karinochwilma

Direktlänk till inlägg 25 februari 2010

De är i alla fall söta när sover

Av karin - 25 februari 2010 20:56

Idag har vi haft Lystra här. Det har gått väldigt bra. I morse lät jag dem vara kvar hemma medans jag gick en kort promenad. Jag hade ringt upp hemmatelefonen med mobilen och hade den på hela promenaden så jag kunde höra hur det gick därhemma. Jag och Helena är överens om att vi måste börja träna valparna på att vara själva och att kunna sitta i buren då vi tränar. Bra att ha samma inställning och mål.


 

Idag har de varit duktiga och sovit samtidigt och jag har kunnat jobba bra mellan valprusen. Eftersom det var 0-gradigt och sol så kunde vi vara ute en längre stund och jag försökte trötta ut valparna genom att gå/springa i djupsnön runt huset. De tycker det är jättekul att pulsa i snön och gör små utflykter själva.Lystra har hela dagen flirtat med Wilma, som ju är måttligt intresserad. När vi var ute så slängde sig Wilma i djupsnön och Lystra tyckte det var jättespännande och lekte liksom med men på sidan av Wilma. Miso har gett upp. Hon försöker inte längre att leka med Wilma. När jag och Wilma hade tröttat ut valparna på eftermiddagen så tog vi en promenad med barnvagnen.MISOTRÄNING

När Lystra hade åkte hem var Miso ganska trött. Vi provade ändå oss på ett litet träningspass. Jag testade att göra samma sak på Miso som Wilma fick göra på kursen, att runda ett föremål (i detta fall en hink). Hon har redan fattat det och jag har kunnat länga avståndet från att stå helt nära till att stå 2 meter ifrån (jag har filmat men inte hunnit fixa filmen ännu). Nästa steg är att flytta ut hinken så att hon inte får hjälp av väggarna.


Jag provade även hopp-stå med Miso, men där har vi inte riktigt hittat formen för det. Jag ska nog träna in backande och att gå ut ifrån mig först. Ska för övrigt läsa igenom klicker-bibeln igen och göra en plan för vilka grundmoment och trix jag ska träna in.


Vi avslutade med lite burträning. Miso går frivilligt in i buren och hon ska stanna kvar även när jag öppnar dörren tills jag säger "fri". Allt detta går jättebra. Det är den där delen att ligga kvar och vara tyst när jag tränar Wilma som ännu inte fallit på plats   .


WILMA - RUNDA HINKEN OCH HOPP-STÅ

Wilma har nästan också förstått att runda hinken, men hon bjuder en massa annat också, som att ställa sig på hinken, sätta nosen mot hinken och lägga huvudet på hinken. De flesta hundar har lättare för att använda nosen och tassen mot ett föremål än att t ex gå runt det.


Igår när jag och Helena och jag tränade så försökte jag mig på hopp-stå med Wilma. Jag hade svårt att få henne att spontant hoppa stående framför mig. Och när hon gjorde det så satte hon sig direkt efter. Jag försökte med handtarget för att få henne att jobba. Helena kom på att de nog liknade handtecknet för "sitt" i fjärren för mycket. Idag provade jag att hålla handen annorlunda och det gick bättre. Sen lade jag till "stå" när hon landade och det gick också bättre (tack Helena).


Jag körde inte så länge. Jag är trött hela tiden, jobbar mycket och sover dåligt. Inte ett optimalt upplägg för att träna hund. Att Miso låter som en fiskmås i buren när jag tränar Wilma gör det inte heller lättare att fokusera.

 
ANNONS
 
Lizzieonline ..

Lizzieonline ..

25 februari 2010 21:51

Kan inte förstå varför men jag tycker lixom att jag på nåt sätt känner igen rubriken :-)) fast med ordet de utbytt mot hon ... *harkl* !
Jag minns att jag en gång övervägde att slänga ut just " henne " ut genom fönstret, fast utan att öppna det .. fönstret alltså * fniss * !
Försökte även sälja henne till lägstbjudande, men husse påstod att det inte fanns nån som hade sååå lite pengar :-))) så "hon" fick alltså bo kvar ;)))

Kramizar från oss som " dansar vidare " på pallen och siktar mot stjärnorna; vilket i pallfallet betyder andra hållet .. för det är ju svårt ju !!!

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Annica

Annica

26 februari 2010 10:21

Jättebra att ni börjat ensamhetsträna dem!! Å inte gör det nåt om de piper till en början, bara man är ståndaktig och inte går in till dem då.. Jag tror att det är otroligt viktigt för valparna att de får lära sig vara ensamma och koppla av, kan de inte det så har man hundar som inte fixar tävlings-tränings-kursverksamhet. Och eftersom era valpar tränas en del så är det extra viktigt, de får annars en förväntan att det alltid ska ske nåt.. Bra tänkt!

http://www.ryegates.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

26 februari 2010 22:17

Dom är söta annars oxå!!!!!!

Skitbra att ni vänjer dom med buren... jag skall faktiskt oxå testa Beck på detta, skulle vara skitbra om jag kan få honom att i buren skall man vara passiv. Beck kommer nog att fixa det men jag undrar óm gubben min kommer att fixa att vi skall ha buren i vardagsrummet (gjorde en inte helt gillande min när jag berättade om mina planer)

Lova nu att ta igen dig lite i helgen, dvs samla nya krafter... det behöver du!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Helena & co

Helena & co

27 februari 2010 09:11

Bra att det funkade när du sa stå....jag har mina ljusa stunder. Här är det stenhård bur och ensamhetsträning som gäller,,,,de bara måste lära sig att vara tysta i buren tills på söndag! Hoppas ni får en härlig helg i Sandviken. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
lotta  med Juni ,C0la

lotta med Juni ,C0la

28 februari 2010 08:52

underbara bilder på småsystrarna och vad kul att få läsa om vad ni gör på kursen:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se