karinochwilma

Direktlänk till inlägg 6 januari 2010

-19° och inget vatten

Av karin - 6 januari 2010 14:55

I morse hade jag stämt träff med Helena/Vilja och Susanne/Pebbles för en promenad. När jag kom upp på morgonen så hade vårt vatten frusit (så är det att bo i en fd sommarstuga ). Helena var lite överraskad och inte helt beredd på att jag kom lite tidigare än vi sagt, för att låna toaletten .


När jag växte upp var det ju inga ovanligheter att det var kallt på vintern. Var det kallare än -16° så fick vi vara inomhus på gymnastiken, annars var man ju jämt ute. Jag har nog vant mig av med kylan numera. Fast jag tycker inte att det är något större problem (annat än när man inte kan spola på toaletten och tvätta sig etc).


Peter hade fixat vattnet när jag kom hem, vi får hoppas att det inte fryser igen under natten. Det är lite svårt att värja sig och jag tycker det är lite svårt att veta vad Wilma behöver. Hon har ett litet täcke som hon har ärvt av Vilja. Vanligtvis har jag inte kläder på henne eftersom hon har så pass tjock päls och underull, men när det är så här kallt vill jag ha det åtminstone i början av promenaden och om vi bara promenerar. Rejsar hon runt med Mallis så tror jag hon klarar sig ändå. Det verkar vara värre med tassarna för hon hoppar ganska tidigt på tre ben. Lösningen är lite kortare men lite fler promenader under dagen, istället för de långa vi brukar ta. Samt att hålla igång hela tiden när vi är ute.


På TV4 i morse filmade de från Café Himmelska Hundar och pratade just om vad hunden behöver på vintern.


http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1427026


Det blev en liten promenad i alla fall trots kylan, och en lång fika efteråt. Det var jättekul att träffa Susanne och Pebbles som vi inte sett på länge, naturligtvis också Helena, fast vi ses ju lite oftare. Det blev mycket hundprat såklart, planer inför kommande år och annat. Susanne har fixat så att vi kan träna i ridhus, det är helt suvveränt. Ska bli spännande att se vad Wilma tänker om det och perfekt också när valparna kommer att kunna vänja dem tidigt vid den miljön och ljud.



I morgon ska vi åka till Eskilstuna och titta på valparna och pussa lite på dem. Ska bli så kul. Måste komma ihåg kameran. Här är lite bilder på dem hos Helena så länge.

 
 
Helena

Helena

6 januari 2010 17:42

TACK för idag......om det ringer på dörren imorgon bitti så vet jag att det är ni och att vattnet är fruset :-) Ni är så välkomna så :-)
Så himla roligt att planera valparnas hemkomst tillsammans med någon som är lika peppad. Ses imorgon. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Lizzieonline ..

Lizzieonline ..

6 januari 2010 18:24

Alltså gissa om man blir avis eller avis på att ni får möjlighet att träna i ridhus :))) för det är ju kanon i synnerhet nu när det plötsligt blivit istid i Sverige !!!

Kram och ha det så bra i valplådan i morgon !!!
PS Hur går det med namnfrågan förresten ???? DS

http://www.lizzieonline.net

 
Maja

Maja

6 januari 2010 23:07

Riktig Godt Nytt År til deg og flokken din! Blir spennende med valp i hus snart!
Ser at dere har det like kaldt hos dere- her kryper gradestokken ned mot-25...brrr. .
Ordner ikke brukshundkubben med fasciliteter for muligheter til innomhustrening-her har vi iaf muligheten til å oppsøke ridehus.(jeg gjør det bare sjelden-siden vi oftere benytter oss av mulighetene til hundekjøring og å leke lavinehund i snøen, he he.) Virker så rart-Sthm området må jo ha masse medl. som burde være intr i det. Aj, lykke til med vannet-bra du har en snill nabo(?) du kan oppsøke!:)

http://majas-skriblerier.blogspot.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

7 januari 2010 00:13

Brrr... vad kallt vi har det, men friskt och härligt ändå på något vis och idag tittade solen fram lite och det blev så vackert till på köpet.

Hoppas vattnet håller sig rinnande framöver.

Ha en mysig dag i E-tuna imorgon :-)

http://stadsflattarna.se

 
Annika o Diesel

Annika o Diesel

7 januari 2010 08:53

Lite nyfiken....vilket ridhus har ni fått tillgång till? Låter ju helt underbart! Kanske man får häng på någon gång?
Jag har i alla fall plogat upp en plan nere på Nacka om ni vill träna utomhus. Visserligen kom det lite snö i natt, men bara några cm, så det funkar nog att träna där fortfarande. Kram

http://www.annikashundar.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Skapa flashcards