karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 februari 2010

Kurs i Stallarholmen, tillfälle 3, måndag

Av karin - 22 februari 2010 20:25

I morse när jag vaknade var det -27°. Misströstade eftersom jag och Wilma skulle på kurs i Stallarholmen hos Anna Larsson. Men det är ju bara att vara kylig och stålsätta sig   . Det är så otroligt vackert på väg till Anna. Nu på morgonen soligt och gnistrande och trots att jag hellre hade velat ha vår och varmt så är det så himla vackert med snön.


Som tur var så kunde vi vara inomhus. Vi var indelade 2 och 2. Hundarna fick vila i burar och så körde vi växelvis 3 minuter med varje hund.


Basco önskar sig en större bur i födelsedagspresent.


Vi började med att redovisa för vår hemläxa och visa några av de trix vi har tränat in. Jag körde sitta vackert och snurren och visade att vi har tränat på fast apportgrepp. Efter lite teori och lunch så gick Anna igenom hur man stimulikontroll och hur man lär in det. Vi fick välja ett moment som vi skulle sätta stimulus på och jag valde "ligg från stå". Wilma kan ju det när vi t ex kör fjärren, men nu hade vi kört en massa frivilligt bjudande och Wilma bjöd och bjöd på en massa saker. Men vi skulle vänta ut hunden som skulle stå helt still innan kommandot. Det tog en stund innan hon förstod att vi hade bytt träningssätt. När hundarna klarade att frysa i 5-7 sekunder. Så började vi att lägga på störning där den andra personen också gav kommandot. Inget av det här är ju egentligen några nyheter. Vi har ju kört stimuluskontroll på flera saker, men likväl så är det ibland svårt.


Hur vi själva står när vi tränar hunden blir ju en del av stimulit. Eftersom man ofta står rakt upp och ner när man tränar hunden så skulle vi sen testa att göra något annat när vi gav kommandot. Röra på armarna, hoppa små grodorna, ligga på golvet, stå på händerna...


          Kelly undrade nog om inte matte hade fått en skruv lös    Men hon var mycket duktig trots att matte var väldigt kreativ och bjöd en massa beteenden   


I morgon hoppas vi på lite varmare väder, men det verkar som om vi kommer att få vara inne även i morgon. Det har dock gått jättebra att vara inne och man hinner med otroligt mycket då man kan göra så snabba byten. Jag tänkte att Wilma kanske skulle få lite svårt att koncentrera sig med så många andra hundar tätt inpå sig inomhus. Men hon var jätteduktig och när hon väl hade varvat ner så var hon fokuserad. Och så fick hon lite bra burträning också.


Helena har hand om Miso när vi är borta och jag har fått rapport om att natten gick bra och att hon sköter sig ganska bra, även om hon går syrran på nerverna ibland    Tack Helena du är bäst!  

 
ANNONS
 
Miso

Miso

22 februari 2010 22:54

Godnatt matte, nu har vi lagt oss i "hundrummet" och jag lovar att jag låter både mamma och syrran vara ifred :-) Men Helena har sagt att jag får väcka henne om jag behöver ut. Det är ganska bra här och vi har fått många tuggisar så vi inte ska gråta när Helena har stängt in oss själva i hundrummet några gånger idag, för att hon behövde vila sig. Imorgon tänker jag erbjuda mig att jag kan passa syrran om hon är besvärlig :-) Längtar efter er. Nospussar från Miso

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

22 februari 2010 23:09

Vad roligt med kursande igen för er... vilken tur att ni kan vara inomhus!

Miso... går det ingen nöd på värre är det väl med Helena som måste ta till "mutor" för att hålla syrrorna i schack :-)

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Gunilla & CO

Gunilla & CO

23 februari 2010 18:14

Hahaha, jag måste prova köra lite olika poser jag också - såg kul ut :)

Så ni har också problem med låsen! Ja, våra fryser HELA tiden, man blir GALEN!!! Har slutat låsa bilen hemma eftersom jag aldrig kom in i den på morgonen om det frusit aldrig så lite på natten. Får ju inte ens in nyckeln en nanometer. Man kan ju använda fjärren - NOT. Det var längesedan den slutade fungera. Dörrarna fryser också ibland, men inte lika illa :)

http://vitherde.wordpress.com

 
Anna m Fonz & Arvid

Anna m Fonz & Arvid

23 februari 2010 19:41

Härliga bilder!!! Ni skötte er kalasbra på kursen! Ses snart igen!

http://www.3vallare.se

 
Maja

Maja

23 februari 2010 20:44

Litt av en SIBIR-kulde dere har der i vest -27 var MYE!!
Lykke til videre på kurs-og nå har jeg også fått en forklaring på hva stimulus-kontroll er, dvs temmelig sikkert noe vi burde øve mer på!:)
Skulle også bare få si at du er ganske tøff som kjører Miso rundt i vogn..praktisk og greitt! Tror nok jeg hadde fått mange rare blikk rundt i dette nabolaget..(..gjør jo sikkert ikke saken bedre at vi ikke har barn, he he) Ha det fint på kurset! Ser gøy ut!

http://majas-skriblerier.blogspot.com

 
Ingen bild

Elin me Basco

25 februari 2010 22:25

Inte behöver han större bur... Ja får ner en hund till i den utan problem :-) Kul att ses igen och härliga bilder.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se