karinochwilma

Direktlänk till inlägg 26 juli 2009

Utvärdering av tävling och nästa steg

Av karin - 26 juli 2009 20:27

Jag har funderat på senaste tävlingen och hur jag ska få ordning på detta. Kanske är det så att Wilma kan ettans moment för bra. Men snarare tror jag att det är så att vi måste tävlingsträna mer, det måste bli mer likt tävling och Wilma måste bli uthålligare och framför allt tycka att det är roligare. Kan jag hitta en motivering till att hon ska genomföra ett helt lydnadsprogram?


Wilma stänger av när hon inte tycker att det är kul. T o m ibland när jag försöker få igång en lek så kan hon stå och titta på mig som om jag vore dum i huvudet "vadå?? varför ska jag leka med den där??!". Det finns en sak som hon ALDRIG tröttnar på och det är TENNISBOLLAR. Jag har inte kunnat använda tennisbollar i träning eftersom Wilma har låst sig helt vid bollen.


Nu har jag gett Peter tennisbollförbud, hädanefter är det jag som ska stå för det roliga. Det sprack redan i morse när jag skulle simma och vi kom ner till badet. Ingen 2-bening hade boll med sig, men bra hund reder sig själv och Wilma lyckades snoka upp en jättefin tennisboll som låg i en buske!


Senare på kvällen så tränade vi lite på tomten, vi blev lite störda av grannens hund TinTin som tyckte att det verkade roligt att träna han med. Efter att ha skickat honom hem till husse kunde jag och Wilma fortsätta.


Wilma tycker att 1:ans apport är skittråkig och vill inte ta den i mun. Det går iofs lättare med hennes egna apporter. Men roligast är det ju att apportera på riktigt. Nu ikväll så körde vi ettans apport och belönade med det bästa som finns TENNISBOLL. Jag ska försöka höja apportbockens värde med hjälp av tennisbollen. Samma sak med ställandet och helt-om-vändningar i fria följet, belöning med boll.


Nu sticker vi iväg och seglar så det kanske blir lite si och så med tränandet, men sen när vi kommer hem så ska vi tävlingsträna med kompisarna.

 
 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

27 juli 2009 00:22

Precis så där gör jag med Pebbels!
Belöningen när vi jobbar med apportbocken är alltid oustanding. Jag började med leverpastej hemma inomhus fast framför mig , sedan köttbullar utomhus framför mig och sedan sittande i utgångsläge och belöningen är då TENNISBOLL!! När jag tar fram apportbocken blir Pebb jätteglad. Det kommer säkert funka på Wilemo också.

Och som du kanske såg på min 18 sekunders film så belönar jag snygga svängar med tennisboll också. De andra momenten är ju oftast trista Frolicar ;)

Det kommer gå jättebra för er, hör av dig när du kommer hem så tävlingstränar vi :)

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

27 juli 2009 23:23

Låter som om du redan har hittat en "trigger" att ta till hjälp för vissa moment. Skall bli spännande att följa framöver hur det funkar.

Segla lugnt!

http://wallander.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Skapa flashcards