karinochwilma

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2009

Jag vet ingen hund som kan se så bekymrad ut som en liten stollare

Av karin - 29 oktober 2009 20:04

Wilma har fullt fokus på husse som äter glass. Ska det komma något farandes? Hon har så många ansiktsuttryck och ser ofta lite bekymrad eller ledsen ut. När vi tränar så förvandlas det bekymrade till något helt fokuserat och på hugget-uttryck. Hon är rätt så bra på att se helt avslappnad och nöjd ut också Flört.


 


Med en hund så har det blivit en hel del specialolater (sova på husses kudde är en). Bl a så är Wilma van att få leta en tuggpinne bakom husses öra innan vi äter middag. Fråga mig inte hur den vanan uppstod, det är något mellan dem. Men jag tänker att med den nya valpen (Vilja det är dags att avslöja om det blir någon!!!) så måste vi väl ändra på lite vanor/ovanor.


En erfarenhet efter att ha haft Faster Alice här är i alla fall att vissa saker kommer jag att vara väldigt noga med. Såklart blir det annorlunda bara att vi kommer att ha valpen från första början och Wilma och den kommer att vara tillsammans jämt från den är liten.


Det har blivit dåligt med träning de senaste veckorna. I morse innan jag åkte in till stan för att jobba så körde jag en miniträning på väg till dagmatte/husse.


Genom att rutan är koeff 3 i 2:an så måste den ju sitta gjutet. Wilma har börjat att förstå rutan. Hon försöker ofta först att ställa sig framför rutan, vid ena konen och sen i. Hon korrigerar sig själv, men det är ofta i dessa tre steg. Jag har lite svårt att avgöra om jag ska belöna eller inte. Hon hittar ju in i rutan själv, men det har blivit som en liten kedja. Oftast avbryter jag och kallar in henne för att göra om. Men ibland har jag belönat henne för att hon själv hittar rätt till slut. Det kanske är fel, samtidigt så tänker hon ju själv och liksom provar sig fram, och det visar ju att hon på sätt och vis vet att det är skillnad på att stå utanför och i rutan. Hon har förstått att det är i närheten av konerna hon ska stå. Men det verkar vara svårt att veta att hon ska vara omringad av fyra koner.


I morgon åker jag till Skåne med mamsen. Wilma får stanna hemma så det blir ingen träning i helgen heller tyvärr. Jag hade gärna haft henne med mig eftersom jag ska hänga på Helene, Wallander och Beck på träning. Men jag får väl bistå dem med lite störning och annat istället. Det ska bli jättekul att träffa dem. Och det var väldigt länge sedan jag var i skåne så det ska bli roligt också.

 
 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

29 oktober 2009 21:59

Du, den har koeff 4 i elit * harkl * och det är ( precis som du skriver ) lätt blir att den " egna kedjan " sas blir OK, och kan vara svår att bryta, så det är klart att det är bättre om Wilmenlund på nåt sätt " knäcker koden " och landar i mitten, eller iaf inte " går över ån över vatten " även om både vi och ni gillar det sk våta elementet rätt så bra :-)))

Det där med att leta pinne bakom husses öra verkar ju oxå festligt !! Man kan så klart undra om husse var just på örat när " övningen introducerades " ;))) men tänk va fiffigt när du kan vidareutveckla det till vittringsapportering som kommer i trean !!!!
Fast en pinne tar iaf antagligen mindra plats där bakom än en räv .. *s* !!

Fira på nu med mycket bus OCH godis som det anstår Halloweeen, åtminstone om du frågar Lizzie ;)))

KRAAAAM

http://icelolly.bloggagratis.se

 
Stella och Doris matte Lotta

Stella och Doris matte Lotta

30 oktober 2009 09:52

Känner igen dina tankar ang valpen, det var mycket som snurrade i mitt huvud innan Doris kom :-)

Det var en Tollare med på vår sökkurs i helgen, så jäkla duktig och fokuserad, sen är det ju så att Tollare är den vackraste (förlåt Stella o Doris) rasen som finns!

Ha en trevlig helg

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

31 oktober 2009 13:33

Ha ha... ja även fyrbeningarna har lätt för att lägga sig till med vanor. Just nu för Wallander "psykkrig" med mig om han inte på kvällen får lov att hämta ett äpple ur fruktfatet som han ALLTID får göra när husse är hemma. Han kan sitta och bara blint stirra på mig hur länge som helst. När jag tilslut ger honom klartecken så blir han så glad :-).

Rutan, rutan... vilket moment det är egentligen. Wilma är duktig som rättar till det hela själv men så klart är det bättre om poletten trillar ner helt så att hon springer in direkt, det blir bättre poängutdelning då oxå :-).

Tack för ett trevligt samtal idag... visst hade det varit dubbelt så roligt om Wilma oxå hade kunnat vara med men ibland går allt inte att få ihop. Vi ses imorgon, GPS:en är inställd så det bör inte bli några problem att hitta dig!

Kramizar

http://wallander.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards