karinochwilma

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

En jourträning i mörkret

Av karin - 12 oktober 2009 22:28

Gullefjun var väldigt okoncentrerad idag. Vet inte om det är något efterlöpshumör eller vad? Skrikandes Wilma brukar kunna koncetrera sig när vi väl sätter igång och träna, men idag var hon pipig, lite orolig och skulle nosa överallt. Vi var på jourträningen på Nacka BK med Helena och Vilja.


När vi kom dit så ville alla göra en platsliggning på en gång. Jag brukar vilja träna en stund med Wilma så att hon har fått ur sig lite spring och blivit lugnare. Jag ställde upp på linjen men Wilma hade svårt att slappna av, kollade in de andra hundarna och pep. Så jag bestämde mig för att strunta i platsliggningen. Wilma har legat som gjuten länge nu, även när jag är gömd och jag ville inte riskera att hon skulle börja konstra.


RUTAN

Jag ställde istället upp en rutan och skickade henne med raka skick utan att kommendera "stå" och sen avståndsbelöning. Jag tänker köra så några dagar nu. Gjorde även linjetag i morse mot godisskålar, skickade Wilma åt olika håll. Efter jaktträningen i söndags så insåg jag att jag måste få ut avstånden lite mer. Detta tänker jag även utnytta i rutan. Körde fem skick som gick bra.


FÖLJA JOHN

Sen gjorde jag och Helena lite följa John, då får man inte bestämma själv när man ska svänga etc. Bitvis gick det bra, även om Wilma släppte, speciellt i språng marsch, där hon gärna vill springa lite före mig.


INKALLNING MED STÄLLANDE

På inkallning med ställande ville jag få till lite snabbare ställanden. Jag körde ställanden framför mig först och hon stannade bra. Men på längre avstånd tar det längre tid för henne att stanna. Jag provade med ställanden framför mig igen och belönade med tennisboll för att få lite mer intensitet i hela momentet. Jag ska göra så nu några dagar för att se om jag kan jobba upp ett snabbare ställande. Dessutom ändrade jag tonläget hur jag kommenderade "stå". Försökte att låta mindre bestämd/arg och gick upp lite i tonen.


LÄGGANDE UNDER GÅNG

Gjorde bara två och de gick bra.


FJÄRRDIRIGERING

Jouransvarige erbjöd sig att vara störning. Hon stod bakom och prasslade med jackan. Wilmas öron viftade lite men hon hade full fokus på mig. Jag försökte att vänta ganska länge mellan skiftena, vilket gick bra. Däremot så fick jag ge ett dubbelkommando på andra uppsittandet. Vi får fortsätta att träna med långa tider.


HOPP ÖVER HINDER

Både uthopp och tillbakahopp fungerar bra. Hon har en lite yvig ingång, det får vi träna separat på. Jag har nästan uteslutande kört uthopp och tränat tillbakahoppen separat och då ibland från lite kniviga vinklar. Jag tror inte att jag behöver sätta ihop momentet särskilt ofta.


APPORTERING

Idag ville Wilmas sätta sig snett med apportbocken. Jag körde några korta ingångar men hon hade svårt att hamna rakt och lite för långt fram. Jag ska träna separat på detta bl a med bakdelskontroll och ingångar på lådan.


Ikväll var det mörkt på appellplanen och det börjar att bli riktigt kallt. Jag hade garderat mig med understället på och det var jag rätt så nöjd över. Tittade precis på Hollywoodfruar där fru Anka sa att det är viktigt att klä upp sig och alltid vara piffig inför sin man. Jag kom att tänka på förra vintern när Peter blev glatt överraskad av att jag hade bytt underställ. Han har inga höga förväntningar min man...Glad

 
 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

13 oktober 2009 09:27

Klokt av dig att avstå platsliggningen :-) Låter ju som om det gick ganska bra igår trots att hon var lite okoncentrerad :-)

Så du har såna myysbyxor på dig när du möter din man i dörren....det skulle aldrig ankan ha!! Men det kanske var dig och inte dina kläder och smink som Peter förälskade sig i så då går det kanske bra :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Kartongruffhäxan ...

13 oktober 2009 13:11

Vilket under om det var just det stället under som ställde till det så att P ställde sig på knä och friade ;)) !?

Kanske tänkte han som så, att med en sån brud kan man köra fullt ställ hela hösten i skärgårn utan att behöva ta ett endaste litet rev på storen ( inte ens i stormen ), och om stället är av sån utmärkt kvalite så måste ju även det som finns under stället vara super .. * fniss * !!!

Kramizar från en som kör med Lundhags modell varmaste under .. ;)))

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

14 oktober 2009 21:58

Ja usch fy vad man behöver bylta på sig mycket redan. Känns som om det kan bli en riktigt kall & lång vinter.

Jag tycker att du skall vara glad att din man ser förändringarna :-). För ett tag sedan klippte jag lugg och det såg min man först efter ca 2 veckor!

http://wallander.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards