karinochwilma

Direktlänk till inlägg 2 augusti 2009

Äntligen är ordningen återställd

Av karin - 2 augusti 2009 20:05

Helena och Vilja är hemma igen! I morse till skillnad från igår gick vi inte ner till hundgänget på morgonen utan tog en kortare promenad. Morgonpromenaderna blir annars ca 1,5-2 timmar och det är mycket spring och badande. Det var nog bra för Wilma var mycket piggare idag.


Vi tränade med Helena och Vilja på förmiddagen. Det blev mycket prat eftersom vi inte träffats på en hel vecka! Men dels är det trevligt och dels hade jag bara tänkt träna kort på morgonen och en stund på kvällen (återkommer till det), så det passade mig bra att det blev mycket snack och liten verkstad :-)


Jag bad H kommendera mig, och ville köra läggande, inkallning och ställande i ett svep och sen belöning. Läggandet fungerade bra och på inkallningen hade Wilma jättebra fart så jag belönade då istället. Vilket var tur för på ställandet så satte hon sig, och då kunde jag ju inte belöna.


Vi körde om flera gånger ställande och andra gången så lade sig Wilma! Följande gånger stod hon dock. När jag tränar själv med henne så står hon alltid på ställandet så det verkar som om det händer något när jag blir kommenderad och Wilma blir osäker. Vi måste alltså fortsätta att träna på att bli kommenderade. Jag ska fortsätta att baklängeskedja olika moment framför allt där läggande och ställande är inblandat och med kommandering.


Sen kommenderade jag Helena och Vilja medans Wilma fick vila. Vilja är jätteduktig, hade dock ett litet flatrejs idag. Kanske hon har blivit lite väl musklig och vältränad av allt det där simmandet efter ekan? :-)


Jag lånade H:s apportbock och Helena kommenderade mig, belönade med tennisbollbelöning. Fungerar bra. Tror att det kan höja värdet av apportbocken.


Jag provade också rutan ā la Pake, först utan target vilket inte alls gick, sen med target vilket gick bättre. Lade inte ner supermycket energi på rutan eftersom Wilma hade börjat krokna.


Nu ikväll hade jag tänkt lura med mig Peter för att träna en stund. Men han har varit igång hela dagen med att göra trappa till altanen, klippa gräs och sen hjälpa mig att städa så vi duschade och satte oss med varsin Cinzano och bok i solen. Sen gjorde jag Ceasarsallad och efter lite mat och vin så kändes inte träning aktuell över huvudtaget.


På eftermiddagen tränade vi dock lite dirigering här på tomten eftersom Wilma kom och buffade på mig och ville göra något. Höger, vänster och ut. UT var svårt tyckte Wilma så det tänkte jag köra lite varje dag. Vi tränade även på stopp/sittsignal med visselpipa. Och så gjorde vi två närsök.


Vi tar igen kvällens uteblivna träning i morgon kväll då vi har dejt med Helena, Vilja, Susanne och Pebbels (hoppas jag).

 
 
Annica

Annica

2 augusti 2009 20:57

Aah, fler som tycker ordningen är återställd nu när Helena är hemma ;-) Ut är svårare. Träna det separat utan höger och vänster så du är säker på att hon förstår tecknet och kommandot. Och inga dolda apporter ännu!! Blev ingen träning här hemma heller ikväll, trött som jag var efter ännu en dag i spårskogen..

http://www.ryegates.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

2 augusti 2009 21:05

Yes, jag tränar gärna. Ses på ssbk? Jag tror att det är mycket hundar där då.
Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Annica

Annica

2 augusti 2009 21:30

Japp, Stallarholmen ska du nog till. Antar att du ska gå klickerkurs för Anna, hon är jätteduktig!! Ställ gärna dummiesena upp så de är riktigt synliga och tydliga i början. Dirigeringar handlar mycket om förtroende och att hon i början alltid ska göra rätt. lägg däremot in störningar ganska tidigt för att jobab upp koncentrationen!

http://www.ryegates.se

 
Agneta

Agneta

2 augusti 2009 22:44

Här är det fortfarande så himla varmt att vi knappt orkar göra något. Så fort vi är ute blir man sjöblöt i svett och det är ju inte så bra....

Har jakttränat lite ikväll och det gick jättebra!

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Annica igen

Annica igen

3 augusti 2009 08:46

Hallå igen! Har gått klickerkurs för Anna, hon är verkligen duktig, inspirerande och trevlig ;-) Du kommer få en toppenhelg!!

http://www.ryegates.se

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

3 augusti 2009 21:22

Konstigt... Vi har försökt flera dagar, men inte kommit in på er blogg? Konstigt, så har det aldrig varit förut... Men i alla fall: Vilken fin film från er lydnadsträning här nedanför, vilken fin fot ni har. Vi tränar också mycket lydnad just nu. Det är riktigt kul faktiskt:-) fast om vi tävlar någon gång får vi se... hihi:-)

Är eran morgonpromenad 2 timmar? Oj, då ligger vi lite efter. När det är så här varmt blir vi trötta om vi går över 1 timme. Nää, nu åker vi mycket med båten i stället, idag var vi på Utö.

Nu börjar Beck på TV! KRAM!

//C&L:-)

http://carolatte.webb.se

 
lotta

lotta

3 augusti 2009 21:39

ojoj..vilke morgonprommisar:)kanske skulle vår lillcola bli lugnare om hon tog en 2 timmarrs varje morgon..men det e ju sååå skönt att sova oxå;)lycka till med träningen med susanne o helena:)

http://juniocola.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards