karinochwilma

Direktlänk till inlägg 20 februari 2010

Miso- och Wilmaträning

Av karin - 20 februari 2010 19:38

Wilma och Miso, dryga 10 veckor, 6,6 kg


Idag på morgonen hade jag och Miso lite allmän träning av allt möjligt. Vi började som vanligt med hantering. Idag klippte vi alla klorna och tittade på tänder utan några problem. Sen tänkte jag prova att få in en snurr. Igår började vi träna att titta åt sidan. Miso är så söt när hon slänger sitt lilla huvud åt sidan och snabbt tillbaka för att se om det var rätt. Efter en stund så började hon att kasta sig runt så att hon satt med ryggen mot mig. Jag tänkte att en snurr nog inte var långt borta. I morse fattade hon galoppen och bjöd ett snurrande.


 


Sen fortsatte vi med lite olika targetövningar. Vi började igår med post-it-lapp och förde sen över den på en låda. Detta gick också bra även om Miso emellanåt bjöd lite sidotittande. Vi provade också fingertarget. Det här var lite svårare. Jag ville att hon skulle dutta på min fingertopp men hon försökte att dutta i handflatan och blev lite frågande då hon inte fick någon förstärkning.Sist så körde vi lite burträning också. Miso gillar verkligen sin bur och springer in dit med alla saker hon fyndar och kommer över. Men det är ju lite skillnad mot att sen behöva ligga kvar där när hon själv inte kan bestämma. Tanken är ju att kunna använda buren när jag tränar båda hundarna. Man skickar in den ena när man tränar den andra och kör korta växlingar.Sen var vi ute och lekte lite i snön. Jag skulle filma Miso och sprang bakåt, ramlade i en snödriva och kom inte upp  . Det tyckte Miso var jättekonstigt och blev lite skeptisk, förmodligen skrek jag också när jag ramlade. Och sen låg jag ju och sprattlade och filmade samtidigt. Peter undrade senare vad det var för konstiga avtryck i snön   Man är ju smidig som ett kassaskåp.WILMA

Vi har även hunnit med lite Wilmaträning tillsammans med Helena och Vilja. Vi hittade en liten före detta upplogade parkering som vi ställde upp rutan på. Wilma har ju inte fått så mycket uppmärksamhet och fått röra sig som vanligt sedan valpen kom in i huset. Hon har gått upp i vikt (har bytt foder också, och förmodligen inte hittat rätt dosering) och är väldigt taggad. Hon har lätt till ljud och blir lätt frustrerad. Dessutom så gör ju kylan och snön så att hon är extra stissig. Snö är ju JÄTTEKUL!


RUTAN

När jag ställt upp rutan stod jag och Helena och pratade en stund. Wilma satt och pep bredvid mig och till sist kunde hon inte hålla sig utan sprang ut till rutan alldeles själv :-) Tyder ju på att hon vet vad det handlar om i alla fall. Skickade henne några gånger till och jag vill att hon ska stå kvar tills jag hämtar henne. Detta moment fick godkänt idag.


INKALLNING MED STÄLLANDE

Inkallning med ställande är fortfarande inte bra. Wilma tvärstannar inte. Vi får forstätta att nöta på kort avstånd och öka först när hon har stannat bra. Tänkte köra 5 godkända gånger med 8 meter mellan oss, sen öka till 10 meter, 12 meter etc. Vi har ju lite tid på oss. Jag tänker inte tävla förrän det blivit varmare.


APPORTERING

Apporteringen gick jättebra (utom de gånger jag slängde apportbocken i djupsnön så att den sjönk och försvann). Wilma sprang ut fint och kom in i position bra, lämnade apporten bra.


FJÄRREN

Fjärren gick inte så bra. Wilma gjorde allt men gläfste till för varje skifte. Jag tror det är otåligheten, övertaggning som orsakade detta. Jag tror att det kommer att lösa sig när vi kan börja träna mer regelbundet. Jag ska givetvis vara noga med att undvika att bygga in ljud i momentet.


FRIA FÖLJET

Fria följet känns fortfarande bra. Nu har vi en språng marsch som känns bra också.


När vi kom hem fick vi gäster. Modiga kompisar från stan som trotsade klass 2 varning med en massa snö och kuling. Eftersom min kompis son är lite hundrädd så brukar jag möta dem vid bussen så att de hinner vänja sig lite vid varandra under promenaden hem. Redan när vi gick hemifrån så förstod Wilma att det var något roligt på G. När hon såg bussen och våra vänner blev hon helt utom sig och skrek av lycka. Snacka om vanedjur! Sen var det fullt ös. Det var första gången de träffade Miso och tyckte att hon var så söt. Jag och lilla Elisa tränade lite handtarget med Miso och både Elisa och valpen var jätteduktiga.


Jag är en vampyr! Säger Miso. Wilma lät sig inte avskräckas.


När gästerna åkt hem så var Miso rätt så trött och låg och pös i biabädden. Wilma fick något ryck och började busa lite med henne. Dök ner i bian och började nojsa med Miso. Det var första gången de riktigt lekte med varandra. Ett moderhjärta klappar lite extra för sina två darlings ;-)


I morgon ska vi träna inomhus med Helena & Co, riktigt lyxigt! Det ska bli spännande att se vad det är för lokal. Perfekt att kunna träna inomhus nu när det är så mycket snö och när valparna är med.

 
ANNONS
 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

20 februari 2010 23:02

Så skön hon är... huvudvridningen i hundranittio går inte av för hackor och sedan ser hon så stolt ut när hon fick ordentligt utdelning när första snurren kom.

Burträningen går ju oxå hur bra som helst... vilken tjej du fått!

Det är jätteroligt att både se & höra när ni tränar, skrattde glatt åt vurpafilmen... tur att det är snö så du föll mjukt.

Jag erbjöd Walle ensamträning med mig idag efter att vi lämnat Beck... men jag kan inte precis påstå att han blev lycklig :-(

Beck är iväg för att det skall testas om han kan tystas på någotvis.

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Helena & co

Helena & co

21 februari 2010 08:16

Så helt otroligt klickerklok hon är lilla Miso. Hon testar och testar :-) Så söt när hon kastar huvudet åt sidan. Vurpanfilmen fick jag stänga av (fick inte av ljudet) för du skrek så hemskt att Perra (som ligger bredvid och sover) vaknade hehe får kolla in den senare. Modiga vänner, vi bangade stadsbesöket :-) Ses senare idag!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Lizziemattenonline

Lizziemattenonline

21 februari 2010 10:08

Alltså jag tror nog att du ska vänta med MH - beskrivningen tills damen blir runt tio månader istället för tio veckor ;))) för antagligen trodde stackars Miso att det " smidiga kassaskåpet " var en nyare version av MH-Dumpen * fniss * !
Men alltså vi vet oxå att Misorasen just toppar Boldnesslistan :-))) fast som sagt kanske liiiite tidigt att testa :)))

Hos oss ägnar vi oss för närvarande rätt mycket åt nån variant av piaff istället för framdelsvändning på pallen ... * harkl * !
Bruksanvisning för hund; var beställer man sånt !?!?

Undrar en mer än vanligt insnöad CrossOver-matte ;)
KRAAAAM

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Stella & Doris med matte Lotta

Stella & Doris med matte Lotta

21 februari 2010 21:27

Vad kul med söndagsbio :-) Blir jäkligt imponerad av lilla Miso, gud så duktig hon är och vad hon växer!!!

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

21 februari 2010 21:59

Jag brukar ju bli ganska sen på torsdagar och jag tror att det var torsdagar som Ingela och hennes grupp var där. Men jag kan kolla om det var så eller om det funkar på torsdagkväll, annars får det bli nästa vecka. Kollar vilka tider som finns då. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

21 februari 2010 22:05

Du får väl kolla imorgon om hon ligger ute på blocket eller inte :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se