karinochwilma

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2009

morgon- och kvällsträning

Av karin - 3 augusti 2009 21:27

MORGONEN:

Hopp över hinder, ut- och tillbakahopp: Första utan boll, Wilma har full fart ut och tillbaka, men har börjat att hoppa upp mot mitt ben igen. Jag måste hjälpa henne och kroka in henne till sidan. Sist uthopp med boll.


Inkallning: Första utan boll och ingång, Wilma kommer i full fart och sätter sig bra vid sidan. Sen en med boll utan ingång.


Fritt följ och linförighet: Några kortare rakor med högersväng och belöning med boll. Wilma hängde med bra och var alert.


Dirigering: Flera ut-dirigeringar med väl synlig dummie på olika avstånd, jag stod också olika långt från Wilma. Jag ska fortsätta med väl synliga dummies för att bygga Wilmas förtroende för att det ligger något dit jag ber henne springa.


KVÄLLEN:

Några försök till linförighet, men Wilma var inte riktigt pigg så jag lade ner den träningen.


Ställande under gång: 2 stycken, fungerade jättebra


Fjärrdirigering: Först på ungefär två meters håll flera sitt från ligg på raken. Första sittet dubbelkommando, sen gick det bra. Sen flera växlingar sitt-ligg med belöning lite då och då. Sen flyttade jag ut till 5 meter och körde hela momentet och det gick jättebra.


Helena fick kommendera mig på läggande-inkallning-ställande, jag belönade varje gång. Läggande gick bra. Inkallningen var kanske något långsam, Wilma var rätt så trött eftersom det varit en varm dag. Ställandet, Wilma var först seg i det fria följet så jag peppade henne lite och fick henne med mig i ett fint fritt följ och sen gjorde hon ett bra ställande. Kanon!


Förrutom oss så var Annica och Diesel där och tränade. Vi fick vara störning åt Diesel som var jätteduktig. Och Wilma var förvånansvärt cool, hon brukar ju tycka att stora väldigt livliga hundar är lite jobbiga. Vi gjorde en platsliggning med dold förare 3,5 min. Alla hundarna låg fint även om både Wilma och Vilja lade ner sig på ena höften efter ett tag. Wilma börjar att bli så himla cool på platsliggning så att hon inte vill sätta sig upp när jag ber henne. Det var ju därför jag fick DK på tävlingen också. Men jag är rätt så glad att hon kan ligga så lugnt ändå.


I morgon kommer mamsen så det kanske blir lite sådär med träningen om jag inte kan få mor att hjälpa mig lite. Ska i alla fall försöka hinna med mina morgonpass på 15 minuter.


Nu ska jag vila lite med inkallningen och satsa lite på linförigheten och apporten, samt fortsätta med att bli kommenderad och då belöna efter varje och i kedjor.

 
 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

3 augusti 2009 22:11

Trist att ni varit lite ur form... hoppas att ni känner att motivationen kommit tillbaka lite igen... det verkar i alla fall så på de senare inläggen.

Mysigt med mamsen-besök :-)

Kram på er båda... & kämpa på bara!

http://wallander.blogg.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

3 augusti 2009 22:45

Låter ju som en bra träning/ar överlag , tror att det är en bra grej att bryta ett moment när hon är ointresserad.
Det där med platsliggningen känner jag igen, jag har samma problem.

Kramis

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Agneta

Agneta

3 augusti 2009 22:52

Här lyser flitens lampa!!!! Här är det så varmt att vi knappt orkar vara ute om dagarna. Nu ikväll hade det kylnat på lite så det blev en cykeltur i alla fall..... Det skulle bli ännu varmare imorgon.

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

4 augusti 2009 15:00

Hallå där !
I dag började nog Lizzie undra vad hon tillhör för ras egentligen, för det var bara tollare ( förutom en BC då .. ) som tränade där vi höll till på OTBK i dag på förmiddan ;)))
Sniffa är ju en träningskompis och de andra tre tollarna träffade vi på Kydingeholmsdagarna i slutet av maj :-)))

Har´e gott !

PS Bara så att du inte tror att vi alldeles lagt ner all annan träning än " bara vara och må gott " .. ;))) DS

http://icelolly.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

5 augusti 2009 16:45

Tjaba !
Kikade på Wilmenlunds MH - spindel, och jag förstår att hon nog ganska lätt kommer upp i stress med tanke på det finns mycket jakt hos henne ;))) och att bollen då självklart är en favvis !!

Skulle även tro att hon är ganska både lättstartad och lätttstörd, och att hon ligger rätt högt i temperamentet, ( alltså ganska livlig ) som man iofs inte mäter direkt på ett MH !

Kramizar från oss, som snart drar ut på den förhoppningsvis blå böljan med lagom " snälla " vindar för en slöseglingshelg ;)))





http://icelolly.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

5 augusti 2009 19:39

Hänger på Birgitta här (som vanligt är det kul spåna om mentalitet) tror oxå att hon är en livlig hund, de kan ju ibland upplevas som lite splittrade och lättstörda eftersom de noterar allt som händer omkring dem.. Jasså, du märkte att jag hade lite bråttom när jag skrev gårdagens mail *rodnar*

http://www.ryegates.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

5 augusti 2009 21:53

NU har jag läst klart boken. Åh vad den var bra :-)

Jag tar med den om vi ses på fredag :)

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Annica

Annica

6 augusti 2009 06:57

Din promenad igår påminner om att åka till ICA o handla med två trötta barn på fredagseftermiddagen, man vill bara lämna kvar dem och gå ;-)Tänk vad bra du jobabr på med Wilma!!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards