karinochwilma

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2009

Träning med Susanne och Pebbels på SSBK

Av karin - 1 augusti 2009 21:06

Seeegt är bara förnamnet. Både jag och Wilma är ur form. Jag känner ingen inspiration. Det var jätteskönt att segla och ta det lugnt denna vecka och jag tror på allvar att jag har kopplat bort hjärnan. Wilma är trött och seg hon också och vi gjorde ett halvhjärtat försök att träna nu på morgonen. Det var lite kvavt och varmt så det kan ju ha bidragit också.


Vi körde först några inkallningar med inställning på fart. Första inkallningen hade Wilma bra tempo. Sen körde jag några till och tempot mattades.


Jag försökte att göra lite stimuluskontroll och backade med Wilma framför mig och körde stå och ligg om vartannat. Vet inte om det är ett lyckat koncept. Wilma gjorde rätt varje gång om än med lite lågt tempo.


Sen pratade jag och Susanne om hur jag ska få fart på vändningarna i fria följet. Jag ska följa hennes tips hur hon har tränat Pebbels och se om det kan få lite bättre följsamhet och fart.


Tränade även nu ikväll  här nere på fotbollsplanen. Det gick mycket bättre.


Först en inkallning utan boll och sen en med boll. Jag tänker köra så, så att Wilma har den sista i minnet inför nästa träning. Det verkar fungera.

Jag gjorde även lite vändningar med tennis boll. Bara korta 5-meters rakor och sen högersväng med belöning med boll. Testade även lite rutan ā la Pake så som jag såg honom träna Cola. Snabba och många repetitioner. Det kanske blev en variant av hans träning eftersom jag har satt kommando på rutan och jag tror inte han har gjort det.


Jag har bestämt att träna bara korta pass, kanske 15 min på morgonen och 15 minuter på kvällen. Köra 2-3 moment ur ettan och ett ur tvåan.


Nu har jag tittat på filmen från tävlingen förra veckan. Jag skulle vilja lägga ut den bara för att ni ska få höra de fantastiska kommentarerna, men jag ska bespara er att titta på eländet.


Jag filmade även kvällens träning, men det verkar bli tungt, får se om jag får ut den. En sak har jag i alla fall konstaterat. Jag måste gå ner 10 kg, skaffa mig en ny garderob och börja se lite raskare ut på appellplanen :-)


 
ANNONS
 
LOTTA

LOTTA

1 augusti 2009 21:57

hihi..men wilma ser ju riktigt på G ut:)men p säger oxå att det blev bättre när han började gå fortare!Och rutan ser ju bra ut..så kan man ju backa lite för varje skick..och sedan byta håll oxå..så att det aldrig blir tråkigt .hihi..rutan a la pake..det lät kul:)å jösses så kul det ska bli att träffa er igen:)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
lOTTA

lOTTA

1 augusti 2009 22:28

ja, vi ska vara där på lägret vi med:)Heela gänget;)jättekul att ni kommer...det ska bli mysigt:)hoppas vi får vackert väder och att det blir en kanonhelg:)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

1 augusti 2009 22:37

Härligt Karin!! Svängarna ser ju kanon ut nu :) Wilma var ju jättevaken och såg ut att tycka att det var jätteskoj.

Det blir ett LP1 , LÄTT!!!!

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

2 augusti 2009 09:19

Säger som de andra Wilma ser väl på G ut! Såå söt på sista skicket på rutan när hon funerar på vad det böev för fel :) Skall bli kul att ses idag! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annika o Diesel

Annika o Diesel

2 augusti 2009 10:54

Se kanon ut!! Kanske ska dra på med lite muntlig belöning samtidigt, lite tjo o tjim! Fortsätt så här så har ni LP i en liten ask! //Annika

http://www.annikashundar.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se