karinochwilma

Direktlänk till inlägg 23 februari 2010

Stallarholmen, tillfälle 3, tisdag

Av karin - 23 februari 2010 21:13

I morse var det betydligt varmare, bara -12°, när jag klev upp. Vi var i alla fall inomhus även idag.


Idag började vi med att shejpa fram olika saker. Wilma fick prova på balansbollen. Jag trodde ju inte att hon skulle hoppa upp på den utan tänkte nöja mig med att hon ställde frambenen på den. Men efter några gånger så stod hon där på bollen, se Annas blogg. Lille Eim fick klättra upp på spindeln och balansera, det gjorde han också väldigt snabbt.


 

Sen testade även på att shejpa in att runda en stol. Först ställde vi stolen mitt på golvet och det var svårt. Sen gjorde vi det lättare genom att ställa stolen i ett hörn så vi fick hjälp av väggarna. En som direkt fattade vad hon skulle göra var Kelly. Hon var så söt för hon gjorde samma runda även när vi hade tagit bort stolen 


 

 Basco shejpas att runda fodertunnan.


Eim shejpades dessutom in i ett köksskåp. Det tricket provade vi inte med Basco  


Efter lunch så fick vi köra 2 minuters intervaller och växla hund. Vi skulle de första 2 minutrarna få hundarna att bjuda ett beteende, vila 2 minuter för att sen i två minuter sätta stimulus på samma beteende. Jag fortsatte med ligg. När Wilma kunde skilja på att bjuda ligg i 2 minuter och sen vänta på mitt kommando så bytte jag beteende. När hon istället skulle bjuda sitt så tog det ett tag för henne att förstå. Eftersom vi även körde ligg under stimuluskontroll igår så ville hon naturligtvis gärna bjuda liggande hela tiden. Men efter ett tag kunde hon även växla till nytt beteende.


Vi gick dessutom skillnaderna mellan operant och klassisk inlärning. Det var ungefär lika lätt (svårt) som beteendeanalyserna. När vi hade diskuterat ett tag visste ingen av oss vad som var vad. Anna försökte att förklara, men jag tror att våra hjärnor var slut vid det laget .


Det har varit två bra dagar. Vi får en massa bra tips och verktyg att komma vidare med även om det ibland känns som om man är hopplöst lost. Nu ser jag fram emot valpkursen som vi ska gå med Miso och Lystra. Det ska bli så himla kul!

 
ANNONS
 
Lizzieonline ..

Lizzieonline ..

24 februari 2010 08:04

För närvarande känns det som om man har fullt upp med att hinna med växlingarna mellan klassisk och fristil :-))) eller varför inte lite ski cross som omväxling till cross country eller cross-over * fniss * !

KRAAAM och tack för att du bjuder på nya träningstips !

PS Visst är det underbart att känna sig som om man har IQ fiskmås ibland ;))) jag menar vad då operera säger Lizzie och är väldans lättshejpad ( läs lättlurad ) och himla operant :-)))) DS

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

24 februari 2010 20:38

Jag fattar knappt någonting jag heller... tur att några gör det i alla fall :-)

När skall ni börja på valpkurs?

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Lizzieonline ..

Lizzieonline ..

25 februari 2010 16:32

Tack för snälla ord som vi av misstag raderade ut :-((( men dom värmde ska du veta !!!

Kramizar från oss, som fortsätter i god insnöad stil .. ;))) och ser fram mot nya skojiga tips att testa :-))) för än är det ju några dar kvar tills det blir vår, för visst var det 6:e mars även i år, eller ... *fniss* !?

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Annica

Annica

25 februari 2010 20:56

Är kursen slut nu??

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se