karinochwilma

Direktlänk till inlägg 25 januari 2010

Wilmenlund älskar vinter och jag älskar Wilmenlund

Av karin - 25 januari 2010 16:54

Idag var vi nere och tränade på Baggensfjärden - världens största appellplan tror jag. Isen är perfekt för hundträning nu. Platt, lite snö så man inte halkar och stor så att man inte kan kasta bollen upp i något träd eller så.


RUTAN

Vi började med rutan och Wilma fortsatte att springa rakt in i den. Ja utom den gången då hon strax före slängde sig på marken och rullade i snön som bara en riktigt stollig hund kan göra, för att strax därefter blixtsnabbt resa sig upp som om inget hade hänt och säga "ja! rutan!". Inte så tävlingsmässigt kanske, men vad kan man göra annat än att älska sin lilla stollare .


Jag provade att få henne att stå kvar medans jag går emot rutan för att hämta henne, vet inte om detta är nödvändigt på tävling? Eller om det ger bättre intryck hos domarna? För att få Wilma att stå kvar så måste jag korta avståndet till bara ca 5 meter för att hinna gå dit innan hon har börjat röra sig mot mig. Nu börjar hon att bli så säker på att det är rutan hon ska till så det gör kanske inte så mycket att hon inte får klick och belöning på en gång för att hon sprungit ut dit.


INKALLNING MED STÄLLANDE

Jag började med 10 meter mellan oss och Wilma stannade jättefint. Sen längde jag till 16 meter och då förflyttade hon sig säkert 3 kroppslängder innan hon stannade. Jag backade till 14 meter och fick lite mindre steg efter kommandot. Jag tänker fortsätta att ligga mellan 10-12 meter ett tag tills jag känner att hon har förstått att det är stopp på stället som gäller.


FJÄRREN

Från ca 8 meters avstånd fungerade bra.


APPORTEN

Gjorde 3 tävlingsmässiga kast och Wilma satte alla tre  .


FRIA FÖLJET

Det är verkligen kul att köra fria följet nu, tänk att det var mitt hatmoment för ca 1 år sedan.


LÄGGANDE UNDER GÅNG

Inga problem.


Nu är det platsliggningen (och det allt annat vi måste fila mer på) som vi måste öva rejält på och det med flera andra hundar. Jag ville inte låta henne ligga i snön idag eftersom jag tyckte det var lite kallt.


Lelle pensionär har satt upp en lapp nere vid sjöpaviljongen som visar solens upp- och nedgång under året. Mellan 1/2 och 21/2 skiljer det ca 50 minuter på när solen går ner. Vi går mot ljusare tider!  


Kollade på "En annan del av Köping" igår. Kan man annat än att älska Linda?! Positivare människa får man leta efter. Hon fick ingen romantisk middag med ljus och räkor, utan en bilbingo - men det gick bra det med :-) Hon har många kloka ord också att dela med sig av.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

25 januari 2010 19:11

Klart man måste ta en liten rullning när livet leker och snön är så härlig :-)

Håller med dig om det du skriver om Linda, hon är för härlig och när Mats glömde att ta med henne til datakursen så funderade hon bara lite på hur han tänkte där :-) Men hon fick ju iallafall lite kvitto på att han älskade henne och så och att han ville var ihop och så, även om han inte tittade henne i ögonen!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

25 januari 2010 20:59

Jag hoppas att brorsan är lite mer romantisk än Mats i alla fall....;)
Kram Anna

http://www.anna-lindkvist.bloggagratis.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

25 januari 2010 22:04

Jag har samma problem som du när det gäller rutan. Pebbels börjar gå mot mig när jag kommer gående. Är det inte så att hunden ska stå tre sekunder och sedan när de säger hämta hunden så får man gå och hämta den eller kalla i den?
Jag är väldigt osäker på vart momentet tar slut.
Kan vara en bra idé att ta reda på :-)

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

25 januari 2010 23:55

Ha ha, ja hon är allt en stollare Wilma men så mycket glädje hon ger, förstår att du älskar din lilla tjej.

Så härlig träningsplats och resultatet inte helt fel det heller.

Idag gjorde Walle sitt bästa rutan-resultat någonsin, full fart framåt (kände inte igen honom, trodde jag fått fel hund med mig ut) och klockrent stopp... blev jag glad eller blev jag glad för att inte tala om vad Walle blev!

Kyliga Malmö-hälsningar

http://stadsflattarna.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

26 januari 2010 07:54

Härligt med ömsesidig kärlek :-))) och visst är det kärt med en inrutad lek .. *fniss* , eller !?
Förstår inte varför jag inte kallat viss liten odåga för Ruter Ess för en "dam" med ruter i som gillar att busa i just rutor kan man väl iaf påstå att hon gör !

Välkommen in i lydnadsnördsgänget förresten, nu när du tom fritt följer Stollarens walkaround på plan .. WOW !

Kramizar från en som nog är kronisk nörd på just det området :-))))

Snart ska jag förresten åka och hälsa på söta små stollarvalpar :-)))

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Annica

Annica

26 januari 2010 09:42

Man kan få komma med önskemål o ranka namnen.. Om det blir så?? Inte säkert ;-)

http://www.ryegates.se

 
Helena

Helena

26 januari 2010 12:03

I regelboken står det att momentat är avslutat när tävlingsledaren beordrar föraren att hämta hunden och då borde det ju vara fritt fram att göra som man vill i det fallet men det verkar inte osm om alla domare är medvetna om hur det står så för att vara på den säkra sidan skall man kanske träna dem på att bli hämtade :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Gunilla & CO

Gunilla & CO

26 januari 2010 14:21

Vilket bra pass :) Tänk att ett hatmoment kan bli, ett om inte favoritmoment, så nästan. Tänker så om våran apportering :)
Helena har rätt när det gäller reglerna. Tycker trots det att man kan tänka lite längre :) I nästa klass ska man gå mot hunden, som då i och för sig ska ha lagt sig ner (på kommando). Så förläng först tiden innan klick, fortsätt med att ta något steg osv. Utmana henne som om det vore ställande under gång eller vanligt stå/stanna - det behöver ju till en början inte ske i rutan :)

http://vitherde.wordpress.com

 
jenny och qing

jenny och qing

26 januari 2010 17:48

Haha visste du inte att skottkäran är det nya hindret=)

Låter som en toppenträning! Lycka till!

http://www.qingsperspektiv.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se