra tävling kör du bara ettans moment..Tror P varvar mycket fortfarande ,raka inkallningar tex..och jag ser då inget konstigt med farten där;)tror bara det är bra till och med, för då tycker du att det blir roligare att träna..kan ni 2an så blir ju ettan en "piece of cake"..eller hur:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

17 juni 2009 20:36

Kanske blev det lite stressigt för både dig & Wilma denna kväll.

Men jag säger: Go for it girls, nästa gång sitter den där :-)

Kramizar

http://wallander.blogg.se

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

18 juni 2009 13:36

Håller med... Träna för tvåan så att ni får lite omväxling och bli redo för nästa steg. Veckan innan kör ni bara ettan - det tror jag inte blir några problem. Snarare att ni kommer att tycka att det är enklare :D Asta hade bara svårt för ett moment när vi växlade över till att köra ettan igen (när jag till slut bestämt mig för att ta ett LPI) och det var ställandet. Hon tyckte tydligen att det var lite konstigt...

Så på't igen - nästa gång tar ni det!!! :D

Trevlig midsommar!!!

http://vitherde.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se