karinochwilma

Direktlänk till inlägg 23 januari 2010

Första riktiga träningen på läääänge

Av karin - 23 januari 2010 18:03

Idag åkte jag och Wilma till Nacka BK, för första gången sedan innan jul! Vi upptäckte att kommunen har gjort delar av appellplanerna till avstjälpningsplats för all snö som snöröjningen tagit bort runt om i kommunen. Det var 3 meter höga berg av snö. Det lär ta låång tid att smälta och jag kan tänka mig att appellplanerna som i vanliga fall på våren är plaskblöta, nu kommer att vara rena rama simbassängerna :-(.


Vi var i stort sett ensamma på klubben med undantag för några som promenerade (med hund som sprag lös och naturligtvis kom och avbröt vår träning). Wilma var taggad och tyckte det var jättekul. Hon hade några hjärnsläpp där hon inte kunde låta bli att lukta på kissfläckarna i snön.


FRITT FÖLJ

Jag körde några korta sträckor med vändningar, halter och språng marsch. Wilma höll position och var väldigt alert. Det kändes ungefär som på sista tävlingen då jag fick ganska bra poäng på fria följet.


RUTAN

Wilma satte alla skick klockrent :-) Jag provade att testa henne och satte ut en avståndsbelöning ca 5 meter på sidan av rutan. Då blev det lite svårare och dragningen fanns där till belöningen. Men hon visste att det var till rutan hon skulle, fast hon först stannade precis innan och fick ett ut-kommando. Följande gånger vi körde sprang hon jättefint mitt in i rutan och fick sen springa till avståndsbelöningen. Nu ska jag länga tiden hon måste stå i rutan innan klick lite mer och träna in att hon ska stå kvar medans jag går mot rutan.


INKALLNING MED STÄLLANDE

Detta är fortfarande vår akilleshäl. Wilma tar alldeles för lång tid på sig att stanna. Idag testade jag att gå bara 7-8 meter emellan oss och kallade in. Det gick bra. Sen längde jag avståndet och ju mer jag länger dessto svårare blir det. Jag tog bollkastaren och försökte gömma den så gott det gick. Om hon stannade långsamt sa jag "tokitok, oj oj vad tokigt det blev" med ömkande röst och lämnade min position utan att ge belöning. Tidigare har jag ju inte vågat att låta bli och belöna t o m halvdana ställanden eftersom Wilma då har lagt av att försöka. Men idag kände jag att jag kunde pressa henne lite mer. Det blev faktiskt lite bättre efter hand. Sista försöket hade vi ca 14 meter mellan oss och Wilma stannade med bara något steg, så jag kände mig nöjd.


APPORTEN

Jag körde några korta apporteringar först bara för att få bra ingångar. Wilma slarvar lite och sätter sig snett när hon har apportbocken i mun, som om hon inte tycker att hon får plats att sitta nära. Jag har ju tränat på att hon ska hålla fast apportbocken fast jag tar tag i den och bara släppa på mitt kommando. Det fungerar jätte bra nu. Sista skicket var en riktig apportering och den gjorde hon jättebra (satte sig kanske fortfarande lite långt ut), och släppte inte förrän jag kommenderade släpp.


FJÄRREN

Fungerar bra. Jag stog på kanske 8 meter och alla skiften gick bra.


HOPPET

Gjorde bara ett hopp och det fungerar som det ska.


PLATSLIGGNING

Vid första försöket dök det helt plötsligt upp någon ur skogen och det blev för stor störning för Wilma som var tvungen att kolla in schäfern som kom. Jag gick fram och lade om henne, gömde mig i kanske 1,5 min och berömde henne sen massor med godis och lek. Denna träning har vi fått backa massor i eftersom hon helt plötsligt känns mycket osäkrare. Jag kommer att gå varligt fram och har börjat att träna detta lite inomhus hemma. Jag vill att hon ska veta bombsäkert vad som gäller och kunna slappna av. Inte lätt när man är en som ska ha koll på allt.


På det stora hela kändes det väldigt bra och Wilma hade en härlig attityd till träningen. Det märktes att hon verkligen uppskattade att få jobba lite med mig och var heltaggad att jag äntligen lekte med hennes snörboll.


Mitt nyårslöfte att bli mer strukturerad och ordningssam ledde till att jag igår sparade om de inlägg där jag har filmer med. Nu kan man gå under kategori "film" och titta på gamla filmer. Lite kul att se vad vi har gjort och om vi har blivit bättre på något under resans gång :-)

 
ANNONS
 
Helena

Helena

24 januari 2010 08:06

Heja Wilma!!!! Ett litet uppehåll var visst bara bra :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

24 januari 2010 09:55

Kul att det gick så bra, duktiga Wilma (och Karin).
När jag har tränat platsliggning (dold) i ridhus har jag gjort så att det första jag gör i ridhuset är platsliggningen, så Pebbels har vant sig och går in och lägger sig av sig själv typ.
Hon är så avslappnad att hakan åker ner i backen på bara en halvminut. MEN det är utan större störning. Jag har ju bara tränat med människor och hästljud och lite sparkar i sargen. Men tanlen är att jag alltid gör så när vi kommer till len apellplan eller ridhus så hon vet liksom om det. Jag måste göra så här överdrivet tydligt i början för det är vårt mest osäkra moment, tänkte att det kanske funkar på Wilma också?

Hör av mig om jag får tag i någon idag.

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena

Helena

24 januari 2010 17:51

Jag har köpt varsin lååång pälsboa idag på REA på Lindex som jag tänkte vi skulle ha på oss när vi tränar hund, hehe eller jag menar ha som kampleksak :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

24 januari 2010 18:11

Duktiga ni är som pallrar er iväg!
Ja, ni kan ju testa att smälla ballonger. Idag när vi var ute på promenad smällde hon 4 st. Inomhus är hon nästan lite för het och har börjat skälla när det tar tid för mig att blåsa upp den. Hon ser att jag lägger godsaker i den :) Funderade på om det kanske ändå var för att hon tycker att det ändå är lite äckligt så jag filmade samtidigt. Men det verkar inte så. Hon tvekar aldrig att bita i den, viftar glatt på svansen och stannar inte när den smäller. Förutom en gång då kulorna flög ända in i rummet intill :D
Hum, spikpistol... Låter den som ett skott eller som när man hamrar på trado sätt?

http://vitherde.wordpress.com

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

24 januari 2010 18:12

Hahaha, vad tokigt jag skriver :)

http://vitherde.wordpress.com

 
Helena

Helena

24 januari 2010 20:31

Ja snacka om att vara en lipsill....jag kunde inte prata mellan sångnumren för då hade jag börjat störtböla....när min mamma sa att en flicka hade bra röst kunde jag inte svara utan kunde bara nicka.

Snyggast på måndagsjouren kommer vi bli med likadana hundar och likadana boor :-) Kram kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

24 januari 2010 20:45

Aha, då kanske en spikpistol ska inhandlas... Som steget innan apportkastaren ;)
Ja, jag lät Asta smälla första själv. Var noga med att hon skulle se att jag stoppade godsaker i den innan jag blåste upp den. Blåste den inte full, men ändå så mycket att den smällde och inte bara pös. Trodde kanske att hon skulle bry sig lite men började direkt leta efter godsakerna. Var helt inriktad på dem, visste ju att de fanns där någonstans. Sa också när jag lämnade den till henne att -Nu smäller det, pang! Vet inte om hon lyssnar på det eller bara är koncentrerad på att få tag i godiset. Tänkte att jag kanske skulle kunna använda det när vi blir överraskade utomhus med riktiga skott. Vem vet, värt att prova :)
Lycka till!

http://vitherde.wordpress.com

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

24 januari 2010 21:16

Ni bara måste filma när ni kampar om boan ;))) iklädd boa :-))

Kramizar
PS Kuuul att det går framåt med sjumilakliv på lydnaden nu ! DS

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Jenny och Qing

Jenny och Qing

24 januari 2010 21:45

Kul att läsa om din träning då jag själv älskar lydnad och likadant min hund=) Lycka till!!!!

http://www.qingsperspektiv.blogg.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

24 januari 2010 22:13

Vilken braig träning!

Hoppas verkligen att det inte blir så att Wilma behöver träna vattenapportering framöver... men kanske lagom bra vattenträning för valpisarna :-)

Ha en bra vecka!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se