karinochwilma

Direktlänk till inlägg 2 mars 2010

Veterinärbesök och träning

Av karin - 2 mars 2010 19:55

I morse fick systrarna bus sin spruta. Jag passade på att fråga veterinären om hon trodde att Miso har urinvägsinfektion. Men hon trodde inte det . Hon trodde kanske att Miso inte riktigt har tid att kissa färdigt och därför blir nödig fort igen. Hon har inte ont och inte svårt att kissa vilket är ett tecken på urinvägsinfektion. Jag frågade också om färgen på urinen och veterinären sa att den kan vara både ljus och mörk vid urinvägsinfektion. Det är nog bara så att den lilla damen har lite för mycket på G för att hinna tänka på att kissa  . Miso vägde i alla fall 8,8 och Lystra 8,6. Inte undra på att ryggen börjar kännas igen.


Efter veterinärbesöket käkade vi lunch och åkte sen till inomhuslokalen och tränade en stund. Miso och Lystra var så duktiga. Sist vi var där så bjöd de tidvis på en fiskmåskör  . Idag var de tysta i buren med något litet undantag. Både jag och Helena har tränat med buren sedan förra veckan och det har redan gett resultat! Riktigt skönt att kunna träna Wilma utan att Miso skriker av avundsjuka. Jag körde korta intervaller och lät hundarna växla i buren.


MISO

STÅ. Miso har en tendens att sätta sig hela tiden. Jag har börjat att träna ställande och stå. Det går riktigt bra. Jag ska inte träna sitt med stimuluskontroll förrän hon bjuder stå och ligg lika mycket.


GREPPA FÖREMÅL. Vi tränar på att först dutta med nosen på föremål som jag flashar för Miso. Sen kräver jag mer och mer. Nu har hon börjat att bita tag i föremålen (inte hålla fast). Hon får än så länge belöning för tendens till att greppa.


BACKA. Detta har Miso inte fått kläm på ännu. Det är en balansgång att klicka för minsta lilla bakåtrörelse utan att råka klicka för ett sättande.


GÅ IFRÅN MIG. Miso börjar att förstå detta.


TARGETPINNE. Idag började jag med targetpinnen för första gången. Det gick bra och hon duttade utan att bita.



WILMA

HOPP-STÅ. Det här är svårt att få Wilma att förstå. Hon hoppar mot min hand om jag använder handtarget, men hoppar lika mycket mot min kropp och ställer sig på bakbenen.


INKALLNING MED STÄLLANDE. Jag gick tillbaka till att kasta godis över huvud och säga "stå" när Wilma kommer tillbaka och stannar. Sen har jag fortsatt att köra inkallning med bara 6 meter mellan oss. Det blir ingen vidare fart på detta viset, men oftast stannar hon ganska snabbt.


RUTAN. Idag satte hon tre skick klockrent. Jag nöjde mig med det.


GREPPA APPORTBOCKEN. Jag tog en gammal liten mer sliten och tuggad apportbock och metallapporten. Träapporten kunde jag lyfta Wilma i. Metallapporten är lite läskigare, men hon greppade den och bjöd lite motstånd.


INGÅNG MED APPORTBOCK. Jag hade ett cd-omslag som target och Wilma fick kliva runt med apportbocken i munnen. Hon ville gärna sätta sig bredvid targeten. Sen tog jag bort targeten och gjorde en riktig apportering. Dessa satte hon klockrent.


Nu har vi systra ystra Lystra här och det är fullt ös igen. Vi får se om hon ska sova över och om vi isf får sova. I morgon ska vi ha Lystra här och jag har sett till att Wilma får vara en stund hos Gerd och Lasse så att hon får lite lugn och ro  .

 
 
Helena

Helena

2 mars 2010 21:17

Ja då blev det ju så att min lilla bebbe skall sova borta för första gången utan både tandborste, pyjamas och gossedjur :-) Hoppas du får sova och att ni inte får fiskmåskör i sovrummet inatt, hehe! Skämt åsido så nattetid brukar det vara ganska lugnt, de är ju söta när de sover, eller?!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

2 mars 2010 21:23

Det måste ju vara kanon att kunna hjälpas åt med systrarna Bus !!!
Sååå skoj att läsa om er träning, och just nu kom jag ju faktiskt på att jag för länge sen klickade in targetstickan, fast sen kom jag inte på vad jag skulle ha den till *harkl* !!

KRAAAAM

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

4 mars 2010 22:03

Vad skönt att det inte var någon urinvägsinfektion.

Vilken mysig dag ni hade tillsammans.

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Skapa flashcards