karinochwilma

Direktlänk till inlägg 11 december 2009

Grymt sa grisen

Av karin - 11 december 2009 11:07

Igår fick jag en knorrspruta. Men innan jag lyckades få en så höll jag på att bli ett svin på riktigt :-) Kollade duktigt på vardguiden.se - vaccin i Orminge, öppnar kl 14. Perfekt! Jag åkte med Wilma och tränade på Nacka BK och tillbaka lagom för att få min spruta. SLUT!!!


Glatt blev jag informerad att det fanns vaccin i Ektorp (i princip precis där jag varit och tränat eller på Nacka Forum. Jag grymtade något om att jaha, då får jag väl åka tillbaka då... I Ektorp frågade de vilken vaccin jag skulle ha, borde ha anat oråd när det bara var penschionistas i väntrummet. Nähä, då fick jag veta att det var fel dag för knorrsprutan. Det var då min knorr kroknade helt och jag blev ett riktigt svin:

- Ska det vara på det här viset... då skiter jag i den där j:a sprutan, muttrade jag och stegade ut  , 5 kronor i parkeringsavgift hade jag betalat också (mutter, mutter...)  


Nacka Forum öppnade sin mottagning kl 15, jag var där 15.02 och då var det 60 personer före mig i kön. Rykte åt mig en hälsodeklaration och nummerlapp   (mutter, mutter...) Men sen!!! De betade av människor på löpande band och då gick det jättefort, rätt var det var så stod jag ute på gatan igen, punkterad och glad    .


I morse hade vi ett annat lite äventyr här hemma då jag fick visa lite av min grisiga sida. Peter är fortfarande borta på jobb. Innan han åkte så riggade han en musfälla i ett av köksskåpen där vi haft återkommande besök nu några veckor. Jag har gått hela veckan och väntat på att den där skulle smälla igen så att jag skulle behöva ta hand om det. Jag vet att jag är fjompig, men jag tycker att det är så läbbigt. Ikväll kommer Peter hem så jag har pustat ut. Men tror ni inte att jag vaknar i morse av att det SKRAMLAR i lådan. Jag förstår ju vad det är, men överväger att inte låtsas om det tills Peter kommer   . Men jag kan ju inte ha en död mus i kökslådan, och ännu värre, är den inte död så är det ju djurplågeri.


Sagt och gjort så öppnade jag lådan och där låg det mycket riktigt en liten mus med fällan över sig. Jag tog ett skohorn och petade på den och den verkade död, men inte stel (brr...jag ryser när jag skriver om det). Jag tog en hundbajspåse och funderade om jag kunde skopa upp musen på något vis. Men jag var tvungen att lyfta i fällan och då började den sprattla..AAAAHH! Jag tappade fällan (Ni skulle ha sett min lilla dans). Jag tog mod till mig igen fick ner den i bajspåsen med fälla och allt. Tog ett vedträ, gick ut och drämde till några gånger. Tror ni inte musen lever ändå, men påsen gick sönder  . Snabbt in och hämta en till påse att lägga den första i och lyckade sen slå ihjäl den lilla musen med vedträt. Grymt sa grisen  .


Nu blev jag tipsad om några grejer man sätter i eluttaget som avger ett ljud som håller mössen borta. Jag ska införskaffa några såna och se om det fungerar.

 
ANNONS
 
Anna

Anna

11 december 2009 20:02

Bra kämpat med sprutan! Jag förstår dej preciiis! Jag hade liknande problem som du säkert minns....
Läskigt med musfälla, det där för eluttaget låter som en bra idé! Nu ska jag se "på spåret", till skillnad från ALLA som ska se idol! KRAM Anna

http://www.anna-lindkvist.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

12 december 2009 00:29

Snart är det slutfjompat medhalvdöa möss för nu har du snart en flatte och då är det heldöa kaniner som gäller :-) Men dom slipper du iallafall slå ihjäl, hehe! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

12 december 2009 09:12

Usch ja jag förstår precis!!!! Stackars lilla mus! Men varför skaffa en kattunge ISTÄLLET? Du kan skaffa en kattunge OCKSÅ :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

12 december 2009 09:15

Undrar om det inte blev lite fel i visan där, för när katten är borta ska ju råttorna dansa på bordet och inte falla i en fälla :))) !?!?
Eller är det Stollaren och du som kör en jive live på det som torde vara bordet under tiden som husse är på " rymmen " .. *harkl* när ni tränar för att uppvakta som lussebrud med tomte .. och / eller stjärna !?!?

Kram

http://icelolly.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

13 december 2009 10:48

Önskar Er en (h)underbar Lucia och Tredje advent !

// Hälsar Santa Lizzie med glorian lite lätt på sne .. ;)))

http://icelolly.bloggagratis.se

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

13 december 2009 13:07

Förlåt mig Karin, men jag måste erkänna att jag faktiskt log lite när jag läste om dina musaktiviteter. Log igenkännande alltså!!! Ja, här hemma är det INTE jag som vittrar några musfällor inte. Vet inte om katt skulle lösa problemen - eller jo, kanske med mössen. Men, jag har fått göra precis som du fast med fåglar som katterna släpat hem - halvdöda. Usch och fy...
Fattade inte heller vad Helena menade. Letade länge och väl efter något äckligt - men inte hittade jag något sådant ;)

Ha en fortsatt härlig advent!

http://vitherde.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se