karinochwilma

Direktlänk till inlägg 17 december 2009

Nu har kung Bore satt ner foten ordentligt

Av karin - 17 december 2009 19:53

I Sandviken när jag var där i början av veckan kom det 40 cm på en dag och i Gävle var det tydligen ännu värre. Här hemma hade det inte kommit så mycket igår när jag kom hem, men i natt kom det säkert 20 cm. Jag var ute och skottade i någon timme på morgonen. När jag sen kom in så började det att snöa ännu mer och det blåste och yrde runt rejält. Vid lunch var det bara ut och köra en ny skottningssväng.


Lattjo lajbans tycker hundarna.


Det är jättefint med den vita snön, jag hoppas verkligen att den får stanna ett tag. Hundarna älskar det, Mallis gör sälen som Anja Persson. Tar sats i backen och glider på sidan ner hela vägen. Det är ju dessutom skönt att hundarna är rena när man kommer hem  .


 

Jag sydde om en reflexväst som var för liten för Wima så att den passar Posh, så nu är hon också med i Gustavsviks folkdanslag/vägverket :-)


Någon träning att tala om har vi inte ägnat oss åt på läääänge. I morse körde jag inomhus med Wilma. Vi tränade lite trix, att sitta som Sylvia (sitta fint - något måste man ju kalla det). Wilma klarar det med handtarget, men tar jag bort hjälpen så provar hon lite allt möjligt. Idag provade hon att använda min näsa/mun som nostarget. Ställde sig och frös med sin nos mot mitt ansikte  .


Jag ska lägga lite mer krut på inomhusträningen nu när det är mycket snö och lite svårare att träna ute. Jag skulle dessutom vilja passa på att träna lite vardagslydnad, att inte skälla när någon knackar på dörren etc. Inför den nya lilla voffsen så vore det ju bra att lite mer ordning i vissa situationer. Bättre sent än aldrig   .


Isen låg t o m på Baggen invid strandkanten. Kalla men vackra morgonpromenader.

 
ANNONS
 
Lizzieonline ..

Lizzieonline ..

17 december 2009 20:42

Nos mot nos blir väl alldeles utmärkt :-))) fast jag tror inte att du ska börja direkt med att testa det på nya bruden, för om du glömt det så kan jag berätta att det brukar vara sylvassa gaddar på dom vid leveransen *fniss* !!

KRAMIZ

http://www.lizzieonline.net

 
Lizzieonline ..

Lizzieonline ..

17 december 2009 20:45

Puh ! Nu var det visst nära ögat igen .. :))) tur att jag höll ut i kurvan !!
Hälsar Snöängeln

http://www.lizzieonline.net

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

18 december 2009 11:06

Ja, visst är det härligt med snööööö! Vi har inte jättemycket men det är nog runt 5 cm. För oss lantlollor som inte har tillgång till gatubelysning är det perfekt :)

Söta Vilma som pussar matte. Har inte lärt Asta att sitta fint men väl att pussas och att viska ;) För ett tag sedan började jag lära henne att gå slalom mellan mina ben. Det snappade hon upp snabbt. När jag vid ett annat tillfälle skulle köra sidledsförflyttningar slank hon mellan mina ben :D Nu får jag sätta kommando på så att hon inte blandar ihop.

Hahaha, har du det som kommando, "Sitt som Sylvia" :D
Smart det där med att ta tag i grejjer som man kanske inte vill att de ska lära de små.

Ha det gott i kylan :)

http://vitherde.wordpress.com

 
camilla

camilla

18 december 2009 20:46

Japp nu har vintern kommit...med allt vad det innebär :)
Typ minus 23...brrrrrr!
Tur iaf att hundarna inte besväras av snön,tvärtom, ju djupare snö desto roligare :)

Ha en skön helg!!

http://www.bentley.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

18 december 2009 23:04

Verkar vara vitt & fint överallt just nu i vårt avlånga land.

Vad söt Posh blev i sin lilla reflexväst... smälter väldans bra in i gänget.

Vardagslydnad är aldrig fel, inte i något läge, men det är lättare att träna in det med en än med två skall jag be om att få tala om... så passa på!

Ha en underbar helg!

Kramelikram

Kramelikram

http://stadsflattarna.se

 
Stella och Doris matte Lotta

Stella och Doris matte Lotta

19 december 2009 10:09

Måste gratulera till valpen, var inne och kikade på dem, gud så granna!!!
Nu är det en lååång väntan som gäller, men den som väntar på något gott :-)

Ha en underbar helg i snön!

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
anna

anna

19 december 2009 11:44

VAD är Icebugs???
Anna

http://molleomusse.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se