karinochwilma

Direktlänk till inlägg 28 februari 2010

Miso har varit jätteduktig

Av karin - 28 februari 2010 19:00

Wilma och Miso, drygt 11 veckor.


I helgen åkte vi upp till Sandviken. Vi tryckte in oss i Peters lilla Polo. Fullt med hundbur och packning. När vi åkte upp fick hundarna ett varsit grisöra. Miso i buren och Wilma på sätet bredvid. Wilma glufsade i sig sitt på tre röda och Misos räckte i 30 minuter ungefär. Sen sov de båda två hela vägen upp till Sandviken i 2,5 timme. På vägen hem igen så väntade vi med grisörat, för ha det att ta till ifall det skulle bli kinkigt. Wilma har det ju aldrig varit något problem med i bilen, hon lägger sig och somnar. Miso gnällde en gång och rullade sen ihop sig och sov i 2,5 timme. Jätteskönt! Då vet jag att det inte är något problem att ligga i buren i alla fall. Och inte att ligga still i bilen heller.


Förutom min mor så har Miso fått träffa både skinkan 1 och skinkan 2 (min bror och far). Hon gjorde så klart stor succé. Wilma skriker ju av glädje och älskar alla med hela kroppen. Miso hängde på men var ändå lugn och kunde slappna av fort. Det är ju svårare att lära gamla människor saker än hundar. Hur många gånger jag än säger till om att ignorera Wilma tills hon är lugn innan man hälsar så tycker alla att det är så roligt att hon blir så glad. I morse när mors assisten (som själv har hund) kom så hejade hon inte ens på Wilma, Wilma som gick fram och gjorde antydan till glädjetjut, tystnade på en gång och brydde sig inte om Annika. Precis så vill jag att man ska hantera henne. Sen är det helt ok att hälsa när hon är lugn. Hur lär man människor?


Jag har ju funderingar på om Miso har urinvägsinfektion. Valpar kissar ju ofta och vi är ute ofta, men jag tycker att hon kissar mycket. Hon kan dessutom precis ha varit ute för att sen ganska snart kissa igen när hon kommer in. Jag tycker dessutom att kisset luktar illa. Men jag vet inte hur mycket jag inbillar mig. Det var någon som sa att när hundar har urinvägsinfektion så är kisset nästan genomskinligt och efter det så tyckte jag att kisset var genomskinligt. Fast det är det inte. Miso dricker mycket och det kanske bara är så att hon har för mycket på gång för att komma ihåg att tala om när hon ska gå ut. Vi ska till veterinären för vaccination på tisdag, jag ska fråga dem då.


Nu har Miso lärt sig att gå upp i vår branta trappa upp från källaren, men hon vågar inte gå ner. Peter lyfter ner henne eftersom hon vill ner och Miso går på en gång upp igen. Wilma går upp när Miso kommer ner och går ner när Miso har klättrat upp. Nu har Peter tröttnat och stängt grinden så att Miso får vara kvar på övervåningen. Det gillar hon inte. Vi får se vem som vinner.

 
ANNONS
 
Helena

Helena

28 februari 2010 20:52

Ja jag antar att det är så att man tycker alla andra är mycket duktigare ambitiösare och hinner mer än man själv gör :-) Skönt att bilresan gick så bra. Lystra har åkt fram och tillbaks till Sickla idag (inte så långt men) och hon har inga problem att åka bil längre vilket är jätteskönt! Däremot har hon ärvt sin mors houdinitakter :-( Skall skriva i bloggen nu om hur det gick med burträningen idag :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

1 mars 2010 15:13

Jag tror på urinvägsinfektion.. Man ska inte vänta då utan hon bör få medicicn på en gång, är det imorrn du ska till veterinären?? Bra att ha hemma är Ester C (c-vitamin) när man börjar märka första tendensen t urinvägsinfektion..

http://www.ryegates.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

1 mars 2010 22:17

Vad bra att bilåkandet gick så bra.

Ha ha, jag sätter en 10:a på att Peter vinner trappduellen :-)

Hoppas det går bra hos veterinären imorgon.

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

2 mars 2010 08:07

Ja, hur lär man människor....det går ju typ inte. :/ Jag hade problem med Vilda när det begav sig. Hon blev tokgalen när folk kom och ville fram och hälsa och gick upp i stress som bara den.

Ses på lördag, det ska bli superkul att träffa er igen, för att inte tala om hur kul det ska bli att träffa nytillskotten i familjerna!!!

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

2 mars 2010 17:18

Du kanske kan lära liten fröken att morra på kommando :-))) !?!
Önskar att jag hade lärt Lizzie det som valp ..

Spännande med trappduell förresten ;-)
Kramizar

http://icelolly.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ karinochwilma med Blogkeen
Följ karinochwilma med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se