karinochwilma

Alla inlägg under augusti 2009

Av karin - 19 augusti 2009 18:58

Jag ska försöka träna in kojan. Tanken är att Wilma ska kunna gå in i kojan och vara passiv. Den ska både fungera som viloplats och startblock.



Av karin - 19 augusti 2009 18:42

Hopp sitt börjar att bli riktigt bra, Wilma har god fart och sätter sig långt ut. Men jag märker att slutar bollarna komma för många gånger så kommer hon närmre hindret.


Vi körde även lite återhopp från väldigt sneda positioner. Det fungerar ganska bra om det inte alldeles för snett.


Av karin - 19 augusti 2009 18:38

Idag har vi stannat hemma och övat lite kort på fjärren. Det verkar som om många hundar har svårt med det första "sitt!", så även Wilma. Nu var det ett tag sedan vi tränade på detta så hon är kanske lite ringrostig också. När hon väl kommer igång så går det bra.


Av karin - 18 augusti 2009 16:07

Film från gårdagens eftermiddagsträning. (Jag måste skaffa hängslen tror jag :-)


Nu medans jag är ledig så mycket så kan jag passa på att köra två korta träningspass, ett på morgonen och ett på eftermiddagen. 15 minuter varje gång. Då hinner man köra igenom några moment varje gång. Vi ska ju ändå gå promenad, så då passar vi på att träna en stund.


SÖK

I morse körde jag lite närsök och ett längre sök här på tomten, vi har ju skogstomt så det finns lite av varje terräng att träna på. Både söken var motiverade (heter det så? och ska man göra så?). Wilma såg att jag lade ut något men hon såg inte exakt var jag lade dummiesarna. Det var skillnad från igår. Hon är fortfarande taggad men inte helt hysterisk som vid vattnet. Dels är väl vattenapportering kanske väldigt roligt? Men framför allt för att vi brukar leka där nere vid hamnen.


HOPP ÖVER HINDER OCH APPORTERING

Sen körde jag hopp över hinder, hon hoppar långt ut och med bra fart. Det ser alert ut. På kul testade jag hopp apport också, det har vi inte gjort så mycket. Men det gick jättebra också. Sen gjorde jag några apporteringar (vi snackar riktiga nu, inte skitettans :-) De gick också väldigt bra. Mestadels kommer hon in och sätter sig rakt vid min sida.


INKALLNING MED STÄLLANDE OCH RUTAN

Sen gick vi ner till fotbollsplanen och körde inkallning med ställande som igår. Varvat med target och utan, och raka inkallningar. Helena och jag pratade igår om olika varianter hur man kan få hunden att stanna fortare. En grej som jag ska test är att använda targeten och kasta ut en bit så att Wilma får springa och "stämpla" den. Ett annat är att försöka träna in stå med ett litet hopp, som Maria Hagström. Och Helena hade en variant med ett bakhandskast från sidan.


Körde även rutan likadant, jag har tänkt fasa ut targeten så fort det går. Wilma måste ha lite hjälp första gången men sen hittar hon rutan bra. Antar att det bara är träning som behövs. Förslag på hur man kan träna emottages tacksamt :-)



Av karin - 17 augusti 2009 20:22

Helena och jag skulle nu ikväll ta ut ekan och låta hundarna simma efter. Men först skulle vi göra ett sök på vattnet. Hundarna låg i bilen medans vi rodde ut och slängde ut dummiesar. Det var lugnt på Baggen men dummiesarna drev ändå bort ganska fort.


Wilma var helt speedad för hon visste att det var bada på gång och det är dessutom där vi brukar lattja på morgonen. Vilja fick börja medans Wilma tjöt av upphetsning. Vilja simmade rakt ut - rakt ut till en FLYTBOJ som ligger där på en bojsten. Den är långsmal och blå. Ni fattar vad Vilja tänkte... "Den ska vi ha! den störrrrsta, fiiiinaste dummien av dem alla!"


Det spelade ingen roll att Helena stod inne vid land och visslade, Vilja hade bestämt sig. Hon tog bojen och började simma men kom ingenstans. Eftersom hon gör skäl för sitt namn så fortsatte hon att simma och simma. Peter var med och till sist hoppade han i ekan och började ro ut. Vid det laget hade Vilja börja att simma runt runt med bojen och vi visste inte om hon började snurra in sig och Helena började att få lite panik. Men Peter kom fram och tog bojen ifrån henne och nejade. Tampen hade börjat att snurra upp runt bojen så Vilja satt inte fast i alla fall. Hon ville bara inte ge sig.


Wilma var i upplösningstillstånd. Hon har ju inte riktigt fattat det där med sök, i alla fall inte på vatten. Hon började leta invid land. Dummiesarna hade vid det här laget flutit väldigt långt bort. Vi fick flytta oss längre bort efter stranden. Till sist fattade Wilma i alla fall vad det handlade om och simmade ut säkert mer än 30 meter och hämtade en dummie. Jag skickade henne 3 gånger. De två sista försökte hon att få med sig flera dummiesar på en gång.


Jag förstår inte varför det ska bli såna kaosträningar när vi är igång! Vi var i alla fall överens jag och Helena att upplägget måste bli betydligt annorlunda nästa gång :-) Jag tror att Wilma bara ska få passitivitetsträna medans Vilja jobbar under mer ordnade former.


LYDNADSTRÄNING

I morse körde jag en 15-minuters träning. Jag körde då inkallning med ställande, rutan och apporteringen. Jag är nöjd över att ha tagit beslutet att strunta i ettan. Wilma har det i sig, men nu orkar vi inte harva det längre. Det är mycket roligare att få köra 2:ans moment.


Wilma har börjat fatta inkallning med ställande. Jag måste fortfarande ha targeten. Jag körde först några korta ställande framför mig sen gjorde jag en inkallning med stå med targeten ca 15-20 meter från Wilma men bara 6-7 meter från mig. Sen en rak inkallning. Jag gjorde om likadant denna gång med targeten 15-20 meter från Wilma och 10-15 meter från mig, följt av en rak inkallning. Hon hade god fart hela tiden och stannade med ca 2 galoppsprång.


Rutan stod jag först nära med target och körde några skick. Sen tog jag bort targeten och ökade avståndet för varje skick. Det gick jättebra.


Apporteringen gick också jättebra. Hon hade full fart ut, greppade bra och kom in och gjorde fina ingångar. Jättekul!

Av karin - 16 augusti 2009 20:40

Först dagens skräll som Susanne och Pebbles stod för. 187 poäng i Lk1!!! Jättestort grattis, ni är så duktiga!!!


Det svåraste på hela dagen var att gå upp på prispallen tyckte Susanne :-)


Det har varit en lång dag med två tävlingar i Västerås, förmiddag och eftermiddag. Jag gick upp 04.50 och har precis kommit hem och ätit Peters goda fisk. Nu är det snart dags för sängen.


Med 158 poäng på förmiddagen och en avbruten tävling på eftermiddagen så har jag nu bestämt mig för att strunta i att ta ett Lp och satsa på att träna in 2:ans moment på allvar.


Idag hade jag bestämt mig för hur jag skulle göra. Först gick jag en kort avchecknings- och kisspromenad med Wilma, sen fick hon ligga i bilen tills platsliggningen. Efter den tog vi en till liten promenad och så lade jag in Wilma i bilen igen tills det var vår tur. Sen tog jag ut henne när ekipaget före oss precis började så jag hann leka en stund innan det var vår tur. Wilma hade en jättehärlig attityd och var verkligen på G. Tyvärr så var det återigen ställandet under gång som satte käppar i hjulet :-(


Platsliggning - 10

Tandvisning - 10

Linförighet - 8. Kommentar: tappar kontakt, sent sättande

Läggande - 9,5. Kommentar: lägger sig i två steg

Inkallande - 9. Kommentar: hoppar på föraren (jag har tränat mycket på tempot och då har ingångarna blivit lidande)

Ställande - 0

Apportering - 10

Hopp över hinder - 10

Helhetsintryck - 10


Jag hade naturligtvis velat ta det där jäkla förstapriset, men jag måste ändå säga att jag är jättenöjd med Wilmas attityd. Hon var pigg och kunde koncentrera sig. Hon var också duktig på att ignorera andra hundar som skällde etc. Jag är också nöjd med min egen insats, att jag gjorde som jag hade tänkt och kunde läsa Wilma peppa och lugna. Ett tips som jag fick av Lotta och Pake var att mellan momenten göra ett ministällande. Det kanske hade kunnat hjälpa till.


Inför eftermiddagstävlingen så tränade jag på läggande-inkallning ställande, lite quick fix. Det fungerade då under träning. Men på tävlingen så lade hon sig återigen på ställandet och det var då jag bestämde mig för att köra en belöning på apporten eftersom det också är ett svajigt moment och därmed bröt jag tävlingen.


Jag kan säga att tävla två gånger under en dag är inte Wilmas melodi, och inte heller min. Jag är så trött nu så jag nästan ser i kors. Hjälper ju inte att behöva gå upp så tidigt heller.


Vilja var dagens dramaqueen och bjöd på show. Bra flat reder sig själv tyckte hon och tog bl a ett ärevarv runt rutan :-) Jag förstår att Helena misströstade lite, men vi andra kunde inte låta bli att skratta åt den tokglada hunden som levde rövare på appellplanen. När sen henne två hjärnceller bestämt sig för att samarbeta inför eftermiddagens tävling så gick det mycket bättre och Helena kammade hem ett förstapris på  161,5 poäng!!! Bra jobbat tjejer, ni är bäst när det gäller :-)


Vilja laddar inför eftermiddagstävlingen :-)


Pake och Juni hann jag inte se så mycket av men Juni nitade sittande i grupp på eftermiddagen. Och det är alltid lika roligt att se den lilla hunden jobba. De är så duktiga.


Ludvig vann i alla fall hamburgertävlingen. Han måste ha ätit sin egen kroppsvikt i hamburgare :-)


 


Wilma var väldigt nöjd över att komma hem och tog två ärevarv runt huset. Jag tyckte också att det var jätteskönt att komma hem. Det har varit en låååång dag. Wilma har precis slukat sitt tröstpris och jag tror att både hon och jag ska gå och lägga oss nu.


"Mmmm...dentatoy" (luktade apa)


TACK HELENAVILJASUSANNEPEBBLESPAKEJUNILOTTACOLALUDVIGAL
FREDGUSTAV FÖR EN JÄTTETREVLIG DAG!!!

Av karin - 15 augusti 2009 18:11

Lille Curtis Papillon blev så illa biten av en stor hund så hans matte var tvungen att ta bort honom. Helt oprovocerat och med siktet inställt på att döda hoppade hunden på honom. Jättesorgligt, jag tror han bara var två år.

Nu har matte fått en ny liten papillon, här är Vera 8 veckor.


 


Igår var vi på kräftkalas hos några vänner som har två katter från ett katthem. Wilma fick inte följa med för jag tror att Wilma tycker om katterna mer än de tycker om henne. En som däremot adopterade Peter var Karelin. Jag mutade honom med kräftor, vilket han naturligtvis tog. Men sen hoppade han resolut upp i Peter knä och där låg han kvar. Peter som aldrig har haft katt sa att det var det längsta han någonsin haft en katt i knät :-)



Idag har Wilma och jag tagit det lugnt. I alla fall Wilma. Jag har dammsugit bilen och lagt in nytt skydd i bak för hundarna. Sen har jag skurat hela badrummet och oljat in klinkersen (som skulle ha gjorts för kanske 3 år sedan). Jag är nöjd med mitt värv. Men Wilma tycker det är skittråkigt.


Peter och Wilma datoriserar.


I morgon bär det av till Västerås. Vi siktar som vanligt på att vinna :-D Men man vet aldrig vad Wilmenlund siktar på. Hon kanske tycker att det räcker med en utflykt med kompisarna. Vi får väl se. Okristligt tidigt måste vi åka i alla fall. Jag räknar med att gå upp senast 5.00, så det är väl dags att gå och lägga sig nu ungefär :-)

Av karin - 14 augusti 2009 17:00

Fast någon riktig troschock var det ju inte...;-) Ibland orkar jag bara inte säga nej. I detta fallet ringde de från Westerfield alias Divine alias Prestige alias typ Wear Us. En försäljare som vill att jag ska prenumerera på trosor. Jag har tackat ja tidigare, fått ett par gratistrosor och omedelbart avsagt mig prenumerationen. Så även denna gång. Man tycker de borde ge upp, jag vill inte ha 2 par trosor för 140:- i månaden!!! Uppenbarligen så är det tillräckligt många som glömmer att säga upp eller bara inte orkar och därför fastnar i trosträsket. Även om det är juste att få trosor gratis så ska jag säga NEJ nästa gång.


Idag träffades vi på Nacka BK för en sista rundsmörjning. Först körde jag rutan några gånger, med och utan target. Wilma sprang in i mitten men hade ingen vidare fart.


Jag fick låna lite olika apportbockar med andra hundars slem på och tränade apporten, med belöning boll. Sen körde jag några inkallningar, inte heller de väldigt fartiga men helt ok.


Wilma fick ligga och vila lite och såg rätt nöjd ut. Sen gjorde vi en platsliggning 3 minuter. Även då låg hon och blinkade förnöjt.


Efter det så körde jag några UT-dirigeringar och då tände hon till lite grann. Dummiesar är kul! Så jag avslutade med en inkallning med tennisboll bakåt och då hade hon full fart igen.


Precis hemkommen och nu öppnade himlen sig och det tokregnar. Ikväll ska Wilma få vara hos Gerd och Lasse när vi ska bort på kräftkalas. I morgon blir det några promenader men ingen träning och en ganska tråkig dag tror jag så att Wilma kan ligga och ladda rejält inför söndagen. Jag hoppas på soligt men svalt och klar luft så att Wilma håller sig pigg på tävlingen, är det för mycket begärt?

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards