karinochwilma

Direktlänk till inlägg 15 november 2009

Dubbelmarkeringar med en dold kastare

Av karin - 15 november 2009 14:46

Det finns faktiskt dåligt väder fast man har bra kläder. Men det är bara att trotsa vädrets makter och ge sig ut. När man kommer hem sen så är det dubbelt så skönt. Idag träffade vi Helena och tjockisen Vilja (puppytjock :-) och gänget på ängarna i Gustavsberg. Idag blev det Markeringsträning i höggräset.


Två kastare ställde upp sig vid A och B, den senare mer dold bakom en liten gran och en dunge av sly. A kastade först och sen B. Sen fick hunden välja vilken markering den ville.


Den första markeringen A plockade Wilma in klockrent. Men B tror jag aldrig att hon hann se när den slängdes + att dragningen mot A var för stor. Vi hamnade lite tokigt eftersom stigen (som är markerad som mörkare streck på bilden) blev som en autobahn upp mot kastare A så det var naturligtvis enklare att springa dit. B fick kasta om. Wilma markerade att den landade uppe vid stenen till vänster om kastare B, men hon valde ändå att springa på stigen upp dit istället för i höggräset. Hon var på rätt ställe men vimsade runt. De andra sa att jag var för snabb med att vissla på henne eftersom jag tyckte hon var ute och cyklade. De tyckte jag skulle ha låtit henne jobba längre självständigt, vilket nog är riktigt. Men detta är ju så nytt för Wilma (OCH MIG) så jag kände att det blev för svårt. Vi bröt av istället och bytte förare/hund.


Sen provade jag att skicka från C istället, bort från dragningskraften av stigen. Helena stod vid B och fick kasta ett högt kast rakt upp med lite kackel, då gick det bättre.


Med Wilma så måste det än så länge vara väldigt tydligt, kasten måste gå högt och rakt upp, inte plana ut och landa för långt bort eftersom hon inte ser. Sen måste jag vara noga med att inget kastas förrän hon tittar dit hon ska. Ofta tittar hon på mig eller så går huvudet runt runt som på en uggla och hon har ingen aning om att något har kastats.


Hon är ju dessutom så liten så det höga gräset som var idag gjorde att hon dels inte såg och så blev det kanske onödigt svårt för henne att springa i. Återigen måste vi blåbär tänka på att göra det enkelt :-)


Tack för idag, skönt att komma ut i friska luften och ännu skönare att komma hem sen och få av sig blöta kläderna :-)

 
ANNONS
 
Helena & Tina & Vilja

Helena & Tina & Vilja

15 november 2009 19:09

Och att det var jag som var kastare A och Inger (+hundar) som var kastare B kanske inte gjorde saken lättare för Wilma som kanske var mer tveksam till att springa upp till Inger med hundar :-) Hoppas det är ok att jg snor din fina bild :-) TACK för idag! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

15 november 2009 23:35

Så fint du har illustrerat er träning.

Visst är det viktigt med att inte göra det för svårt för våra 4-beningar... men så klart måste man testa ibland oxå för att se var man står.

Idag har vi varit på jakt... och Walle hade det lite tufft med de stora hararna.

Ha en bra vecka!

Kramizar

http://wallander.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se