karinochwilma

Direktlänk till inlägg 30 januari 2010

Andra gången i ridhus

Av karin - 30 januari 2010 18:24

I morse gick vi upp tidigt igen för att träffa Susanne och Pebbles och träna i ridhus. Passade väldigt bra eftersom det nästan var -18° när jag klev upp. När det är så kallt så går det ju inte att ta några längre promenader och då är det ju perfekt att kunna springa av sig lite inomhus. För Wilma var det andra gången i ett ridhus och det var stor skillnad på hur hon agerade mot första gången. Hon var inte alls lika tittig och stissig. Förra gången fick hon ju smak på hästskit och nu högg hon in det första hon gjorde  . Men under momenten gjorde hon inte ens en tillstymmelse till att försöka äta, alltid något  .


Lite senare var vi på födelsedagskalas för Peters systerson. Det var inte bara Tobias som fick paket. "Valpen" fick en snuttefilt i present. Den hade passande nog fyrar som motiv. Det blir en riktig seglarhund    Tack för fin present!


DAGENS TRÄNING:


PLATSLIGGNING

Vi började med en gemensam platsliggning som blev nästan 3,5 minuter lång. Båda hundarna låg stilla kvar. Jag var rädd att Wilma kanske skulle börja att sniffa runt, men enligt Susanne så låg hon som en sfinx hela tiden.


RUTAN

Idag körde jag rutan först från kanske bara 5 meter och satte en avståndsbelöning utanför. Jag vill ha Wilma att stå kvar tills jag har gått fram till henne efter avslutat moment. Fram till nu så har jag bara räknat till 3 sekunder och sen klickat och då springer hon och möter mig. Om jag har väntat 5-6 sekunder så har hon börjat att röra sig, ungefär som om hon provar om det är något annat jag vill att hon ska göra. Genom att få henne att stå kvar tills jag kommer till henne så tror jag att momentet blir säkrare då hon förstår att det inte är slut förrän jag är hos henne.


Första skicket var hon på väg mot avståndsbelöningen så jag fick avbryta henne med ett "öp, öp!". Följande skick gick bra och jag längde avståndet ut till 8 meter.


INKALLNING MED STÄLLANDE

Jag hade ett kortare avstånd, ca 12-14 meter mellan oss och Wilma stannade bra 4 gånger av 5. Farten är något långsam, men jag tycker inte att det gör något i nuläget, för på tävling tror jag att hon axar lite mer. Jag ska fortsätta så här och bara länga avståndet successivt.


LÄGGANDE UNDER GÅNG

Det var perfekt att ha speglarna i ridhuset att gå emot, jag såg precis hur Wilma lade sig och hur hon såg ut efter att jag lämnat henne. Det vore kanon att ha stora speglar på brukshundsklubben också. Det vet jag att de har ute på Ekerö, kanske att föreslå för Nacka BK.


FRIA FÖLJET

Jag tycker att det känns riktigt bra nu. Vi hade några slarvigare vänstersvängar. Jag kanske får köra lite boxen igen. Men t o m språng marsch känns bra, där har Wilma tidigare seglat iväg lite och sprungit före mig. Även här vore det ju kanon att ha stora speglar.


FJÄRREN

Lite långsamma skiftningar men 100% utdelning.


APPORTERING

Här måste vi träna mer på ingångar. Vid vanlig inkallning sätter sig Wilma rakt och fint, men med apporten i munnen sätter hon sig snett. Som om hon inte tycker att hon får plats.


Jag är på det stora hela nöjd med ridhusträningen. Nu skulle vi behöva någon som klampar lite på läktaren och kanske applåderar. För det tror jag blir en utmaning.

 
ANNONS
 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

30 januari 2010 20:03

Tack för idag :-) Javisst vore det nice med speglar på klubben!!! Jag tycker att vi ska undersöka huset på Nacka och kolla om man kan fixa till det. Kan ju bli vårat sommarprojekt ;P

Jag ska också backa lite med rutan som du tipsade om, och bara köra 5 meter och träna på att stå kvar.

Har kikat runt på filmer nu idag och det är många hundar som springer ur rutan när matte/husse går och hämtar och de har delat ut 10 poängare ändå.

Jag tror dock att Pebbels behöver lära sig att stå kvar i rutan oavsett, momentet blir tydligare för henne då.

Hur går det med namn...valpen är ju hemma om några dagar. :-)

Ps. Det är okej att döpa den till Susanne :o

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

30 januari 2010 20:52

Förresten, läste på fejjan att dupluffar etologi. Vilken kurs håller du på med? Är det Människan och Rovdjuren som du har hoppat på?

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

30 januari 2010 20:53

inte pluffar....pluggar!

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

30 januari 2010 22:50

Tänk att vissa saker får "dom" smak för direkt och glömmer aldrig bort, andra saker gillar dom inte... och glömmer mer än gärna bort hur det skall vara :-(

Vad skönt/bra att ni kan träna inomhus... här lär det bli ofrivilligt lydnadsträningsuppehåll ett bra tag framöver verkar det som.

Jag har en kompis som tränar lydnad i ridhuset samtidigt som hästarna är där och tränar på sitt... ha ha jag kan bara se de mina i samma situation :-)

Kramizar

Ps. vi är oxå jättenyfikna på vilket namn det blir

http://stadsflattarna.se

 
Pavlina & Seykal

Pavlina & Seykal

31 januari 2010 11:33

Jättebra idé med speglar på Nacka BK, hoppas dom vill göra något sånt:)
Var tränar ni i ridhus? Finns något sånt i Nacka man får vara i?
Lycka till med lilla valpen, vad ska hon heta? :)

http://eahunddagis.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se