karinochwilma

Alla inlägg under juni 2009

Av karin - 1 juni 2009 21:15

Jag fick hjälp att bli kommenderad på hela 1:ans program av Elias. Som ju heter Zackarias. (Tack Helena för att du håller ordning på mig ;-)


LINFÖRIGHET: Gick bra, Wilma var bra med mig och alert. Blev lite störd på slutet då vi hamnade nära en annan hund. Då tappade hon fokus och postition lite.


LÄGGANDET: Gick bra. Hon lägger sig inte pladask utan först baken och sen frambenen. Men enligt Elias (Zackarias) så gick det ganska så snabbt ändå.


INKALLNING: Wilma springer inte jättefort nu i värmen. Men hon galopperade och kom in och satte sig bra. Jag vet ju på tävling att hon har betydligt högre fart eftersom hon vill till mig. Då är det lätt att hon får för hög fart och "bromsar" mot mitt ben. Kanske det är bra att hon har ett lite lugnare tempo.


STÄLLANDE: Wilma satte sig!!! Det brukar hon inte göra.


APPORT: Jag fick ge dubbelkommando. Wilma såg helt frågande ut "vadå ska jag ta den där grejen i munnen?!"


HOPP ÖVER HINDER: Jag har tränat lite på hoppet här hemma. Satt Wilma snett på olika sätt så som det kan bli ibland och tränat återhopp. Har även provat om hon lyssnar på kommandot genom att stå med rygg emot när hon hoppar. Jag fortsätter med att köra första uthoppet med boll. Sen ett ut- och tillbakahopp utan boll och sen avsluta med uthopp och boll. Det gör att hon har bättre fart ut och kommer längre ifrån hindret.


Jag körde hela programmet utan godis eller bollbelöning. När hon genomfört allt så fick hon kattmat som extern belöning. Hon blir helt galen när jag tar fram kattmaten, ser ut som om hon aldrig har sett mat förrut.


Efter det kommenderade Helena och Zackarias varandra i fria följet och fjärren. Jag hoppade på och blev kommenderad på fjärren. Den gjorde Wilma jättebra. Jag hjälpte Helena med inkallning med ställande och det gjorde Vilja jättebra. Jag provade några gånger med Wilma. Men jag har ju inte tränat det så mycket eftersom inte vill strula till inkallningen i 1:an. Wilma har inte förstått det här momentet. Jag tänker vänta med det tills jag har kört 1:an.ANNONS

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se