karinochwilma

Direktlänk till inlägg 26 september 2009

Helt obeskrivligt skönt

Av karin - 26 september 2009 20:35

var det att duscha efter en vecka på sjön. När det är 14-15 grader i vattnet så blir baden snabba och hårtvättning väntar jag med in i det sista.


Vi började med Arholma i Stockholms norra skärgård. Vi var helt ensamma i gästhamnen och hade bastun helt för oss själva, det händer aldrig högsommartid. Arholma är ganska stort och det bor några bofasta där, bl a jordbrukare. Vi hörde hur det hamrades här och där och någon traktor, men vi såg aldrig några människor.


 

På kvällen tände vi den vedeldade bastun och njöt. Det var mörkt och brant ner till vattnet. Jag utlovade en viss censur av själva badandet.


Det har blåst rejält hela veckan, de har utlovat kuling hela tiden och vi har fått kryssa i motvind. Förutom ett riktigt regnoväder på torsdag eftermiddag så har det varit sol och fint hela tiden. Men att segla på hösten innebär långkalsonger och mössa.


 

Peter i full mundering.


Wilma har varit jätteduktig hela veckan. Hon vet liksom vad som gäller. Sen är hon ganska noga med rutinerna. På morgonen så går hon upp samma tid och vill göra ifrån sig, sen är det mat. När vi kommer fram efter flera timmars segling så måste hon först snabbt iland för att göra ifrån sig. Sen viker vi segel och så ska vi gå en sväng. Sen kan hon komma till ro igen. Nu har det lutat så mycket då vi har seglat så hon väljer själv att ligga i sittbrunnen. Jag har bäddat in henne så att hon har legat som prinsessan på ärten och instoppad i sin sovsäck.


 

Här är det varmt och mysigt.


 

Wilma navigerar.


Wilma är numera nakenhund. Jag tror vi har haft mer hundhår i båten än Wilma har på kroppen. Det blir väldigt tydligt att vi har rört oss på ett litet utrymme och utan dammsugare. Det spelar liksom ingen roll hur mycket man skakar och torkar, det är hundhår precis överallt. Ja, utom på Wilma då.


 

Wilma hårboll.


 


Det är skönt att vara ute så här på hösten, för man är helt själv och det är aldrig några problem att hitta ställen att ligga. Wilma kan röra sig ganska fritt utan att man behöver vaka över henne hela tiden. Även om hon håller sig runt båten och helst vill att man ska föja med på promenad.


 

Alla ställen vi har lagt till vid är inte så lätta att komma upp på. Speciellt om man blöter ner klippan...


 

Wilma hjälper till att hitta fästingar.


Lite träning har vi hunnit med. Mest som aktivering inför en lång seglingsdag. Wilma är heltaggad så fort man närmar sig hennes ryggsäck. Vi har lagt lite spår. Peter lade ett där jag fick leka bergsget för att ta mig fram. Jag har lagt spår som han och Wilma har tagit. Det märks att jag har lagt mer spår med henne och kan läsa henne bättre. Jag ser snabbare när hon slutar att spåra och letar. Det tar lite träning att kunna läsa när de spårar eller letar spår. Man måste också lära sig att känna trycket i linan när de ligger på och har spåret eller när de börjar att snurra runt bara. När Peter lade spåret jag tog så gjorde han vinklarna ganska svåra och blev själv osäker på hur han lagt spåret, så jag var tvungen att förlita mig på att Wilma hittade, vilket hon också gjorde :-)


 

Peters terrängspår.


Vi har även hunnit med lite jaktträning och en aningens lydnadsträning. Det är ju inte så lätt att träna lydnad på klipporna. Vi har tränat lite fjärrdirigering i båten. Från ligg till stå och tvärtom. Helt nära nära. Wilma börjar att få in ställandet utan att flytta tassarna. Hon hoppar vanligtvis rakt upp och trampar på stället.


 

Lite apportering.


På kvällen blir det snabbt mörkt. Jag önskar att jag kunde ha fotat stjärnhimlarna åt er. Det är sånt man bara ser när det är helt mörkt ute. Venus lös så starkt så det reflekterades i vattnet. På väg ner från Arhoma var vi tvugna att gå i innerskärgården för att det blåste så mycket. Vi hamnade i Furusundsleden där alla finlandsfärjor går. Vi lyckades dock hitta ett ställe vi kunde ligga på där vi inte riskerade att sugas ut i farleden då färjorna gick förbi. På kvällen var det lite mysigt att gå över på andra sidan udden och titta på höghushöga färjorna som lös upp hela skärgården.


 

Peter och Wilma tittar på färjor. Peter iförd långkalsonger :-)


 


Wilma håller koll på oss när vi gör oss färdiga för att ge oss av. Hon går ofta av båten och lägger sig helt nära och spanar. Hon vill nog helst stanna kvar i land. Men det är bäst att hålla koll så att vi inte ger oss av utan henne.


   



 

La Familia.


Nu har vi i alla fall seglat från Arholma i norr och rundat Landsort i södra skärgården. Nu ligger båten i Södertälje och väntar på att få komma upp för vintern. Detta var årets sista segling, med Pasadena i alla fall. Nu får vi fokusera mer på hundträning istället :-)


TV - det har vi ju inte heller på båten. Jag inser nu att jag börjar att bli gammal. Vi har suttit och myst framför "Här är ditt liv" där Jan Eliason var gäst. Jag kommer ihåg när jag var liten och Lasse Holmqvist var programvärd. Då undrade man ju vad som var så bra med det där programmet där en massa gamla människor fick träffa andra gamla människor... Nu tittar jag på Tina Turner i kort kort. "Det skulle varit våra mammor det", sa jag till Peter. "Ja, då hade vi bytt kanal, det är ett som är säkert" var hans svar :-) Så korta kjolar har jag nog alrig haft, men hon har snygga ben Tina, det får man ju medge. Kan man operera sånt?




 
 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

26 september 2009 21:46

Härliga bilder från seglingen !!! Det är faktiskt väldans länge sen vi badade i just den bastun ;)) men det är nåt visst med att vara rätt " ensam " i skärgården på höstarna !!

Våran Splash är redan avklädd och avmastad och på onsdag åker hon upp ur spat ..

Har´e gott !

Hälsar vi ( = Läs Lizzie ) som ska träna på kvarsittning som straff för ett bortförslarvat förstapris i dag .. Suck !!

KRAMIZAR

PS Vill minnas att " leden " från bastun till vattnet kan vara rätt hal .. ;)) DS

http://icelolly.bloggagratis.se

 
lOTTA

lOTTA

26 september 2009 22:09

å vad underbart!!!!Otroligt fint och mysigt ni har på era båtturer :)vad jättehärligt!

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

26 september 2009 22:36

Vilken härlig hösttur... så go Vilma är där hon ligger i sovsäcken och myser :-)

Visst är TT en krutkärring så otroligt snygga ben!

Ha en fortsatt härlig helg!

http://wallander.blogg.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

27 september 2009 00:54

Vilken underbar båttur ni verkar ha haft! :) Härliga bilder!

Gällande tassen så hoppas jag att den fortsätter läka fint, det är lite körigt att hålla på med påsar och mojs varje gång man ska ut. :/

Kramis

http://www.hundtraningen.blogspot.com

 
Annika o Diesel

Annika o Diesel

27 september 2009 09:29

Guud, va avundsjuk ja blir!!! Jag älskar hösten o det måste var toppen att segla nu.
Tack för förslagen på hundnamn! Komet är klockrent på D:s son. Oktan har varit på tapeten förut. Min plan är att ha så många bra namn som möjligt o så får man se vilken bokstav kullen ska börja på. Men jag gillar Komet!!! Har du bestämt dig vad eran nya ska heta?

http://www.annikashundar.se

 
Helena & Tina & Vilja

Helena & Tina & Vilja

27 september 2009 10:45

Otroligt härligt....vilken myyysvecka la familia fick!!
Hörs när jag kommer hem imorgon....verkar som om det blir valpar tidigare än vi anat....eller senare :-/

Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards