karinochwilma

Direktlänk till inlägg 15 september 2009

Det är aldrig för sent att börja...

Av karin - 15 september 2009 22:30

...se på Evy Palm, hon var väl 40 år när hon började springa marathon. Fina Tina var 12 år när hon gjorde sin agilitydebut Skrattande Frågar ni Tina så kanske karriären blir kort. För ikväll så var banan låååång, hela 20 hinder! Ett helt litet pudelmarathon, men Tina tog vartenda ett. Den gamla tanten visade var skåpet ska stå Flört Sen att det tog lite lång tid berodde nog mer på matte, eller hur Tina?!


I morse tränade jag och Wilma en kortis här hemma. Taggad är bara förnamnet. Hon har nog längtat lite efter mig i alla fall under de 5 dagar hon varit borta Skrattande


STÅ

Jag vill att hon ska tvärnita på inkallning med ställande, nu tar hon några steg. Det är en balansgång med Wilma eftersom hon dels lessnar om hon gör fel för många gånger, dels börjar hon att tänka själv och saktar in för att hinna ställa sig. Jag tänkte försöka få till den där tvärniten separat. I morse kastade jag ut targeten och Wilma sprang ut och stämplade den. Hon brukar trava lite lojt och ställa sig men nu verkligen hoppade hon och ställde sig Skrattande. Sen lade jag targeten mellan oss med bara 6-8 meter avstånd mellan oss, och kallade in med ställande på targeten. Körde så några gånger. Sen längde jag avståndet och körde på 20-25 meter.


RUTAN

Jag satte en godisskål och skickade Wilma på några korta linjetag. Sen satte jag godisskålen i bakkant på rutan och skickade Wilma. Jag vill att hon ska springa rakt ut och tillräckligt långt. Jag bytte sen sida och gjorde samma sak. Wilma hade dragning till det ställe som godisskålen stod innan, även om den stod rakt fram i förhållande till det håll jag skickade henne från efter. Vi gick tillbaka till första sidan och skickade utan godisskål, men på nära avstånd. Jag var snabb att klicka när hon sprungit in i rutan (utan att börja leta target eller godisskål). Sen längde jag långsamt avståndet. Det gick bra. Jag tror jag måste variera denna träning mycket så att Wilma inte fastnar i att trampa på target, förväxla kon med target eller springa för kort. Wilma hade i alla fall bra fart och var arbetsvillig.


APPORTERINGEN

Gjorde två gånger och de var jättefina.


Nu ikväll innan vi tittade på Tina så tränade vi lite tillsammans med Susanne/Pebbles och Annika/Diesel. Jag körde rutan även ikväll på samma sätt som i morse. De sista skicken var riktigt bra.


HOPP

Vi körde uthopp två gånger. En gång utan boll och en gång med boll över huvudet. Det går också bra.


När vi skulle köra apporteringen så satte sig Wilma snett vid ingången. Jag gjorde då några korta ingångar/apporteringa. Med apporten mellan oss på några meters avstånd. Sen gjorde vi om hela apporteringen. Men då tyckte Diesel att det var hans apportbock och kom dundrande. Wilma tyckte det var lite läskigt och ville inte ta apportbocken, även om Diesel inte fick chansen att ta den eftersom hans matte kom dundrandes efter Skrattande Jag gjorde om en kort ingång/apportering bara för att Wilma skulle få ta apporten, hon satte sig lite snett men det var inte det som var det viktiga.


FJÄRREN

När Wilma satte sig på första så hoppade hon fram ett steg. Vi gjorde om bara ett sitt och det var bra. Sen gjorde vi hela momentet och det gick utan problem. Jag ska fortsätta att köra hela momentet och ibland bara första sittet.


Nu blir det paus i träningen igen då Wilma får stanna hemma med Peter medans jag reser bort. Men det kanske göra att hon blir mer taggad och träningsvillig, min älskade lilla stollare Kyss

 
ANNONS
 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

16 september 2009 00:05

Vad kul det måste ha varit att vara på plats och tittat på oootrooooliga Tina!

Träning, träning, nötning, nötning... det är minsann mycket som skall klaffa i ett helt moment. Men ni kämpar på kanonbra och Wilma är snart lika säker på 2ans moment som 1ttans!

Åker du på egen smekmånad, eller? Ha det gott vart du än far!

Kramizar

http://wallander.blogg.se

 
Helena

Helena

16 september 2009 07:02

TACK för att ni kom och hejade fram oss!! Kul att träningen med 2:ans moment går så bra :) Stackars Peter som får stanna hemma och vara hundvakt på sin egen smekmånad, hehe :) Må så gott så hörs vi när du kommer hem....då har både Wilma och dina träningskompisar saknat dig och är laddade!! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

16 september 2009 13:07

Att sommaren är kort och ofta regnar bort :-)) vet vi ju att viss Thomas L brukar sjunga, men attans vad er smekmånad blev kort ;)) och snart så har bara du rest bort .. Oooops !!

Fast det är ju klart, att vem skulle annars vakta stollaren .. om inte just husse .. Tänkte inte på det * fniss * !!

Antagligen är Wilmenlunde redan klar för trean när du kommer tillbaka !!!

Kramizar

http://www.lizzieonline.net

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

16 september 2009 21:10

Jo, jag får ju mig i kragen och jobba lite samtidigt som jag pluggar. Känns som att dygnet har på tok för få timmar för allt jag vill/måste hinna med. Känns som att det kommer bli hundträningen som kommer bli lidande :/ Men det är ju bara under en period, sedan kommer det lugna ner sig.
Jag hoppas att jag får en bra struktur på allt så att jag hinner med.
Jag tror inte jag hoppar på de andra kurserna jag/vi har sökt om jag kommer med. Jag kommer aldrig hinna det.

Kramis

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Lena

Lena

17 september 2009 20:18

Hej & tack för titten hos mig;)

Vilken rolig utbildning du ska gå...nu blir man nästan lite avundsjuk, ska bli kul och följa Er under resans gång med denna lilla klickerapparat!
Min stora hund är oxå "crossoverhund" - för att jag har slarvat, men tänkte att lilla "valpen" ska få lära sig det mesta av vad jag har i bakhuvudet...vi får se - det hänger ju på mig;o)

..kommer tillbaka - härlig hund du har - skulle vilja ha en nån gång i mitt liv=)

http://alwashundar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se