karinochwilma

Direktlänk till inlägg 10 januari 2010

Första ridhusträningen

Av karin - 10 januari 2010 11:01

I morse vaknade jag med ett ryck när klockan ringde 6.30 Susanne hade fixat en ridhustid åt oss tidigt på morgonen  .


Wilma har aldrig satt sin fot i ett ridhus tidigare och tyckte det var väldigt spännade. Hon var nog extra uppe i varv eftersom vi inte har tränat seriöst på två månader   . Susanne skulle köra platsliggningar med Pebbles. Men jag kände att Wilma var så uppe i varv + att det var en ny miljö så det inte var så bra att börja med. Med tanke på att hon börjde sätta sig upp efter hundpåhoppet i höstas, och jag inte har hunnit träna så mycket så tyckte jag det var att utmana ödet.


HÄSTSKIT + FOKUS

Istället började vi med lite kontaktövningar, stillastående fot. Wilma hade nämligen upptäckt något som hon tidigare aldrig har brytt sig om, HÄSTBAJS! Vi har hästar som går och bajsar här hemma på vägarna och vi lägger hästskit i trädgårdslandet. Något hon aldrig har brytt sig om. Men nu var det som hon upptäckte ett helt smörgåsbord av välsmakande pluttar överallt. Vi tränade på att inte kolla in/försöka fiska åt sig av läckerbitarna. Det är dessutom första gången jag använder hästskit som retning. Jag lade ner Wilma och droppade (torra) skitar runtomkring henne och belönade henne för att fortsätta fokusera på mig. Vad gör man inte för konsten?!


RUTAN

Rutan hade Wilma glömt bort helt + att när jag riktade upp henne och visade på rutan så blåstirrade hon på alla knöpar istället  . Jag började om och ställde mig två meter ifrån. Sen kunde vi backa ut till fullängd.


APPORTEN

Apportbocken har jag tränat hemma att Wilma ska ta och hålla, t o m fast jag lyfter henne i den. Nu gick det bra fast jag hade Pebbles apportbock. Men sen när jag började kasta den så kom det ju strö/jord på den som fastnade i dregglet och då blev den mycket läbbigare att ta i munnen. Tränade detta på nära håll och körde sen två riktiga apporteringar. Farten ut och in var jättebra, upptagandet och avlämnandet likaså, ingångarna sådär. De får jag träna på separat.


FJÄRREN

Fjärren var inga problem. Susanne höll på och sparkade på sargen och Wilma var ju tvungen att kolla in det lite grann. Jag lade ner henne så att hon såg Susanne så att det skulle bli lite enklare. Alla skiftena i fjärren gick bra, hon hade några långsamma lägganden.


INKALLNING MED STÄLLANDE

Körde med bara ca 10 meters mellanrum och kallade in. Wilma stannade bra.


För oss var detta lika mycket en första träning i att var i ridhus som faktisk träning av momenten. Förutom hästskitarna så verkade Wilma inte särskilt berörd. Nästa gång får vi släpa med oss någon som kan vara störning (Helena?!). Jag är på det stora hela nöjd med vår insats idag. Och med tanke på att det var så länge sedan vi tränade så kan jag inte begära så mycket. Även om momenten ska sitta så är det ju lite av en färskvara. Wilma var i alla fall väldigt taggad och tyckte det var kul   .

 
 
Helena

Helena

10 januari 2010 11:57

Undrar bara om Susanne var arg eller varför hon sparkade på sargen?! Eller fick hon ta vårt jobb idag och vara störning? Pudelen och jag följer gärna med och agerar störning nästa gång :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

10 januari 2010 12:36

Hahaha... "undrar bara om Susanne var arg eller varför hon sparkade i sargen" :-) Helena är för rolig!

Det kan vara bra att ha någon som går på läktarn och som har koll på platsliggningarna så om Helena vill följa med så är ju det toppen.

Tack för idag!

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena

Helena

10 januari 2010 13:56

Vilken cool spark en sån vill jag också ha. Jag var ju inne på en sån där kickbike också :-)

Ja om ni skulle haft med mig imorse kl 6.30 så hade ni nog fått "släpa" med mig, hehe!

Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Lizzieonline ..

Lizzieonline ..

10 januari 2010 22:13

Duktiga ni är som stiger upp i ottan för att frysa i ett ridhus ;)) Jaja, jag är väl avis på att ni har tillgång till sån lyx då * harkl * !

Kramen från oss som fortfarande letar efter dylik " bekvämlighet " :-))

http://www.lizzieonline.net

 
Helena

Helena

11 januari 2010 14:28

3 veckor imorgon ...eller 22 dagar....vilket låter kortast :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

11 januari 2010 22:45

Vad superbt att kunna ha tillgång till inomhusträning... hästskiten var säkert bara nyhetens behag eller så kanske du glömt att ge henne frukost innan ni åkte hemifrån i gryningen!

Kramelikram

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards