karinochwilma

Direktlänk till inlägg 3 januari 2010

Nu går det runt en liten stund

Av karin - 3 januari 2010 17:00

FÖRSENAD NYÅRSRAPPORT

Lite sent att blogga om nyårsafton och nyårsdagen så här en bit in på 2010. Nyårsafton avlöpte i alla fall lugnt på alla plan. På morgonen började vi med sedvanlig champagne i sjöpaviljongen. Isande kallt var det, men vad gör man inte för att hålla traditionerna vid liv. Kommer ihåg en nyårsafton uppe i Sundsvall då skummet hann frysa då vi hällde upp skumpan på tolvslaget och vi stod ute för att titta på fyrverkerier.


Sånt har vi slutat med, alltså titta på fyrverkerier. Wilma och fyrverkerier går ju inte riktigt så bra ihop så vi håller oss undan då det smäller. På morgonen var det dock inga fyrverkerier, bara väl kyld skumpa och köttisar så klart.


 
Posh får värma sig lite hos Lasse.


 
Bästisarna Mallis och Wilma.


Wilma och Mallis har tokrycket nu när det är så kallt. De kutar och brottas i snön. Bra det, så de håller sig varma, för det kan bli rätt så kallt om tassarna tycker Wilma och hoppar på tre ben. Mallis däremot verkar det inte bekomma alls. Posh springer efter de andra två och leker på någon meters avstånd. Men nu har hon börjat att springa fram och nypa till Wilma i baken. Wilma är ofta den som "brottar" ner Mallis, d v s Mallis lägger sig på rygg och väntar på att Wilma ska attackera henne så att hon kan skjuta iväg henne med alla fyra tassarna. Lilla pitbullmaltesern Posh har liksom tagit stora Mallis under sina vingars beskydd. Det ser himla roligt ut och Wilma ser lite förvånad ut och undrar vad det var som nöp till.


Nyårsafton förflöt sen lugnt. Vår kompis hade med sig sin Foxterrier och han och Wilma brydde sig inte särskilt mycket om varandra. Vi åt en massa gott och drack gott till. På tolvslaget gick vi ner med hundarna i källaren där inte fyrverkerierna hörs och satt där framför brasan och skålade in det nya året.



Människor och hundar som jäser efter god middag.


Jag tycker det har varit jobbigast dagarna före nyår då det har smällt lite då och då. Det är mycket svårare att kontrollera eftersom det kan komma en smäll när man minst anar det. Wilma har vägrat att gå ut på kvällen och hållt sig till sent då jag mer eller mindre tvingat ut henne på en snabb kiss. Tyvärr så verkar det inte som om min träning med fyrverkeri-cd har varit till så mycket hjälp. När vi har varit ute, typ bara ut till brevlådan och det har smällt så har hon sprungit in direkt, men sen verkar hon kunna släppa det snabbt. Vilket ju i alla fall är skönt.


Nyårsdagen var sömning, våra gäster som sovit över masade sig inte hem förrän på kvällen, så det blev ett 24-timmarsfirande. Vi gick i alla fall en kall men skön och välbehövlig promenad i vintersolen.



MÄNNISKOTRÄNING

Det har ju varit så fantastiskt fint nu, kallt men soligt varje dag. Jag och Peter körde lite längdskidor igår. Jag som inte har tränat sedan hedenhös tog det väldigt lugnt och åkte bara 3,5 km. Det är rätt så mycket backar i Velamsund och det kan ju bli lite spännande då många plogar ner för dem och förstör spåren, inte många stilpoäng på den åkningen. Peter drog en repa idag också men jag gick en långpromenad med Wilma istället. Det är fantastiskt vackert nu med all snö och isar som börjar att lägga sig ordentligt. Skönt att komma in i värmen framför brasan också efteråt.


OCH HUNDTRÄNING

Wilma och jag har inte tränat någonting sen snön och kylan kom. Jo, vi har tränat lite på fjärren och lite trix hemma. Jag har ju fått i hemläxa att träna in trix innan kursen är slut. Jag bestämde mig för att shapea in snurrar, alltså helt utan hjälper. Vi har hållit på ett tag nu med att hon blir klickad för först bara en liten huvudvridning och sen mer och mer vridning. Idag hade vi ett litet genombrott då hon snurrade ett helt varv  . Hon gör det lite klumpigt för hon har inte riktigt fått in snitsen och greppat det ännu. Men hon är på god väg och gör i alla fall en snurr. Vi ska ju visa upp fem trix innan kursen är slut + annat vi lär oss på kursen, så vi får ligga i lite nu.



Jag har dessutom tränat på bättre apportgrepp. Målet är att kunna lyfta Wilma i apportbocken och hon ska hålla kvar tills jag klickar eller säger tack. Än så länge tränar vi på gummikampleksak.


2010

Vad övrigt 2010 ska innebära vad gäller hundträning och tävling har jag lagt lite på framtiden. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med Wilma, om jag ska fortsätta att tävla med henne eller bara träna. Jag är inte hundra säker på att hon faktiskt tycker att det är så kul med tävlingarna eller om det bara är stressande för henne.


Naturligtvis så ska det bli fantastiskt roligt att börja träna med valpen och där ska jag träna klickerklokt, träna in en massa lek och göra allt mer grundligt från början. Jag längtar redan.


Mitt första mål 2010 är att få igenom bilen på besiktningen i morgon. Naturligtvis så var vi tvugna att åka och fixa lite grejer på den idag, för det har vi som vanligt väntat med tills dagen innan och då det är skitkallt att stå ute utan handskar. Håll tummarna för att den går igenom nu!

 
 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

3 januari 2010 19:54

Visst kan vi gå i Helenas skog och fika hos henne , om hon är med på det ;P Jag ses gärna tidigt, typ 10 eller 11 :-)

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

3 januari 2010 20:03

Är du intresserad av att träna i ridhus någon sen kväll i veckan eller en helg kväll? Vissa kvällar är ridhuset ledigt efter 19 och (vissa vardagar före 15.00)

Jag har tagit kontakt med bossen på stallet och hon har okejat träning (gratis) om jag ringer och kollar om det är ledigt innan bara. Kan ju vara privatlektioner ibland också.

Eller Nacka kanske har ridhusträning? SSBK har det bara för agilityn verkar det som.


Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

3 januari 2010 22:27

Vad kul att snurren börjar arta sig riktigt ordentligt nu för Wilma... du skall snart se att det kommer att bli snurrigt värre :-)

Bilen går igenom imorgon... finns det något annat alternativ? Ta med dig Wilma så att hon kan charma/distrahera "besiktningsgubben" om det skulle behövas :-)

Kramelikram

http://stadsflattarna.se

 
Helena

Helena

3 januari 2010 22:43

Härligt att det går framåt med hemläxan :-) Ville bara förtydliga för de som läser både din och min blogg att jag och Linn INTE åkte i Velamsund och plogade sönder skidspåren för vi åkte i vår skog där det var helt ospårat så då var vi faktiskt TVUGNA att ploga för att vi inte skulle åka åt pipsvängen helt :-)

Blir väl bra med prommis vid 10 på onsdag med efterföljande fika hos mig. Om ni inte vill ha väldigt mycket fikabröd så behöver ni verkligen inte handla med er nåt! Vi är väldigt glada att få hjälp att äta upp julens sötsaker så vi kan bli lite nyttigare härhemma! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

5 januari 2010 18:40

God fortsättning :)

Vi firade nyår på smällfri plats. På Vishult finns både får, hästar och hundar så där är det tomtebloss som gäller! Men innan vi körde dit hörde vi smällare när vi var inne i stan, hos min mamma. Men vi var inomhus och Asta reagerade inte överhuvudtaget :) Skönt!

Mysigt ni hade det på nyår och vad roligt det är att läsa om allt ni haft för en under det gångna året. Sedan blir jag så sugen varje gång jag läser om din klickerkurs...

Ha en härlig trettonhelg!

http://vitherde.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards