karinochwilma

Direktlänk till inlägg 19 juli 2009

Här flyger vi högt

Av karin - 19 juli 2009 18:34

Igår var vi hos kompisar i Järna. Peter 2 är flygare och har lovat oss att få flyga i hans dubbeldäckare i säkert 3 år (som betalning för flytthjälp). Igår blev det då av.


Biggles klar för start.


Jag fick en lugn och fin tur över Gnesta med omnejd. Man såg ut över Trosa skärgård och Globen inne i stan. Peter 2 var väldigt metodisk och förklarade allt som hände. Min Peter var lite mer vågad.De gjorde ingen loop, men trixade runt lite grann. Jag var jättenöjd över att jag inte satt i planet då. För vem vill ha en sån här frisyr ;-)Wilma fick stanna hemma hos våra pensionärskompisar eftersom Peter 2 och Carinas Fox Terrier tik Ella inte gillar andra tikar. Det blir alltid ett evigt passande och med en hund instängd eftersom vi inte kan ha dem tillsammans. Wilma hade det lugnt och skönt med Gunnar och Marianne. Hon kände dock att vi hade varit otrogna, det luktade misstänkt mycket Fox Terrier om oss.När vi kom hem fick vi finbesök från Sundsvall. Det första brorsan gjorde var att slå sönder ett vinglas. Efter det var han inte betrodd att hantera några glas, knivar eller andra vassa föremål. Vi hade dock ingen pipmugg.Vår granne TinTin kommer gärna på besök och lånar leksaker från Wilma. Hon bryr sig inte så mycket, kanske hon är medveten om att hon lånat en och annan leksak från grannbarnen innan TinTin fanns med i bilden. Den ena grannens tomt är den enda hon går till, annars håller hon sig på vår fast vi inte har några staket. TinTin verkar tycka att det är bra att ha fått ett andra hem också.


 
ANNONS
 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

19 juli 2009 19:10

Jisses vilken cool Biggles och va modig Peter var1! Min sv åger flyger Cessna men ett sånt där öppet plan har jag aldrig testat :) Jag måste jobba någon dag den här veckan troligen imorgon eller onsdag (för då skall det bli dåligt väder). Men vi kanske kan träna på tisdag (eller imorgon kväll)?! Ha de! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
lOTTA

lOTTA

19 juli 2009 20:58

COOLT, vad roligt med sådana kompisar;)haha jag hade också valt den lugnare flygtuen..fast den där frissan var ju söt;)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Ingen bild

mamma Karin

19 juli 2009 21:20

Hej på er ,det var tur att jag inte fick veta förrän i efterhand vilka äventyr ni varit med om, kram Karin

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

19 juli 2009 21:32

Jag har nog bestämt mig för att jobba imorgon och sen har vi blivit bjudna på middag på kvällen men hur har du det på tisdag? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

19 juli 2009 21:58

Vilka äventyr, jag som är så höjdrädd.

Fick en invit av Lotta som trodde att du skulle med dem och träna på torsdag. Har du plats för en hund och människa till i din bil? Jag är så dålig på att hitta så jag åker sällan så långt utan att någon är med.

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

20 juli 2009 00:02

Din Peter bjöds på en hårresande tur kan man säga!

Kul med främmat av olika slag i ens hus oxå... både din brorsa & TinTin verkar känna sig som hemma :-)

Lycka till med veckans tuffa träningsprogram :-)

http://wallander.blogg.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

20 juli 2009 00:11

Vart tränar du imorgon kväll?

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Ingen bild

Helena

20 juli 2009 08:30

Kan som sagt inte ikväll men tränar gärna imoron fm och på Håbo på torsdag! Lycka till med träningen ikväll. Hörs Kram

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

20 juli 2009 11:34

Kan bli lite svårt att få ihop träningen idag. Jag kan på kvällen och jag tror att det blir försent för dig när du har besök och så.

Det svåra för mig är ju att jag behöver massa störning för det är det som Pebbels kan få problem med. Momenten kan hon ju någotlunda nu iaf.När hon vill ;)

Har ingen aning om vart man kan få rejäl störning. Var förbi Gärdet (utan hund) häromdagen, men där var det inte heller någon större aktivitet.

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

20 juli 2009 11:37

Förresten, är det bråttom att få tillbaka boken jag lånade? Jag ligger på sidan 69 nu, så jag har typ halva kvar.

http://hundtraningen.blogspot.com

 
anna

anna

20 juli 2009 13:01

Jag har också blivit lovad en sån där flygtur, men jag har tackat nej........Modiga NI!!
Jag tycker Peters frilla var supersnygg, inget att vara rädd för!
Ha det bra nu, så hörs vi lääääängre fram!
Kram Anna

http://www.anna-lindkvist.bloggagratis.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

20 juli 2009 17:28

Imorgon hinner jag inte träna, vi åker till Kolmården på fm. Vi sover där en natt och åker hem på onsdag kväll.

Men vi hänger gärna på och tränar på torsdag :)

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

20 juli 2009 23:28

Ska vi träna nåt imorgon?? När kan/vill du? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

21 juli 2009 12:39

Wow, häftigt att flyga öppet plan! Ja, vi ska ut i blåbärsskogen om ett par veckor - då blir det mer att rensa?!
Jo, Asta är skottberörd eller rättare sagt skotträdd numera. Vi har haft otur med vår träning eller rättare sagt har vi råkat ut för jägare och skott på alldeles för nära håll vid ett par tillfällen. Men man kan ju inte precis be haren vänta att komma fram tills vi kommit hem och in... Nu har vi kommit fram till att vi ska skapa en ljudmatta av liknande bekanta ljud (typ hammarslag) och i detta lägga till ett skott (på långt håll). Sedan låååångsamt öka antal skott och så småningom komma närmare med skotten. Men nu reagerar ju Asta mycket på skott... Och ibland är det miljöbundet. Hon reagerade tex aldrig tidigare på skott på brukshundklubben - tills en annan hund plötsligt under en platsliggning gick upp. Nu kan vi inte träna där alls om det skjuts på skjutbanan som ligger tvärs över sjön intill :( Så att träna tillsammans med oberörda hundar är också bra, om man inte har en hund som är mycket berörd - för blir de rädda struntar de i att kolla in de andra hundarna. Men blir de bara lite osäkra kollar de ofta in omgivningens reaktioner och är det ingen som reagerar så kan det ju inte vara någon fara på taket :) Att försöka avleda genom godis eller lek efter skott kan enligt min erfarenhet ibland ha direkt motsatt effekt...

http://vitherde.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se