karinochwilma

Direktlänk till inlägg 8 februari 2010

I morse hände något hemskt

Av karin - 8 februari 2010 14:21

Jag var ute med Wilma och hade Miso i ryggsäck på magen. Men så vaknade hon till och ville ur så jag tänkte hon kunde få gå en liten bit. Hon är ju oftast runt benen på en så det gäller att hålla koll. Men så under en mikrosekund så släppte jag fokus på henne och då snubblade jag först på henne och trampade sen. Hon hoppade på tre ben och skrek som en stucken gris. Jag blev livrädd och kände igenom henne. Tyckte att benet kändes annorlunda. Jag lyfte upp henne i ryggsäcken igen och hon var helt stilla och gnydde bara lite. När jag kom hem släppta jag ner henne på golvet och hon haltade, men verkade ändå pigg. Ringde direkt till Nacka djursjukhus som tyckte jag skulle komma in på en gång och kolla för säkerhets skull. Innan vi åkte dit fick Miso äta och hon glufsade i sig allt. När vi kom dit så kissade hon och vi gick in. Inne hos veterinären fick vi vänta en stund och jag satt och lekte med henne på golvet. Då märktes det ingenting. Sen kände veterinären igenom henne och sa att hon var jättefin och att hon inte kunde känna något alls (förutom att hon hade vassa bissingar). En lättnadens suck! Gud, vad jag var olycklig. Det kändes som om jag hade trampat hårt eftersom jag snubblade och inte hade balans. Det var nog en liten ängel som ville oss väl där.


Veterinären sa att hon hade tagit emot någon slags kamphund en gång som ägaren hade ramlat på. Hunden hade inte sagt ett pip och ägaren trodde inte att det hänt något. Men så började hunden att halta och då visade det sig att ägaren hade landat med knät på höften och att den hade brutits. Men en sån hund visar inte att den har ont. Då är jag faktiskt glad att de skriker som galningar, då är man i alla fall mer vaksam.


När vi sen kom hem märktes ingenting och Miso var lika glad som vanligt. Vi har busat lite och tränat lite på kontakt, handtarget och pallen. Jag är så otroligt tacksam att det gick bra med lilla benet.


 


På eftermiddagen gjorde jag sällskap med grannen som skulle ut med sin hund. Jag fick en vagn av henne som jag kunde lägga Miso i. Först var det ingen hit alls men sen somnade hon och sov gott under hela promenaden. Grannens 10-åriga dotter och hennes kompis tyckte det var fantastiskt roligt att dra hund i barnvagn så då slapp jag det också ;-)


Wilma var så rolig för hon sprang fram och kollade ibland att Miso låg där. Det är noga att hela flocken är med (hur oönskade de än är till att börja med ;-). Miso kryper gärna upp hos Wilma och ligger så nära hon kan. Jag tror att Wilma tycker att det är riktigt mysig, för hon går och lägger sig i sin bia även om Miso ligger där först. Eller också är det för att hon inte ser henne eftersom bian och fällen är svart. Ibland måste jag känna efter med handen om det ligger en liten svart hund där också :-)



Det är dock inte så länge till som de kan ligga tillsammans i Wilmas lilla bia. Idag hos veterinären vägde jag Miso och hon har gått upp 1 kg sen hon kom hit. Nu väger hon 5,3 kg. Inte undra på att jag har ont i ryggen.

 
 
Anna&Odjuren

Anna&Odjuren

8 februari 2010 15:03

Kan tänka mig att du blev nervös! Hjärtar blöder ju nästan när de små skriker så dant... Men himla skönt att det gick bra! :)
Hihi liten Miso väger 2 hekto mindre än Tora gjorde när vi fick hem henne! Oj så fort de växer! Ibland saknar jag att ha en liiiiiten o väldigt formbar valp! Men det är så jäkla kul att se när de växer upp och man ser att de blir allt det där man hoppats på! :)

Riktigt kul att följa liten Miso, och dig och Wilma oxå så klart, här i bloggen! :)

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

 
Anna

Anna

8 februari 2010 16:02

Skönt att det gick så bra med Miso!
Ja, det där med kamphundar som inte säger till känner jag igen. Det berättade veterinären för oss när vi var på första besiktningen att det är svårt med såna hundar att veta vad dom känner, för dom är inte vana att gnälla. Med tanke på Cliffs artros. Men han haltar ju ibland, så jag hoppas att han inte har ont annars....
Pussa djuren från mej!

http://www.anna-lindkvist.bloggagratis.se

 
Anna&Odjuren

Anna&Odjuren

8 februari 2010 17:07

Ja, de från RuffWear gillar jag! Hoppas på att att kunna köpa en sån när vår nuvarande blivit såld :)

http://www.odjurenochanna.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

8 februari 2010 17:12

Iiiih , vad läskigt!! Jag förstår att du blev rädd. Väldigt bra gjort att åka till vet. utifall att. Skönt att det inte var någon fara! Roligt att Wilma tycker om syrran mer och mer :)

Som jag skrev till Helena; jag ses gärna och pussar på er valpisar om ni har tid någon dag.

Smart med barnvagn förresten, du kanske kan köpa en egen billig på blocket så att du slipper bära så mycket?

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

8 februari 2010 17:59

Ja, jag jobbar ju.... trist, men sant. Vad sägs om helgen efter denna, har ni något bokat då? Vi ska på dop nu på lördag och eventuellt till Håbo på söndag (mycket tveksamt) men helgen efter har jag inget bokat.

Kram



http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena

Helena

8 februari 2010 19:16

Så himla skönt att allt gick bra med syrran! Det är så läskigt när de hela tiden är runt benen på en. När Elias har ett gäng grabbar härhemma är jag jättenervös att de inte skall se när hon far runt benen på dem, det är ju så olyckligt om det händer nåt. Idag när vi var ute sprang Lystra efter ett par som kom gående och jag fick ropa till dem att hon var i hälarna på dem så de inte skulle råka trampa. Kram kram ska bli kul att miljöträna imorgon.

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & co

Helena & co

8 februari 2010 23:06

Jag vägde Lystra idag efter att jag pratat med dig och hon hade också gått upp exakt 1 kg, från 4,1 till 5,1 :-) Hittar du dit vi ska imorogn eller ska jag skriva ut en karta? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

9 februari 2010 20:23

Oj, vad nervös jag blev när jag såg överskriften... jag tror aldrig jag har läst ett inlägg så snabbt bara för att få veta att att allt gått bra :-)

Så go Miso är där hon sitter i ryggan i vagnen.

Helt klart är att Wilma börjar att gilla läget.

Finns det hjärterum så finns det stjärterum... dom kommer säkerligen att knö ihop sig i bian även framöver!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Helena & co

Helena & co

9 februari 2010 20:27

Fick ett ryck när jag kom hem och letade och letade och letade och skam den som ger sig!! Jag hittade pälsboorna :-) Både Vilja & Lystra blev helt tokiga :-) Skickar med den med Perra imorgon :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

9 februari 2010 22:11

Åh vad skönt det gick bra!! Läskigt sånt där :-) Hade en valp för många år sedan som grannpojken ramlade över, hon fick ha gips i ett par månader och det var INTE kul!! Är också rädd trampa på de tre här hemma, deär runt benen hela tiden.

http://ww.ryegates.se

 
anni

anni

11 februari 2010 21:14

Hej! Vet precis hur det är att ha svart hund o svart bia, ibland får man kolla vart man sätter fötterna :-)

Det där med ryggont är ju inte heller så kul, har en "liten" 14 veckors valp på nästan 20 kilo så det känns ju i ryggen efter att man burit en stund ;)

Ha det bra!

http://www.anniochzoya.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

19 februari 2010 23:28

åh gud jag hade blivit orolig jag med!! Men tur att de inte var något allvarligt!

SV: haha jo jag har märkt det ;) Ska skaffa en RIKTIG aktiveringsleksak :)

http://www.lisaochzorro.webs.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Skapa flashcards