karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 juni 2009

Lite ofokuserad träning

Av karin - 22 juni 2009 22:45

Jag och Wilma träffade Helena, Vilja, Susanne och Pebbels ikväll för en träning. Jag har varit väldigt snurrig i huvudet idag, kanske det är sjöbenen som sitter i, det var väldigt svårt att fokusera sig. Och jag tycker inte att jag gjorde så mycket.


Jag och Helena hjälpte varandra med inkallning med ställande. Det gick inte alls. Wilma började stanna av sig själv. Sen när jag bestämde mig för att bara göra raka inkallningar så lade sig Wilma så fort jag lämnade henne. Jag försökte flera gånger, samma sak varje gång. ARRGHH! Jag lade ner det och kopplade upp Wilma ett tag.


Sen körde jag rutan. Första skicket sprang Wilma och ställde sig framför rutan. Jag lade ut target en gång så att hon fick hitta mitten. Sen körde jag utan target flera gånger och hon sprang in och ställde sig mitt i varje gång. Duktig.


Jag och Susanne började prata högersvängar eftersom hon tycker att Pebbels kommer för långt ut. Det gör ju Wilma också och jag försökte att visa hur jag har klickat i svängen. Som Susanne så riktigt påpekade så klickade jag ju helt fel och slarvigt. Det enda sättet är ju att antingen stå framför en spegel eller ha någon annan som klickar åt henne. Det får vi göra nästa gång. Min tanke är att Wilma ska veta att hon måste jobba igenom hela kurvan.


Hopp över hinder. Jag skickade Wilma med och utan boll.


Platsliggning 3 min med dold förare, gick bra. Jag tror Susanne sa att Wilma rörde på sig, men jag såg inte det själv.


Fjärren. Jag körde några sitt på raken. Sen sitt-ligg. Sen sitt-ligg-sitt och till sist en sitt-ligg-sitt-ligg. Wilma hoppade fram några gånger i sittet, men då gjorde vi om.


Jag gjorde några rakor fritt följ och det kändes ganska bra. Vi ska som sagt jobba på svängarna.


Tack för sällskap ikväll!

 
ANNONS
 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

22 juni 2009 23:09

Tack själv vi ses på torsdag så får vi spåna vidare på våra planer :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Pebbels

Pebbels

23 juni 2009 10:39

Tack för igår!
Wilma bytte rumphalva två gånger, men hon var ändå helt fokuserad på sin uppgift och låg koncentrerad.

Jag la ner Pebbels på kommandot "lägg" (=lägg dig på ena rumphalvan) istället för "ligg"(=sfinx)MEN hon bytte rumphalva ändå! Hm...mitt trick kanske inte håller? Alla hundar på platsliggningen rörde på sig minst en gång igår.

Jag funderar på om jag ska strunta i att sätta ihop momenten och köra de var för sig på olika platser /klubbar? Vad tror du om det?

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

23 juni 2009 18:57

Det är väl klart att det är ok att Peter följer med......om han orkar lyssna på vårt tjatter i bilen.....då blir han ju ännu mer delaktig i våra planer för verksamheten :-) Kram och krya på dig

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

23 juni 2009 19:19

Låter inte bra att du är "snurrig i bollen". Se nu till att vila dig i form tills på fredag.

http://wallander.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se