karinochwilma

Direktlänk till inlägg 6 februari 2010

Mina fina tjejer

Av karin - 6 februari 2010 12:50

 


Wilma börjar att vänja sig  . Även om hon inte är någon lektant så är hon väldigt tålmodig. Mig gör det inget att de inte leker tillsammans, det hade naturligtvis varit roligt. Men är de bara nöjda med varandras närvaro och finner trygghet i det så är jag nöjd. Det finns andra hundar som Miso kan röja runt med. Wilma har visat att hon inte uppskattar när Miso är för våldsamt närgången och Miso verkar förstå det. Sen kan hon ju inte låta bli att testa gränserna ibland . Som idag när hon snodde Wilmas leksak. Det syntes så väl att hon visste att hon tog en chansning, och den gick hem!   Wilma lät henne ta leksaken och Miso sprang triumferande med den in i buren. Dit springer hon med det mesta. Husse uppskattade dock inte att hans träsko försvann... .



 

Jag vet inte om Wilma tyckte att det var en så bra idé att kartongen kom med upp i biabädden, men hon låg stoiskt kvar när Miso bökade runt.


I morse tränade jag och Miso med en del av hennes mat. Jag har kommit på mig själv med att belöna för mycket med godis. Min tanke var ju att få till en bra lek med Miso, även som belöning efter klick. Redan nu märker jag att hon förväntar sig godis och inte lek efter klicket. Det är så otroligt lätt att man fastnar i godisträsket. Jag vill ju ha en hund som är lätt att belöna med allt!


 


Vi mötte husse och Wilma som varit på långpromenad på morgonen. Miso vill gärna ranta med Wilma och nöjer sig inte med att sitta i ryggsäcken. Men jag försöker att få henne lugn så att hon kan acceptera att hon måste varva ner och efter ett tag brukar det gå. Men sen när hon har dåsat en liten stund så sprattlar det i de små tassarna och hon måste få springa av sig.

 
 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

6 februari 2010 13:28

Nu ska ju inte valpar busa med för stora vuxna hundar, men eftersom Pebbels är en så försiktigt tjej så hälsar hon att hon gärna ställer upp som lektant! :-)

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & CO

Helena & CO

6 februari 2010 17:13

Vilka gosiga bilder.....ser faktiskt ut som om Wilma tycker det är lite mysigt :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Anna&Odjuren

Anna&Odjuren

6 februari 2010 17:38

Åh vilka söta bilder!! :) Wilma kommer säkert att leka med henne efter ett tag, iaf när Miso blitt lite äldre :)
Det som är lite bra när Wilma inte leker med henne, är ju att du blir så mycket bättre att leka med, inget som konkurerar lixom! :)
Ha en kanon helg!

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

 
Marion

Marion

6 februari 2010 20:50

Gud vilken liten sötnos! Synd att hon inte ska med till kursen i slutet på februari, då hade Eim säkert ställt upp som lekkamrat :).

Leken kommer säkert, Eim ser nästan lite besviken ut nu när det kommer godis istälet för en kampleksak. Jag skulle dock önska att han uppskattade båda belöningarna lika mkt, det går ju snabbare att belöna med godis vilket kan vara bra i vissa lägen.
Hur har det gått med tenta och kriterieplanerna?
Vi ses snart!

http://fluffhunden.wordpress.com

 
Agneta & Tyra

Agneta & Tyra

6 februari 2010 21:59

De verkar ju trivas jättefint tillsammans, ligga nära och mysa! Leken kommer nog igång så småningom, hon tycker säkert att Miso är för liten ännu..... he hee

Kram

/Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

7 februari 2010 09:24

Alltså sickna sötnosar ! Men har du gjort som Baloo och gått direkt på knock eftersom båda är golvade :-) !?
Eller har du försökt lära dom att det enbart är att sikta på tian som gäller * harkl * åsså gick dom ner för räkning istället ;)))

Kramizar från oss, som iaf inlett segelsäsongen med att trampa vatten :- ))) ( iaf en av oss ) även om det bara var i ett "akvarium " men Lizzie trodde nog nåt annat när flytisen skulle på ;)

http://www.lizzieonline.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards