karinochwilma

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2009

Peter fick kommendera mig

Av karin - 9 augusti 2009 18:57

Nu när det blev lite svalare så fick Peter kommendera mig här på tomten. Vi körde läggande-inkallning-ställande. De två första var klockrena men på ställandet så lade hon sig. Wilma chansar liksom och tänker att "förra gången fungerade det". Vi gjorde om ställandet och då gjorde hon rätt. Sen gjorde vi om alla tre momenten i följd igen och då gick det bra.


Sen gjorde vi en trööökapportering (ettans) och det gick bra, sen en tvåans och det gick kanonbra!


Vi gjorde även ettans hopp över hinder, det gick också bra. Full fart och snygg ingång. Sen gjorde jag ett uthopp med sitt, skitsnyggt det också. Sen skulle jag göra ett uthopp med boll, men då hoppade inte Wilma utan tänkte "jag väntar nog och ser om den där bollen kommer eller inte..." Jag pushade på henne lite så att hon gjorde uthoppet med boll och då gick det bra, gjorde om samma sak med bollbelöning vilket gick bra och avslutade där.


Jag har exeperimenterat lite hur fort jag går, om jag ska gå saktare på ställandet, men det verkade inte göra någon skillnad ikväll. På något sätt måste jag få henne att fatta att det är tre olika moment hon ska genomföra, att det är skillnad på läggande och ställande. Det fungerar ju alltid utan kommendering men inte med??


I morgon ska vi träna med Susanne och Pebbels. På tisdag blir det nog en vilodag och på onsdag kör vi förhoppningsvis en liten tävlingsträning på NBK, ju fler hundar som kan komma dessdå bättre.


Beroende på hur det känns efter det så ska jag nog inte träna jättemycket utan låta Wilma ha lite tråkigt några dagar. Så får vi se om hon kan bli lite taggad.

 
 
Helena

Helena

9 augusti 2009 20:25

Jag har inte Annikas mail men skriv in Annikashundar så tror jag du kan komma in på hennes hemsida. Läste om er ofrivilliga skottträning och tror det kan var en bra idé att klappa henne så hon är lugn och sedan närma sig skottet med små små steg så hon kan bli lugn på närmre håll osv. Eftersom Wilma är så livlig och skall hålla koll på allt runtomkring kanske det bara blir stressande att hon håller på och jobbar samtidigt som det pangar. Du är så duktig på att läsa Wilma så jag är övertygad om att ni gemensamt kommer få wilma att klara skotten. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Agneta

Agneta

9 augusti 2009 22:17

Jodå, det börjar bli lite bättre och bättre i knät nu. Går nästan haltfritt nu men måste ändå ta tabletter för gör jag inte det kan jag inte gå dagen bakom (har försökt)

Det är gubbens systerson som döpte deras son Elias.

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

9 augusti 2009 22:42

Yes jag är på imorgon, vi behöver all träning vi kan få efter katastrofdagen på Nacka. :0)
Vilken tid imorgon 18? Kan vi ta SSBK den här gången så vi får lite störning av andra hundar?

Jag är lite skraj för morgondagen och onsdagen eftersom hon (och/eller jag) blev så påverkade på Nacka.

Jag börjar jobba på tisdag så på
onsdag jobbar ju jag så gärna vi 19 så jag hinner hem och äta.

Det låter som er träning gick jätte bra idag ju. Du kanske ska köra ett ställande på uppvärmningen i V-ås precis innan du går in?

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
jossan

jossan

10 augusti 2009 01:03

sv; haha bra idé, undrar bara vad vovven skulle tycka om att vara med inne på gymmet? :-)

http://metrobloggen.se/gymjossan

 
Anna

Anna

10 augusti 2009 09:08

Hej på er!
Nu har vi "landat" ordentligt, det har inte varit nåt problem med omställningen, börjar bli rutinerad.... Har satt in lite bilder på FB och bloggen, vi har haft det toppen, och även skönt att komma hem till Cliff igen! Han gjorde tokrusningar när han kom hem!
Semester 1 vecka till, men ny medicin idag, hoppas det går bra. Titta förbi om ni har tid. Kram Anna

http://www.anna-lindkvist.bloggagratis.se

 
Annika o Diesel

Annika o Diesel

10 augusti 2009 09:16

Jag kommer gärna på onsdag. 18 el 19 spelar ingen roll för mig. Jag vill gärna ha både sitt i grupp o platsliggning. De hundarna som är med på sitt i grupp, kan ha ägaren hos sig o sitt eller ligga, det spelar ingen roll. Min mailadress annika_hedman@hotmail.con o tel 076-8609265. Maila eller smsa tiden när ni vet. Kram Annika

http://www.annikashundar.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

10 augusti 2009 12:22

Verkar ju helt livsfarligt att bli kommenderad av sin " gube " .. *ler* !
Akta dig så att det inte blir en vana .. som lätt kan övergå till en ovana ..:)))
Min gube kommenderar oftast mej att ta över rodret ( alltså ratten ..) när det gäller att lägga till .. och eftersom kartongen väger sina modiga 5,5 ton så gäller det ju att hålla tungan rätt i mun .. fast det lär visst vara bra att träna sin stressmuskel ibland har jag hört .. ;)))
Attans att vi inte ska till samma ställe till helgen förresten !!!!

Kramizar

http://icelolly.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

10 augusti 2009 15:00

Du kommer att hitta lugnet hos Wilma med skotten... du gör helt rätt som prövar dig fram försiktigt.

Jag skall ge lydnaden en chans till på Wallander. Så idag har jag hämtat 2 träningsguider till boken sikta på 10:an som jag skall lägga mig och kika i nu för att se om dom kan vara till någon hjälp för mig att bryta ner momenten.

Vilken tur att det bara var Herr & Fru Igelkott som var i farten häromkvällen :-)

Kramizar

http://wallander.blogg.se

 
Annika o Diesel

Annika o Diesel

10 augusti 2009 15:16

Vi kan inte va på Nacka BK på onsdag. Det är städdag där. Mej spelar varken tid (efter 17) eller plats någon roll.

http://www.annikashundar.se

 
Maja

Maja

10 augusti 2009 20:08

Hei! Takk for trivelig kommentar i bloggen!:)
Fiiin Wilma også-ser så pigg og glad ut! Så aktive dere to virker være. Forstår det sånn at du konkurrerer i LP kl II,?må nesten spørre med konkurrerer du i apell-spor også?
Kul at dere sthm.blogger-tjejer har funne hverandre og trener i hop-man kan jo blir rent avis!:)

http://hajas-skriblerier.blogspot.com

 
Maja

Maja

10 augusti 2009 20:10

...ble vel litt feil link til bloggsiden ser jeg..

http://majas-skriblerier.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards