karinochwilma

Direktlänk till inlägg 21 juni 2009

JACKPOT - tips från Bob Baily

Av karin - 21 juni 2009 21:16

Bob Baily säger att: ”Perioden belöningsfasen börjar när handen närmar sig godisfickan tills att hunden har fått godiset.”


En liten godis har samma värde som en stor godis. En positiv kick får hunden vid hög belöningsfrekvens. En JACKPOT är alltså att hunden får MÅNGA godisbitar efter klicket inte en stor godis eftersom belöningsprocessen sätts igång när du börjar föra handen till fickan. Då får man en lång och stor belöning, en JACKPOT!!!


Bra att tänka på om man vill förstärka något extra bra som hunden gjort. Jag tycker dessutom ofta att många har väldigt stora godisbitar när de tränar, risken är ju då att hunden blir mätt (inte för att Wilma någonsin verkar bli mätt :-)

 
ANNONS
 
Pebbels

Pebbels

21 juni 2009 22:22

Kolla med Helena om hon vill hänga med till Freestyleshopens jourträning. Vill hon det så kan jag ringa och kolla om det är ok. Stod iof på hemsidan att man ska ha gått kurs där.

Men annars kan jag tisdag på Nacka tex. Jag behöver bla hjälp med det fria följet som blivit lite vingligt efter att jag la på svängar.

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

21 juni 2009 23:32

BRA ATT DU TAR UPP DETTA MED GODIS, WILMA! Matte säger att jag får för mycket, men sedan säger hon att jag är för smal, om jag nu skulle få mycket godis skulle jag väl vara tjock? Fattar inte vad hon menar... Visst var matte dum när hon sätter ner mig i vattnet sådär, och mindre - det blev jag verkligen. Och kallare!

Kram,

//Lattisen:-)

http://carolatte.webb.se

 
Helena

Helena

22 juni 2009 07:11

Jag tränar gärna idag, eller imorgon eller både och :-) Vilken tid är det som gäller idag? Vet inte hur tidigt jag hínner hem. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Pebbels

Pebbels

22 juni 2009 09:18

Alltså jag är alldeles snurrig, det är på tisdag jag ska på jourträning på Freestyleshopen så jag tränar gärna med er ikväll. :)

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Ingen bild

Helena

22 juni 2009 11:01

För min del passar det vid sjutiden om ni inte tycker det är försent. Kram

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

22 juni 2009 15:04

Tessan ska inge med så det vore jättesnällt om du hämtar mig :-) kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se